Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Scheme amplificatoare pe tuburi&linkuri

overdrive

Postări Recomandate

Cea mai mare problema este achizitionarea acelor dn2540 , nu vad decat prin state.

Ce ar avea in plus mosfeturile DN2540 fata de un BSP135 facut de infineon? l-am zarit la farnell e 5lei. Cred ca ar merge pe post de ccs chiar daca difera rdson-urile, e tot un Nmos de HV pana la urma.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

...si probabil s-ar putea utiliza si transformatoare cu alta priza decat cea necesara, daca Ra-a e corespunzatoare, in caz ca efectul doar cu divizor rezistiv nu e cel asteptat.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

""Scheme amplificatoare pe tuburi si link-uri""Nu e asta titlul?Amplificatoarele de baleiaj vertical din osciloscoape cu tuburi nu sunt tot amplificatoare?De asemenea, preamplificatoarele nu sunt amplificatoare de semnale mici?Si inca cat de liniare ,sensibile, de banda larga si foarte larga , ce rejectie a zgomotelor de toate felurile au, etc...Cele mai performante preamplificatoare din lume se bazeaza pe astfel de scheme.In plus, functionarea lor este explicata in detaliu...............................

Mare dreptate aveti.Cu ani in urma am experimentat un defazor inspirat de la un amplificator pe Y-osciloscop si mare mi-a fost surpriza.Multi or sa spun ca este ceva banal,dar daca analizam schema (curenti si tensiuni) o sa vedem ca nicaieri in alte scheme de amplificatoare PP nu o sa gasim asa ceva. Este doar parerea mea (!!). Aveti dreptate si in ceea ce priveste "stricarea" intentionata a configuratiei unui montaj special pentru a obtine acel spectru armonic dorit pentru aplicatia respectva ,vezi amplificatoarele pentru chitara, mai ales PP ale caror inversoare de faza nu au nici pe departe semanlele simetrice pentru atacul tuburilor finale,cu cat il faci mai liniar si cu cat se va apropia de un amplificator HI-FI cu atat nu va mai placea unui chitarist...,deci va dau dreptate. Chiar si la amplificatoarele gresit catalogate "HI-FI" daca unghiul alfa (din dreapta de sarcina de pe grafic) va fi mai ascutit,semnal usor asimetric pe semialternanta pozitiva,atunci farvorizarea arminicilor pare va fi evidenta si invers,unghiul alfa mai mare va favoriza armonicile impare. Dl.Vali (@valderama) are o vorba :"amlificatorul fabrica armonici/microdetalii" deci va placea urechi,insa este gresit catalogat HI-FI.Asta-i unul dintre motivele pentru care uni evita sa posteze aici formele grafice masurate real pe proiectele lor,va spun asta in cunostinta de cauza,pot da multe exemple la care am si participat,insa nu ar fi corect din partea mea.
Link spre comentariu

si cand te gandesti cati arunca ecc85-urile pt ca nu fac parte din triunghiul magic ecc81-83... inca un articol care descopera o reteta de wcf interesanta, desi nu e chiar mura in gura si are capcane subliniate in finalul articolului-e unul din articolele care trebuie citit incepind cu sfarsitul.http://deepblue.lib.umich.edu/bitstream ... sequence=2 si varianta hibrida wcf:http://www.valveradio.net/en/home/audio ... lower.html

Din nou trebuie sa va dau dreptate,dar nu vedeti dv.?!...daca schema abordata nu este copy/paste ,ceva "serios" de pe net ,atunci nu-i buna!...sunt sute de articole,exemplu si cel dat de dv. aici cu acest PDF si nu numai,dar cine credeti dv. ca va avea curajul sa incerce macar teoretic sa compuna o schema,nu mai vb de ceva practic??? Ma rog,asta este nu vreau sa par rautacios.In ceea ce priveste ECC85,...hmm!...cine fuge de aceasta lampa nu stie ce bijuterie are prin casa,am mai spus chestia asta dar a fost trecuta cu vederea.
Link spre comentariu

si cand te gandesti cati arunca ecc85-urile pt ca nu fac parte din triunghiul magic ecc81-83... inca un articol care descopera o reteta de wcf interesanta, desi nu e chiar mura in gura si are capcane subliniate in finalul articolului-e unul din articolele care trebuie citit incepind cu sfarsitul.http://deepblue.lib.umich.edu/bitstream ... sequence=2 si varianta hibrida wcf:http://www.valveradio.net/en/home/audio ... lower.html

Si eu va dau dreptate....... :da
Link spre comentariu

Chiar si in "spatiul estic" un noise floor de -80...-100dBV poate fi multumitor pentru un amplificator decent, nu e nevoie intotdeauna de -130dBV.Asadar ECC85 poate sa faca o treaba la fel de buna precum un EC8020 cel putin in audio. Cand vorbim de RF si semnal util foarte mic e cu totul altceva.Multi sunt cei care alearga dupa lampi exotice crezand ca astfel amplificatorul rezultat va fi cel mai tacut, mai fidel etc etc dar putini sunt cei care reusesc sa le puna in valoare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări