Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare incinta bookshelf

Toader

Postări Recomandate

Dat fiind ca autorul topicului nu este la prima incercare diy in materie de incinte (nici la a doua, si poate ca nici la a treia), si daca s-a gandit singur la niste difuzoare oricum peste medie (cel putin ca pret), m-am gandit si eu sa ii recomand o solutie cu adevarat buna, chiar daca am ridicat putin stacheta leilor.Din pacate pe acest forum exista extrem de putini oameni care au pus urechea - nu mana, pe [langa] astfel de difuzoare, asa ca le este greu sa comenteze sunetul lor. Doar dl. VTP care NU le-a folosit (a spus ca recomanda doar ceea ce a folosit), a gasit - inca odata - de cuviinta sa denigreze "sunetul nordic lesinat " prezentat de incintele italiene ...Intradevar, am ascultat Sonus Faber si nu am cazut pe spate - desi ma asteptam sa o fac, dar cu un amplificator bine ales, numai lesinat nu suna. Opera Tebaldi suna intr-un mare stil chiar si pe un amarat de amplifcator de 40-50W (drept fiind ca ii scoate imediat in evidenta limitarile). Foarte interesant insa suna modele mici de Opera - bookshelfuri despre care intrebase Toader, iarasi insa asociate cu un amplificator bun.Ca nu ar fi un proiect usor - e clar (in mod cert pt CBI care are unele din acele difuzoare), dar asta nu pt ca e usor de gresit, ci tocmai ca fiind foarte bune difuzoarele, va ramane mereu tendinta (sau speranta) de a scoate si mai mult din ele.Pot sa spun ca dimpotriva, difuzoarele fiind atat de bune, sunt si extrem de permisive la greseli de proiectare a cutiilor sau a filtrelor, sunetul fiind inca [f] bun chiar in situatii departe de un proiect ideal.Mai mult, pur si simplu se va obtine un bas atat de jos cat isi va permite constructorul sa faca cutiile de mari/mici, difuzoarele avand o comportare exemplara in plaja dimensionala a unor incinte bookshelf mici inchise.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Shambala

9

• VTP

5

• CBI

4

• Toader

4

Top autori în acest subiect

- nu am lucrat cu chinezisme nordice, am lucrat cu nordice , atunci cand erau nordice (unii nu stiu sa citeasca sau sunt rauvoitori);- niciunul nu a asteptat precizari de la Toader, cum am spus de la inceput;- astept de la CBI rezultatul proiectului cu CIARE de anul trecut, la care si-a ales traductoarele. Chiar niciun rezultat??? - e pacat ca unii au facut o fixatie cu difuzoarele pro. Si daca stai sa te gandesti, toate firmele serioase au plecat de la aplicatiile pro. Ceea ce nu este un handicap, dimpotriva! Iar daca au si game pentru car, HT sau home, nu sunt bune pentru ca produc difuzoare pro. Cand nu stii sa le folosesti, nu mai conteaza daca sunt pro sau nu. Permisivitatea la greseli de proiectare pe care o invoca shambala, apropie difuzoarele bune atat de apreciate de intreaga lume de suratele no-name cu aceiasi mama. Sorry! Argumentul mi-a fost dat!!!- am dreptul la parerea mea, bazata pe experienta mea: cui plac, sa folosesca nordicele! Pentru mine vor ramane ceea ce am spus! Imi pare rau ca nu sunt pe placul meu. Ca le folosesc multi si multe firme este mai degraba un lucru impus de piata. Cei buni isi cam fac traductoarele singuri. Restul, cumpara ce e pe piata, si, cam ce ar alege? Branduri cunoscute, cu PR si marketing agresiv, care, candva ............. si-au creiat un nume. Si apoi, sa nu uitam, piata chineza e imensa si sunt mai nationalisti decat noi. Le creste inima cand cumpara Sonus Faber sau Opera cu nordice de-ale lor!

Link spre comentariu

Pe langa difuzoarele de la SS si SEAS enumerate mai sus eu recomand si Usher 8948a + Usher 9950. Nu fac aceasta recomandare intamplator, o fac pentru ca eu am in desfasurare un proiect cu aceste 2 difuzoare. 8948 merge foarte bine intr-o cutie mica (aprox. 15L), are un bas foarte bun si medii pe masura. TW 9950 nu cred ca mai are nevoie de prezentari. Si pretul acestor difuzoare e foarte atractiv (cam 100euro 8948A si cam 50euro 9950). Pentru cei care sunt speriati de difuzoarele facute in China ii anunt ca Usher sunt facute in Taiwan. :rade: VTP - bate campii ca de obicei.

Link spre comentariu

Foarte bune preturile la Usher-uri. Regret ca nu am avut ocazia sa ascult, dar am citit lucruri bune despre ele. Preturile sunt comparabile cu cele ale Seas-urilor "normale" (prestige) si oarecum cu ale SS-urilor "normale", dar unii le situeaza prestatia peste acestea.LE* - mi-a spus cineva ca de fapt am ascultat Usher in niste incinte de firma. Din pacate in acel moment nu am stiut asa ca nu am dat atentia cuvenita - am trecut repede la alte modele.

Link spre comentariu

- astept de la CBI rezultatul proiectului cu CIARE de anul trecut, la care si-a ales traductoarele. Chiar niciun rezultat??? - e pacat ca unii au facut o fixatie cu difuzoarele pro. Si daca stai sa te gandesti, toate firmele serioase au plecat de la aplicatiile pro.

Din cate am vazut CBI a prezentat niste grafice si poze cu ce a realizat pana acum.Cum e o chestiune de gusturi se poate intampla ca unele proiecte de pe forum sa nu fie pe plac si sa lase un gust amar, de aceea si incadrarea, cu toate ca pot fi facute sa sune si altfel.
Link spre comentariu

pai daca as avea timpul sa ma ocup de ele probabil ar fi gata demult :jytuiyu

chiar si asa ca melcul,am mai miscat ceva,le-am dat cu lac si am rezolvat problema cu basul(aici am avut cel mai mult de furca ca restul am fost multumit din prima faza)

dar piesele alea trebuie confectionate ca nu am suficiente si nu vreau sa sparg banca,iar cele de proba sunt de calitate cam slaba

https://picasaweb.google.com/1108389099 ... directlink

am cerinte mai ridicate in materie de bas si nu ma multumesc cu o lada bubuitoare.Eu am o vorba,ca sa evaluezi basul,trebuie sa fie ... :rade: iar spre deosebire de cele 'lesinate' :d ,astea profesioniste nu sunt prea tolerante cu greselile :cry:

asa ca nu are de ce sa ma deranjeaze criticile,le fac pt mine,deci trebuie sa treaca standardele mele ...

solutia am mai intalnit-o mai demult,dar am sperat sa nu ajung acolo...mai jos ca idee(a se sari la implemetarea crossoverului,din pacate nu sunt prezentate grafice ).

http://www.humblehomemadehifi.com/downl ... a_copy.pdf

http://www.humblehomemadehifi.com/downl ... a_copy.pdf

http://www.humblehomemadehifi.com/downl ... I_copy.pdf

Link spre comentariu

Da! Galactica e interesanta! De multe ori mi-am spus in ultimii ani, ca, daca as fi cu 20 de ani mai tanar, m-as mai apuca de un proiect de referinta in genul ei. Poate nu aceiasi solutie, dar sigur cu suprafete radiante generoase.PHL are un coaxial de 8" interesant.Sper sa finalizezi proiectul si sa corespunda gustului tau.Made in Taiwan (R.O.C.) - adica Republic of China. Gama SPH comercializata de Monacor nu se comporta acustic stralucitor.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Luna viitoare imi ajung o pereche de Ciare HW 135.Tweeterul HW 264 il aveam deja.Proiectul va fi cel de pe siteul lor.Puteti sa va dati cu parerea cam ce va iesi, daca e ok filtrul ales de ei, eventual alta incinta, daca credeti ca ar fi mai bine, dar cu aceste difuzoare.O seara buna

http://www.teamaudio.fr/en/ciare-hw-135-8ohm.html

http://www.ciare.com/pdf/catalogo/HW135.pdf

http://www.ciare.com/pdf/Progetti/MyPer ... /H02.4.pdf

Link spre comentariu

interesant proiectul Ciare, dar am sa fac cateva observatii:- daca SPL -ul final va fi cel din pdf-ul cu proiectul, vei avea o boxa foarte detaliata, prea detaliata dupa parerea mea. Se vede evident tendinta crescatoare s SPL-ului odata cu frecventa. Cam asa sunt acordate si boxele nemtesti. Evident, problema se poate remedia.- a doua problema e legata de difuzoarele alese. AM inteles ca tw il aveai deja si probabil ai optat pt midwooferul CIARE pentru ca aveai proiectul mura in gura. Decizie indeleapta. Problema mea e alta insa. Nu am auzit difuzoarele CIARE, nici TW nici MID-Woferul, dar cum aveai deja TW - aici nu comentez, insa in acelasi pret puteai cumpara MidWoferul USHER 8948A care e un difuzor al naibii de bun. Repet - nu stiu cum e acel ciare - dar pur si simplu mi-e greu sa cred ca se apropie de USHER din toate punctele de vedere.Iti urez succes cu proiectul si spor la treaba. Daca intampini dificultati nu evita sa ne consulti.

Link spre comentariu

La aceeasi bani si doar pt 2 bookshelfuri, si eu as fi ales Usher-ul...Dar, daca se intentioneaza ca incintele sa fie completate ulterior cu un sub sau chiar 2 woofere, nici alegerea italianului de 5.5" nu este rea. (Caz in care se va astupa portul de BR si se va modifica filtrul.)

Link spre comentariu

Spre iarna , primavara primesc o pereche de HW321 plus o pereche de HT264.Le-am gasit second in stare impecabila la aproape jumatate de pret.O sa incerc si Usher sau Scanspeak.Am avut cateva luni imprumutate Scanspeak de 7 inch din seria clasic plus Usherul 9950-20.La proprietar suna frumos.La mine n-am putu sa le amplific cu un amplif Technics vintage.A trebuit sa-l dau la max sa se auda putin(evident si distorsiunile).Problema era la mine.Am ascultat si Usher, suna interesant, coboara bine(Adrian stie unde, dar cu ampliful pe lampi efectiv se inneca).Momentan imi place timbrul acestui gen de difuzoare(mai am o pereche cu HW204 si HT264).Am unde sa ascult genul de difuzoare de care ziceti.O sa incerc sa le aduc la mine sa vedem cum suna.Amplificarea e un Accuphase E-206, un PP cu GU19, player Pioneer PD-D6 J si o RME Hammerfall.Sfaturi ptr filtru am primit de la un domn serios.Cam asa e recomandarea lui- - sa scot rezistenta de 3,9 ohmi din sectiunea tweeterului;- sa pun un L-pad pentru tweeter, si, sa am valori pentru -6, -8, -10 dB ca sa pot face teste. - maresc valoarea condensatorului de pe woofer cu pana la 50% si micsorez condensatorul de pe tweeter de la 6,8 micro pana la 4,7 micro ( testele le fac cu valorile maxime si apoi revin pana acustic, raspunsul este bun!).O zi buna sa aveti.Multumesc de intelegere.

Link spre comentariu

s-ar putea sa ai o surpriza cu 321 + 264,la mine a fost la marele fix spl-ul lui pt383 si are aproape 95 la 2,8v :(scanspeak nu se impinge cu amplifuri anemice sau pe integrate,minim 50-60w ca sa simti 'presiunea' si nu de receiver de brand chinezesc ,ca de inghitit inghit binemerci la greuacum,oricat de serios ar fi domnul respectiv,recomandarile tot cam la nimereala sunt.E bine sa poti lucra cu carateristicile la difuzoarele tale in cutiile tale pt ca nu e chiar atat de simplu.Raspunsul acustic evaluat doar cu urechea e f pacalitor la inceput pt ca dupa putin timp intervine obisnuinta cutia de 12L@48hz din proiectul ciare e f ok pt parametrii din catalog,dar in opinia mea tw este prea in fata si taiat electric cam jos,tinand cont ca este si cam accidentat in zona aiadar nu inteleg de ce ai bagat atatia bani intr-un difuzoras cand aveai deja 204 cu 264.Chiar atat de limitat e spatiul? un hw169 de ex nu ajungea ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări