Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Un mic circuit: Cum se face si cum se numeste?

Vizitator kapaionutz

Postări Recomandate

Vizitator kapaionutz

Buna ziua, sunt nou pe aici, sper ca e sectiunea potrivita.Am nevoie de un circuit care sa blocheze actionarea unei stampile.Mai exact, stampila este actionata prin apasarea unui buton, si are un senzor(cu laser), care verifica prezenta materialului de sub stampila.Problema este ca daca senzorul este acoperit nu mai verifica nimic si stampila coboara indiferent daca sub ea este sau nu materialul respectiv.Deci vreau sa impiedic acoperirea senzorului prin adaugarea unui circuit care sa nu lase stampila sa coboare daca senzorul nu a fost dezactivat si reactivat.Sper ca am fost suficient de explicit Multumesc in avans.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cristian2009

2

• miron1947

1

• leoncris

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Sper ca am fost suficient de explicit

Ba ... deloc !

Mai exact, stampila este actionata prin apasarea unui buton

Cine te pune sa apesi ... butonul

stampila coboara indiferent daca sub ea este sau nu materialul respectiv.

:nas:

Link spre comentariu

O solutie ar fi prezenta a doi sau chiar trei senzori si stampila sa coboare atunci cand foia ai acopera pe toti.in acest caz, daca unul sau doi senzori sunt acoperiti accidental, stampila nu mai coboara.

Link spre comentariu
Vizitator kapaionutz

Eu doar trebuie sa ma asigur ca acel senzor verifica fiecare piesa de sub stampila, si nu este acoperit.sa zicem ca atunci cand senzorul are sub el materialul este "activat" si cand nu il are este "dezactivat".adica, operatorul aseaza piesa sub stampila(se "activeaza" senzorul, daca este "dezactivat", nu coboara stampila), o stampileaza si trece la piesa urmatoare. Cand operatorul a scos piesa de sub stampila, senzorul se "dezactiveaza", apoi acest proces se repeta....Deci daca senzorul este acoperit tot timpul, Nu se va mai "dezactiva" cand trece la piesa urmatoare, AICI VREAU SA INTERVINA CIRCUITUL RESPECTIV, sa nu permita sampilei sa coboare(adica sa se activeze) decat daca inainte de asta a fost dezactivata.Mai exact: butonul este apasat, se trimite un semnal la circuitul respectiv, se blocheaza apasarea butonului pana nu primeste semnal de la senzor ca a fost dezactivat.Va multumesc foarte mult pentru timpul pierdut, eu sunt inginer in devenire(nu in electrionica) si implementarea acestui circuit ma va ajuta sa avansez.P.S.: Problema este ca senzorul a fost acoperit intentionat de catre operator ca sa nu mai fie nevoie sa aseze piesa exact in locul in care citeste senzorul.

Link spre comentariu

Atunci poate ar fi potrivit un temporizator care sa va avertizeze sonor atunci cand temporizatorul ramane activ, adica acoperit, mai mult de cateva secunde, cat dureaza stampilarea.Doriti sa il prindeti pe operator atunci cand "triseaza" si tine senzorul acoperit ? :)

Link spre comentariu
Vizitator kapaionutz

Da, este foarte buna ideea, multumesc mult, nu va fi nevoie sa ne averitzeze sonor, ci sa blocheze direct stampila, ca apoi sa fie deblocat prin apasarea altui buton.Totusi, daca stie cineva daca este posibil un circuit, cum am descris sus ar fi si mai bine!Multumesc!

Link spre comentariu
Vizitator kapaionutz

Un bistabil.

Multumesc, de sarcini se ocupa electricianul care il va monta, am vrut mai mult sa stiu daca este posibil un asemenea circuit!Sa traiasca ELFORUM si utilizatori sai! :aplauze
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări