Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aritma mea

cibserg

Postări Recomandate

Discutia "contra" a fost "educativa". E bine de stiut si cit costa ceva de-a gata si cam cit costa si daca ar fi in regim DIY.Practic sa ajuns la aceeasi concluzie, care tot este vehiculata in diferite postari:Reteta succesului este:- tola serioasa, de calitate- sectiune generoasa- spire suficiente- diametru sirmei corespunzator- alternare P-S-P...- bobinare spira linga spiraetc.Daca se face "economie" si raspunsul in "joase" este "slabut".Eu am "pacalit" trafurile de Capri cu CFB si raspunsul e mai bun (poate sa il incerce).Eu as fi fericit cu acest amplificator si m-as bucura de muzica.Poate sa il perfectioneze si sa il modifice oricind.PS: prea multe ghilimele in postul meu. :bataie

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 89
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cibserg

27

• zbodeoc

10

• carageae

8

• Liviu Ianush

8

Top autori în acest subiect

Pe partea de joase este inca mult loc de imbunatatire. Inaltele si mediile imi plac foarte mult.

Daca mediile si inaltele iti plac foarte mult si doar la joase mai e loc atunci nu prea ai ce sa faci fiindca printr-o rebobinare oricum o fi ea nu poti obtine imbunatatire la joase, se va imbunatati banda de frecvente doar in sus. Problema e gabaritul trafului.

Aici http://www.tubelab.com/BudgetOPT.htm se spune: Best sound is achieved at 80mA

Asta inseamna ca poti micsora intrefierul ca sa obtii cel mai bun sunet la 48mA sau la cit vei stabili.

In consecinta vei avea o mai mare inductanta si deci o mai mare extensie la frecvente joase.

Asta pentru ca tot esti dispus sa umbli la trafuri.

Link spre comentariu

Sunt dispus sa va trimit Edcorurile sa le masurati, ascultati sa va faceti o parere si apoi sa mi le modificati pentru 8 Ohm (platesc desigur).Daca as avea echipamentele necesare sa fac masuratorile, in tihna, le-as face eu.Astept un doritor.Multumesc.

Nu s-a oferit nimeni? Pentru 8 Ohmi mai trebuie bobinate niste spire, probabil sub 50, insa raspunsul in frecventa va fi altul ca la 4 ohmi - Necesita multa indeminare, studiu si citeodata noroc sa obtii caracteristici asemanatoare intre 4 si 8 Ohmi.
Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...

Nu stiu de ce va mira ca au raspuns slab la joasa frecventa, astea sunt transformatoare de instrument, seria XPP, 70Hz-18KHz. Prin rebobinare ar putea sa scoata 40Hz dar la 10w sau chiar mai putin. Oricum poate vreti sa le vindeti. M-ar interesa

Link spre comentariu

Transformatoarele sunt la mine...voi publica aici cand si ce voi realiza cu ele...daca nu raspund bine la joase asta e din cauza sectiunii mici, nu se pot face minuni prin rebobinare...daca insa vor raspunde cvasi-liniar de la 70 Hz pentru o putere de 4-5W eu ma declar multumit...vor fi pentru un amplificator micut, auxiliar, pentru auditii de calitate am in vedere cu totul altceva...

Link spre comentariu

Buna. Se preteaza acest amplificator pentru a fi folosit impreuna cu o chitara electro-acustica cu preamplificator incorporat? As vrea sa fac un amplificator pentru fiica mea si doar pentru camera, deci nu vreau putere mare. Multumesc.

Link spre comentariu

Am renuntat la transformatoarele Edcor in favoarea altora, executate ca la carte, cu mana de profesionist, de dl. Lazaroiu.

Posted Image

Sper sa nu-mi cereti comparatie intre cele doua tipuri de transformatoare pentru ca nu ar fi fair play, din doua puncte de vedere: unul dimensional si celalalt pentru ca mi-am schimbat incentele pe care am ascultat cu Edcor. Acum ascult pe vtp-uri cu difuzoare Ciare, adica cele de aici:http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=4&t=56404&start=150...maare diferenta :)

Link spre comentariu

Pe parte de inalte nu comentez, nu cred ca am urechea suficient de educata sa fac o comparatie.Dar pe joase extensia e clara. Si daca urechea nu ar fi capabila, s-ar simti cu mana. Inainte nu-mi vibra biroul la 2W :da A fost o adevarata frustrare, sa ascult pe amplificator cu transzistori, pana am primit transformatoarele noi. Good bye solid state !

Link spre comentariu

Poti incerca si CFB. Sunt controlate mai bine woofer-ele. Trafurile acelea sunt exceptionale. Alaturi de woofer-ele Ciare HW204 senzatia de putere este mare, SPL-ul este bun.La partea de tweeter, daca nu te deranjeaza cinelele (sau alte sunete ascutite) inseamna ca nu sunt "in fata", deci o ok asa. :aplauze

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...

Buna ziua! Vreau sa fac si eu acest amplificator, dar nu am transformatoarele de iesire. Am insa destule transformatoare care le pot rebobina fara probleme.Daca poate cineva sa imi zica si mie ceva detalii despre aceste transformatoare, cam ce sectiune a miezului trebuie sa aiba, cate spire primar, cate in secundar si diametrul firului de bobinaj.In rest cred ca ma descurc, doar astea nu stiu cum sa le fac. Va multumesc!

Link spre comentariu

Daca fac un transformator cum este cel prezentat in acest topic viewtopic.php?f=205&t=96185 este bun? Ca si transformator am de 12.5 cm patrati, ramane acelasi numar de spire sau trebuie schimbat. Transformatorul este dintr-un ups si are grosimea tolei de aproximativ 0.5mm.Undeva userul Misa zicea ca ar fi bune aceste miezuri, sau asa am inteles eu.Infasurarea pentru secundar vreau sa ramana cu priza la 4omi, iar cea din primar am sa o fac fara prizele care le are acolo. Orice sfat, ideie este binevenita!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări