Toader Postat Septembrie 16, 2011 Partajează Postat Septembrie 16, 2011 Vreau sa-mi contruiesc o pereche de incinte cu difuzor de maxim 6,5 inch, sa ocupe un spatiu cat mai restrans, sa coboare binisor.Ptr ca mai am o pereche cu difuzoare Ciare(HW204 si HT264), am zis sa vad ce proiecte mai pretentioase au si care se incadreaza in cam ce as vrea eu.M-am gandit la HW135 sau HW 175.Ati lucrat careva cu ele?As alege HW135 ptr ca are un proiect.Celalalt vad ca nu mai are. http://www.ciare.com/pdf/catalogo/HW135.pdf http://www.ciare.com/pdf/Progetti/MyPer ... /H02.4.pdf http://www.ciare.com/pdf/catalogo/HW175.pdf Link spre comentariu
Toader Postat Septembrie 16, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 16, 2011 Se pot recomanda si alte marci, proiecte de incinte rezonabile ca marime.Sant deschis si altor optiuni, daca ati avut experiente fericite cu ele. Link spre comentariu
Shambala Postat Septembrie 16, 2011 Partajează Postat Septembrie 16, 2011 SS 15W/4531G (5,5") sau SS 18W/8535 (6,5") sau SS 18W8531G(6,5") cu SS D2905/9700 sau SS D2905/9900.Seas W15CY001 sau W18E001 cu T25CF002 (Millennium Tw).Pt wooferele de 5.5" se cam recomanda ajutorul a 2 woofere (sau macar a unui subwoofer).Ambele variante suna excelent (in sensul superior al termenului), desi nu sunt atat de ieftine precum Ciare. Link spre comentariu
CBI Postat Septembrie 16, 2011 Partajează Postat Septembrie 16, 2011 si eu as zice ca daca esti dispus sa dai 140 de euro pe midbasul ciare,ai putea alege si ceva gen scanspeak 8545k sau 8542(~15L),care se invart tot pe-acolo si sunt potrivite la ce cauti,incinta mica si sunet de varf,plus ca au bas f bun(nu bunisor) si se potrivesc mai bine pt ascultare de la distanta mica la volum mic si in spatiu mic.8535 si 8531 sunt tot de 7" ,dar au nevoie de mult mai mult volum pt bas reflex si in incinta inchisa ar fi pacat ca nu scoti cat mai mult din elevad ca esti tentat,mare atentie la proiectele la liber cu cele ciare am putea face un proiect impreuna ,daca doresti o colaborare,dar eu personal as alege cealalta varianta pt ca e mai potrivita scopului.Eficienta e buna cand marimea si spatiul nu au ceva de spus Link spre comentariu
Shambala Postat Septembrie 16, 2011 Partajează Postat Septembrie 16, 2011 Cine stie, cunoaste :)Am recomandat difuzoare pt incinta inchisa tocmai pt a putea fi puse mai aproape de un perete... in caz ca spatiul/ camera impune aceasta solutie.Proiect - e atat de greu de calculat un volum si un filtru ? 12-15 litri (daca iti permiti - chiar putin mai mult ); filtru iti va sugera cbi cum sa faci.La capitolul proiect eu m-as chinui mai degraba cu realizarea practica - pereti rotunjiti, onduleuri interioare, furnir. Link spre comentariu
VTP Postat Septembrie 16, 2011 Partajează Postat Septembrie 16, 2011 Vreau sa-mi contruiesc o pereche de incinte cu difuzor de maxim 6,5 inch, sa ocupe un spatiu cat mai restrans, sa coboare binisor.Ptr ca mai am o pereche cu difuzoare Ciare(HW204 si HT264), am zis sa vad ce proiecte mai pretentioase au si care se incadreaza in cam ce as vrea eu.M-am gandit la HW135 sau HW 175.Ati lucrat careva cu ele?As alege HW135 ptr ca are un proiect.Celalalt vad ca nu mai are.http://www.ciare.com/pdf/catalogo/HW135.pdfhttp://www.ciare.com/pdf/Progetti/MyPer ... /H02.4.pdfhttp://www.ciare.com/pdf/catalogo/HW175.pdfCand vorbesti de incinte mici, lucrurile se complica destul de mult daca ai pretentii la bas. Oricum vei rezolva problema, vei fi nevoit sa faci compromisuri mari, foarte mari. Daca vei vrea un sunet tip CIARE, cu alte difuzoare nu-l vei obtine. Definitoriu in acest caz va fi destinatia proiectului si cat vrei sa investesti: o suma mica inseamna ca poti folosi si difuzoare fara pretentii dar care in anumite conditii pot satisface cerintele, SAU, poti baga multi bani,204 sau altele cumperi branduri si rezultatele vor fi foarte apropiate de no name-uri. Chiar daca nu ma crezi, practica a dovedit-o din pacate in 90% din cazuri.Cred ca unele precizari se impun. Daca mergi pe SPL mic, poti merge linistit pe chinezisme, diferentele sunt mici intre ele.Un difuzor cu care am lucrat in mai multe variante, SPH 165 KEP, livrat de Monacor ca un hifi de varf ar satisface si joasa si media, dar sa nu-l compari cu HW 204 sau alte woofere CIARE. In plus cere putere fiind "leshinat" (scuze: liniar!).Cu CIARE e alta problema: proiectele lor sunt bazate pe liniaritate buna, dar daca wooferul nu "merge" jos, recomanda sa fie ajutat de sub! Sau, poti corecta caracteristica incintei mici dupa principiul oricarui bookshelf.Cred ca mai multe date se impun! Link spre comentariu
Shambala Postat Septembrie 16, 2011 Partajează Postat Septembrie 16, 2011 ... poti baga multi bani,204 sau altele cumperi branduri si rezultatele vor fi foarte apropiate de no name-uri. Chiar daca nu ma crezi, practica a dovedit-o din pacate in 90% din cazuri.Ca de obicei, VTP are dreptate: seriile Excel si Revelator suna intradevar foarte apropiat de no name-uri/chinezisme ieftine ... Practica cui a dovedit-o, domnule VTP ? A dvs ? Intotdeauna ati tunat si fulgerat impotriva difuzoarelor nordice "scumpe" denigrandu-le, si laudand difuzoare mediocre sau submediocre "potrivite pt buzunarul romanului de rand". Dar ati folosit O SINGURA DATA MACAR astfel de difuzoare - scumpe ?Spre deosebire de dvs eu le am, si am fost si la showroomuri sa ascult multe incinte "nesimtit" de scumpe echipate cu astfel de difuzoare. Nu o singura data, ci de multe ori, drumuri care au depasit deja costul unui proiect precum cel despre care se discuta aici...De ce oare pe DiyAudio forum nu mai exista cineva ca dvs care sa spuna cat de proaste sunt acele difuzoare, si cat de asemanator canta ele fata de no-name-urile chinezesti.Oare toate miile de persoane care au strans din dinti si au cumparat difuzoare BUNE se inseala si sunt niste papagali inselati de reclama ticaloasa a imputitilor de capitalisti ? Ma rog, si ei sunt tot capitalisti ... Nu mai spun de zecile de mii de posesori de incinte "de firma" construite cu astfel de difuzoare.Probabil si inginerii care proiecteaza incintele sunt la fel de prosti - cum de nu si-au dat ei seama ca pot obtine un sunet dinamic si viu (opusul celui lesinat - ma gandesc), folosind traductoarre pro - doar se stie ca sunt cele mai potrivite, nu ?De data aceasta ati dat-o rau de tot in bara. Link spre comentariu
VTP Postat Septembrie 17, 2011 Partajează Postat Septembrie 17, 2011 Iata un raspuns tipic pentru unele persoane. Poate ca era bine ca Toader sa dea mai multe detalii, poate gasea si argumente pentru ceea ce sustine. Asa, doar a dat laptele in foc!Toata stima pentru educatia capatata pe diyaudio sau oricare alt forum extern, prin vizite la showroomuri sau oriunde in alta parte. Dar sa nu uitam ca Biblia nu e cartea de capatai pentru cei ce au alta religie, si sunt MULTI!E adevarat, in ultimii ani nu am mai cumparat difuzoare nordice pentru ca nu mai sunt NORDICE! De ex. grupul DST nu mai e danez, e parte a lui Timphany (USA), deci ar fi american, doar ca productia vine din China, de la Puyiang (denumirea corecta apare pe data sheeturile difuzoarelor). Daca orasul in cauza e in nordul Chinei, atunci difuzoarele sunt NORDICE! Si Seas a pus boticul pe componente ieftine din Taiwan (ROC). Doar e toti capitalisti!In concluzie, discutam despre chinezisme SCUMPE, dar tot CHINEZISME!Eu am retinut in ultimii ani ca Dumnezeu a creiat pe Adam si Eva, restul e produs in China!Asa, pentru cei interesati, DA, am lucrat cu difuzoare nordice cand erau ....... nordice, si Vifa (mai ales), si Peerless, si SS sau Seas. Si multe firme lucrau incinte de clasa superioara cu aceste difuzoare. Acum situatia s-a mai schimbat: difuzoarele nu mai sunt prea nordice, si daca va uitati la oferta de pe net, va invartiti tot prin China! No matter what brand it is!!! So, si injenerii nu prea au ce face: ori fac incinte cu difuri nordice de brand , ori cu no-name-uri, tot chinezesti. Firmele vechi isi cam fac singure ce le trebuie.Cat priveste recomandarile mele??? Nu am recomandat nici un difuzor cu care NU am lucrat, iar daca ne referim la PAudio sau CIARE, ambele firme au si difuzoare pentru uz domestic, doar ca unii sunt ori ............... ori rauvoitori.Cele de mai sus pot fi luate ca un pamflet, daca socotiti ca am dat cu capu'n bara! Link spre comentariu
Shambala Postat Septembrie 17, 2011 Partajează Postat Septembrie 17, 2011 Da, materiale proaste - de fapt imitatii de Seas si Scanspeak made in Pujiang County (Sichuan), asta este oferta internationala a respectivilor producatori... Mai ales seriile de varf - Excel, Revelator si Illuminator - cea mai mare teapa pt cumparatorii naivi.Tare prosti - sau rau, au ajuns inginerii in ziua de azi, saracii. Si de, nu au ce face, participa toti la marea minciuna, altfel ii dau afara managerii. Tine-o asa inainte, d-le VTP. Link spre comentariu
flancfuster Postat Septembrie 17, 2011 Partajează Postat Septembrie 17, 2011 Eu iti recomand midbasul de la seas prestige: http://www.seas.no/images/stories/prestige/pdfdatasheet/H1456_ER18RNX_Datasheet.pdf Uite si un proiect foarte bun(pret/performanta) pentru un bookshelf : http://ampslab.com/starling.htm Succes. Ps. Fabricat in Norvegia. Link spre comentariu
VTP Postat Septembrie 18, 2011 Partajează Postat Septembrie 18, 2011 Sau proiectul HO3.9 CIARE cu HW172 + HT263 daca nu agreezi moliciunea untoasa (smoothness buttery).Domeniul de raspuns in frecventa este comparabil.SPL-ul este cu circa 3-4 dB mai mare, si probabil ca are unele avantaje!Volumul interior este cu 3 litri mai mic, ceea ce reduce un pic adancimea.Reteaua de separare este Butterworth ord.II si are ca un avantaj utilizarea unei bobine de 0,82 mH fata de 1,5 mH + 0,65 mH. E un avantaj, prietenii stiu dece!P.S. - Made in Italy ( de unde a cam venit muzica buna de-a lungul timpului) Link spre comentariu
radue Postat Septembrie 18, 2011 Partajează Postat Septembrie 18, 2011 Cu mici exceptii nu prea se recomanda nimic si mai mult se face flame. Va rog sa reveniti la subiect si sa lasati preorucparile si strategiile de marketing ale marilor firme pentru alt topic.Multumesc Link spre comentariu
CBI Postat Septembrie 18, 2011 Partajează Postat Septembrie 18, 2011 P.S. - Made in Italydaa,minciuni fabricate made-n Italy din proectul ala nu are cum sa se obtina acele specificatii publicate,ci doar un veritabil satelit cu o frumusete de cocoasa pe medii daca se face si filtrul indicat(prietenii stiu de ce ).Unora le place asa,sau din obisnuinta,dar nici vorba de un fulrange si cu acei 90db spl pe bas trasi din pix pe acel grafic dintr-un 6".Am curaj sa pun si pariu (nu este o impunsatura @radue,sunt si eu plictisit de discutiile astea cu difuri cu sunet nordic)nu iau nici apararea la nordici(sau lui shambala sau etc),dar comparatiile astea dpmdv sunt cam aiurea,ciare este o firma care se ocupa mai mult de zona pro,ca atare toate componentele produse(home si automotive) sunt derivate din acelea,deci au acea constructie specifica,ma refer la materialele folosite,finisajul /aspectul estetic,ca atare si sunetul reprodus(abia recent au inceput si ei sa schimbe look-ul si usor anumiti parametrii la unele pt cerinte mai moderne).Nici sunetul nu este cu nimic mai special fata de alte difuri pro bune(ca am vazut scris mai sus pe undeva "sunet tipic Ciare").Cui ii pace sunetul pro cu avantajele si dezavatajele de rigoare,e ok,dar nu mi se pare firesc ca cineva sa se apuce sa se "bata cu pumnu-n piept" in mod public ca le stie pe poate si sa denigreze in stanga si-n dreapta,oricata reputatie ar avea,chiar si in gluma(ca e ciare sau scanspeak,de altfel).Poate ceilalti chiar gasesc neplacut sunetul profesional in casa,mai strident,granulat,dur,cutios,tipat,metalic etc,pt ca sa fim realisti,cam asta se si obtine in cazurile mai putin fericite sau din plesneala.In aceeasi maniera poate fi clasificat si sunetul difurilor hi-fi(scumpe sau nu),cu epitete precum lesinat,sters...etc si este firesc dupa ce obisnuinta cu tabara cealalta a creat anumite gusturi si preferintescuze de OTontopicdaca ar fi sa aleg pt mine ceva de la ciare referitor la discutia de fata,hw169+ht263 ar fi in opinia mea o combinatie f ok,cu un pret mai cinstit si ca bonus fiind de productie recenta au si acel aspect mai modern de care ziceam.Specificatii nu am cum sa spun din burta fara constructia efectiva si masurarea lor,dar cred ca ar fi de ajuns per ansamblu.Se gasesc si datele de catalog,putandu-se realiza cu usurinta si un proiect a la Ciare( ) Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 18, 2011 Partajează Postat Septembrie 18, 2011 Marfa chinezeasca Low Cost Entry Level = New Nordic Sound High End = sunet mortificat ? Link spre comentariu
Shambala Postat Septembrie 18, 2011 Partajează Postat Septembrie 18, 2011 Nu fac reclama nimanui - nu recomand cumpararea acelor difuzoare de la distribuitorul din tara sau de la Europe Audio sau Madisound; chiar nu stiu unde sunt mai scumpe sau mai iefine.Este treaba si interesul oricui ar putea fi interesat de ele sa verifice unde sunt mai ieftine, sau de unde ar fi mai convenabil sa cumpere !Am recomandat difuzoarele respective pentru ca le stiu si le consider de foarte buna calitate, si pentru ca personal agreez sunetul lor.Apropo, toate se regasesc in chiar incinte italiene ..."de unde a cam venit muzica buna de-a lungul timpului" ! (Opera Audio) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum