Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

W RMS? muzicali?

Extrem

Postări Recomandate

e o revista lunara editata de conexelectronic, ar trebui sa o gasesti la chioscurile Rodipetpacata ca in ultimul timp au inceput din ce in ce mai mult sa se axeze pe eletronica digitala, zona care nu ma intereseaza f mult in acest moment.numerele din '99 si '00 erau cele mai interesante , am facut multe montaje de acolo, si am gasit si multe greseli in ele :smt003

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 89
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• FIXVID

17

• Extrem

12

• Mircea Bartic

11

• radue

11

Top autori în acest subiect

o mica gresalaionut -"Cum marea majoritate a difuzoarelor sunt de tipul electrodinamic sau permanent dinamic, datorita miscarii si ele se incalzesc" nu datorita miscarii se incalzesc ! acea miscare chiar le ventileaza si astfel se racesc !! iar in legatura cu puterea la tda ca si in alte cazuri - puterea nu devine de 4 ori mai mare pentru ca acei finali nu rezista la o rezistenta omica asa mica "cauzata in mare de temperatura " dar nu numai !

Link spre comentariu
Vizitator akustic

Este o intrebare foarte simpla dar, la care am primit diferite RASPUNSURI...

:axe:

Pana la urma am intrebat pe un om care se afla in domeniu si mi-a raspuns ca de exemplu 1000W muzicali pe un difuzor inseamna 100 W RMS...este corect !?

Deci ar veni ca eu sa am 400 de W muzicali deci 40 RMS :rolleyes: cam putin

:smt003

Si am un amplificator de la yamaha de 200 de w .... deci avand in vedere ca eu am dif de 40 RMS ma mir ca nu s-a ars :rolleyes:

Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine...

Muzical este super corect, daca corect admite grad de comparatie...

Din experienta proprie: am "legat" un amplif de 500rms, pe piata a aparut la 4500. Tot rms, nu-ti fa griji, probabil multe mii de muzicali. M-am entuziasmat si eu si am intrebat: cum asa, de unde?...

Raspunsul: 500 de la inginer, apoi cu un gest foarte expresiv, doua mii din fatza si doua mii din spate de la sales.

Ce vroiai sa te lamurim?... Difuzorul ala al tau de 40rms e etichetat dupa aceleasi principii, sa stii.

Link spre comentariu

intradevar, romanele sunt din conex, revista foarte buna, zic eu, si este adevarat ca nu toate montajele facute dapa schemele prezentate vor functiona din prima dar asta e :finga: cat despre ""o mica gresala ionut - "Cum marea majoritate a difuzoarelor sunt de tipul electrodinamic sau permanent dinamic, datorita miscarii si ele se incalzesc" nu datorita miscarii se incalzesc ! acea miscare chiar le ventileaza si astfel se racesc !!""eu m-am referit la fortele de frecare din interiorul intrefierului...dar daca m-am inselat imi cer scuze :prayer: :smt006

Link spre comentariu

eu tot nu inteleg o chestie..: de obicei in datasheeturile difurilor profesionale apare asa:este recomandat un amplif de 2 ori mai puternic decat puterea rms a difului (adika=put muzicala). ce inseamna acest lucru? ca pot sa dau la max amplificatorul acela sau ca voi da numa la"jumatate" in caz ca apari varfuri cu amplitudine de 3db mai mare ?

Link spre comentariu

adica vei folosi un amplificator de puterea 2xRMS a difuzorului dar reglat in asa fel incat sa fie la -3dB fata de puterea maxima a acestuia.I cazul in care apar varfuri de semnal fata de programul muzical normal, amplificatorul va fi capabil sa livreze la iesire puterea necesara fara sa intre in clipping.Atentie nu confunda puterea program cu puterea muzicala, in domeniul PRO nici nu exista acest termen.Puterile difuzoarelor si amplificatoarelor sunt declarate in conformitate cu niste standarde foarte stricte (ma refer la cele care nu sunt de provenienta China, Beci)

Link spre comentariu

Muzical nu este acelasi lucru cu PMPO (Peak Musical Power Output), pentru ca puterea muzicala e definita dupa niste formule si masurabila, iar PMPO este verificabila doar prin citirea repeata a etichetei unui produs , si ulterior prin autosugestie, eventual ajutata cu auto-hipnoza! :finga: De genul: " Am o combina de 1000W PMPO ! Am o combina de 1000W PMPO ! Am o combina de 1000W PMPO ! " :smt005 ... In final, user-ul accepta ca are o combina de 1000W ... :rock:

Link spre comentariu

problema e ca nu prea stii unde e -3db la un amplificator..depinde de preamplificator, sursa se semnal , potentiometru de vol, etc cred ca iti tre neaparat un indicator de clipingdar unele amplifuri nu sunt capabile sa redeie varfuri de putere dubla?adiak am un amplif de 100"meserias" care sa redeie varfuri de putere dubla 200w ?se poate?si daca fol un amplif de 3*put rms si pun un limiter la put program a difului.. va rezista diful avand in vedere ca nu vor exista distorsiuni nici la put maxima program?

Link spre comentariu

si daca fol un amplif de 3*put rms si pun un limiter la put program a difului.. va rezista diful avand in vedere ca nu vor exista distorsiuni nici la put maxima program?

Intr-un timp f. scurt se strica difu...Nu e bine sa dai la put maxima ! A patit un coleg de al meu sa dea la 400 de W rms (puterea maxima a amplifului) si difu (300 de w) se auzea perfect...deci fara distorsiuni...POATE MICI(foarte mici) deleglari la calitate...si in 3 zile i-a sarit membrana el ramanand MASCA :axe:
Link spre comentariu

Difurile erau JBL si le-a luat baiatu cu 3 milioane, 300 RMS !Si nush ce zic altii dar...eu zic ca JBL e o firma f buna...P.S nu e asa de trist ca a avut garantie..si a primit altu :goodman:

Link spre comentariu

problema e ca nu prea stii unde e -3db la un amplificator..depinde de preamplificator, sursa se semnal , potentiometru de vol, etc cred ca iti tre neaparat un indicator de clipingdar unele amplifuri nu sunt capabile sa redeie varfuri de putere dubla?adiak am un amplif de 100"meserias" care sa redeie varfuri de putere dubla 200w ?se poate?si daca fol un amplif de 3*put rms si pun un limiter la put program a difului.. va rezista diful avand in vedere ca nu vor exista distorsiuni nici la put maxima program?

ce bine ca in domeniul pro amplificatoarele au potentiometrele notate in dB si indicatoare de clip ca sa vedem unde este maxim :prayer: mai dai peste unu care are si leduri de -10dB ) :smt003
Link spre comentariu

jbl este o firma renumita ...in toate domeniile de la hifi pana la proam ascultat o data un munte de boxe jbl(pro), in paralel cu ceva boxe diy dynacord si beyma. nu cred ca mai are rost sa zic jbl urile se auzeau mult mai tare , dar asta numa pt ca nr boxelor era duble fata de cele beyma si dynacord.( ar fi fost intersant sa fie si ele in nr egal cu jblurile :partyman: )

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări