Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aritma mea

cibserg

Postări Recomandate

Boxele le-am ascultat, inainte de 'cutia' cu lampi, pe un Pioneer SX450. Sunetul e mult mai placut pe amplificatorul cu lampi decat pe acest receiver. Mediile si inaltele sunt mai placute. Inca mai e de lucru la frecventele joase, care nu lipsesc dar sunt atenuate. Poate se va rezolva cu transformatoarele noi.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 89
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cibserg

27

• zbodeoc

10

• carageae

8

• Liviu Ianush

8

Top autori în acest subiect

Foarte,foarte frumoasa realizare,exceptional...cred ca si sunetul este la fel de cald si placut dupa cum arata si pozele acestui amplificator. :aplauze :aplauze P.SNu stiu cat de mult se va imbunatati calitatea sunetului daca veti schimba trafurile de iesire cu cele de la R.R Capri,poate mai repede cu cele de la OBERON -stereo,sunt ceva mai mari,dar si cu alti parametrii.CAPRI:- La=8,81H- Ra=4800 ohmi/6 ohmi- Fmin=90Hz/2W- Smiez=5,7cmpOBERON:- La=12,53H- Ra=4300 ohmi/6 ohmi- Fmin=54Hz/5W- Smiez=8cmp

Link spre comentariu

Da, chiar este cald si placut sunetul. In seara asta mi-am facut putin timp pentru o mica auditie cu 6N6P ca prefinal. S-a imbunatatit parca si redarea frecventelor joase iar castigul mai mic al acestei lampi (in comparatie cu 6N1P sau 6N2P) imi creaza senzatia ca s-au redus si distorsiunile in configuratia data.

Ce trebuie sa mai remarc, pentru ca sunt nou in lumea tuburilor, este sunetul foarte realist. Ascultand Livingston Tayler - Isn't She Lovely, am avut senzatia ca s-a apucat sotia mea de fluierat. Iar pensulele jazz parca ar fi chiar in fata mea si nu redate de traductoare.

Link spre comentariu

Pai bine-ai venit in "club"! :-) Raspunsul la joase poate fi imbunatatit in multe feluri dar sa nu te astepti la rezultate zdrobitoare cu Edcor. Daca tot esti pus pe experimentat incearca si montajul cu secundarul in catod, vezi eventual subiectul "EL81 - SE" si cauta pe site-ul Lundahl articolul lui Claus Byrith despre SE

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Au sosit astazi transformatoarele de la Edocor. Mai exact dupa 44 zile de la plasarea comenzii pe site-ul lor. Au fost expediate lunea trecuta deci cam 10 zile durata transportului.

Posted Image

Edcor XSE15-4-5k by Sergiu Ciubotariu, on Flickr

Sunt putin mai inalte decat cele pe care le aveam (recuperate din Darclee), mai grele si bine impregnate cu lac.

Sunetul s-a schimbat, in bine.

Desi initial oboseala nu ma lasa sa vad schimbari in calitatea sunetului, dupa cateva melodii, mi-am dat seama ca sunetul este mai echilibrat. Adica s-a imbunatatit redarea frecventelor joase dar si a celor inalte. Fara sa o intreb, sotia mea mi-a spus ca sunetul este mai 'clar'.

Urmeaza, cand timpul imi va permite, sa fac cateva teste cu osciloscopul.

Link spre comentariu

Frumos, asteptam testele cu osciloscopul...Cat a costat pana la urma coletul cu totul si cum a fost treaba la vama?Plata s-a facut prin paypal - serie de card sau cu transfer bancar?

Link spre comentariu

Totusi daca miezul e de calitate poate compenseaza marimea si greutatea. Pe site scrie ca e FeSi cu graunte orientate.

Sa nu uitam insa zona de pret, e data si inductanta primara, 3H, e clar ca nu merge basul pana la 20-30Hz, important e daca coboara pana la cei 70 Hz promisi, cu scadere de 1dB. Cu un pic de corectie de ton se poate face un amplificator chiar bunicel...

Pentru cine are fobia corectiilor de frecventa, la un pret de patru ori mai mare primim un traf de sase ori mai greu si cu banda declarata 20-20K...

http://www.edcorusa.com/products/464-cx ... 1_25k.aspx

Link spre comentariu

Totusi daca miezul e de calitate poate compenseaza marimea si greutatea. Pe site scrie ca e FeSi cu graunte orientate.

Sa nu uitam insa zona de pret, e data si inductanta primara, 3H, e clar ca nu merge basul pana la 20-30Hz, important e daca coboara pana la cei 70 Hz promisi, cu scadere de 1dB. Cu un pic de corectie de ton se poate face un amplificator chiar bunicel...

Pentru cine are fobia corectiilor de frecventa, la un pret de patru ori mai mare primim un traf de sase ori mai greu si cu banda declarata 20-20K...

http://www.edcorusa.com/products/464-cx ... 1_25k.aspx

Oricat ar compensa calitatea miezului,la inductanta de doar 3H si fara curent(dc) prin bobina primara si la Ra=5000 ohmi rezulta numai din calcul o frecventa minima de 265Hz (mai scrie si 15W pe el!!!!)

Nu pot face afirmatii pro sau contra asupra acestor trafuri pana nu vad unul "pe viu".Dupa cat se spune aici:"Edcor XSE15-8-5K:

These are a new player in low cost transformers. Best sound is achieved at 80mA. This transformer makes about 2.5 watts more power than the Electra-Print from my amplifier. Specs at 1 watt: frequency response is 8.3Hz to 45.9KHz with 50mA, and 16.6Hz to 45.6KHz with 80 mA. Distortion is .75% with 80mA (mostly 2nd harmonic). Distortion is 2.6% at 7.2 watts. Low frequency effects at 5 watts: Visible saturation can be seen on the scope for any frequency below 74 Hz at 50 mA, 61Hz at 80mA. No clipping was observed at any frequency below130Hz with 80mA, and none was noted at 50 mA. Low frequency distortion tests at 1 watt: 100Hz lowest distortion was 1.41% with 57 Ma. At 36 HZ .61% occurs with 44mA". Sa luam de bun ce se spune acolo,sa luam de bun si multumirea propietarului si sa concluzionam ca totul este OK !

Pana la urma fiecare cumpara ce doreste si face ce vrea cu banii lui!

Felicitari pentru realizare! :aplauze

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări