hpavictor Postat Decembrie 27, 2011 Partajează Postat Decembrie 27, 2011 Va prezint ( pentru iubitorii genului ) o varianta de " Aritma " cu detalii constructive + PCB . Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Ianuarie 9, 2012 Partajează Postat Ianuarie 9, 2012 Va prezint o " banalitate " , un amplificator clasic Braun CSV130Un Braun CSV13 http://www.tube-classics.de/TC/GermanTubeHifi/Integamps/Braun%20CSV13/CSV13schematic.jpg are dl. Mateescu si vad ca schemele, cel putin etajul final, sunt identice.Este in clasa B, daca nu ma insel.Dupa reconditionare, chiar suna bine! Link spre comentariu
VTP Postat Ianuarie 11, 2012 Partajează Postat Ianuarie 11, 2012 Amplificatorul este CSV13, produs de BRAUN la jumatatea anilor '60. Al meu a fost produs in 1966. Din documentatia aflata pe net am aflat ca a fost refurbishat cu piese de mare clasa de mai multi posesori ( pastrand schema originala, fara modificari). Dupa, toti au afirmat ca efortul a fost fara rost, avand in vedere ca partea de preamplificare are prea multe circuite de corectie care altereaza sunetul, ceea ce stiam inca din anii '80. Am pastrat doar placa avand etajul amplificator de tensiune, defazorul si finalele. Pe placa am schimbat componentele cu unele noi, pentru siguranta. Am eliminat reactia negativa dupa mai multe probe si masuratori. Partea de alimentare a fost modificata: punte de diode fast recovery, drosel 9H, dublu PI, cu reducerea tensiunii pe G2 la 260Vcc. Am pastrat si alimentarea in cc a filamentelor pentru cazul ca ar fi nevoie de un preu in viitor (putin probabil).Transformatoarele de iesire E+I sunt de calitate f.buna, cu infasurari intercalate si pe tole subtiri. Ca putere declarata, 11 W/c, tot atat cat Yarlandul mic, in clasa A. Doar ca watii chinezesti sunt mult mai mici decat cei nemtesti (cam de 3 ori). Banda de frecventa este lineara (+/- 1 dB) intre 25Hz si 20 kHz.Luat initial ca sa ma scape de idioata munca de lacatus, a ajuns sa inlocuiasca Yarlandul, pus la cutie sa mai creasca ( el e bun, micutzul, doar ca nu se compara cu neamtul ca putere si clasa A declarata de chinezi nu e sonic superioara clase B bine facute! Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Ianuarie 12, 2012 Partajează Postat Ianuarie 12, 2012 Cum a fost restaurat http://www.radiodesign.de/yours/vdb/csv13_restaurierung.pdf. Materialul este bun si pentru ca se poate face o imagine a ceea ce trebuie sa fie intr-un tube amplifier hi-fi. Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 30, 2012 Partajează Postat Ianuarie 30, 2012 Va prezint o schema relativ simpla ( de fapt cea simpla !!! ) de amplificator PP cu lampi uzuale ( 1x 6N1P ( atentie la filament , este conectat putin diferit fata de schema ) , 2X 6P3S-E sau 2x EL34 etc ) . In functie de lampile finale veti alege impedanta trafo out , detalii gasiti pe forum la sectiunea dedicata......balansarea defazorului se poate face din R9 , iar ajustarea curentului finalelor din R21 ( in cazul cand nu au aceeasi emisie a catodului ) . Desigur ca pentru o mai buna fiabilitate a amplificatorului , semireglabilii mentionati mai sus vor fi inlocuiti cu rezistente fixe de valori cat mai aproape de valorile standardizate , eventual prin conectare serie sau paralel . Auditii placute ! Link spre comentariu
zbodeoc Postat Februarie 3, 2012 Partajează Postat Februarie 3, 2012 Pai si ce mai asteptati?! Ca inca-i la vinzare vreo doua zile si ceva... ... sint curios cu cit se termina licitatia... Amplificatoarele din seria asta sint toate niste bijuterii tehnice, exemplul anterior nu-i o exceptie: http://www.tube-classics.de/TC/Klangfil ... ynAmps.htm Mie imi place SE-ul acesta: http://www.tube-classics.de/TC/Klangfil ... KLV204.htm desi are o MARE problema; facut acum 60 de ani are prea multi basi... sigur ca lucrurile au evoluat mult de atunci (?!) si noi am pierdut basii pe drum... Observati modul de negativare in prefinal-final, magistral nu-i asa?... Link spre comentariu
mișa Postat Februarie 3, 2012 Partajează Postat Februarie 3, 2012 Amplificatoarele chiar si unele aparate de radio aveau "basul mai mare" intentionat pentru ca majoritatea difuzoarelor aveauatenuari mari la basi. In mod sigur, din acest motiv aceste 2 amplificatoare erau foarte apreciate. Nu interesa pe nimeniliniaritatea amplificatorului ci liniaritatea sistemului amplificator - boxe. Link spre comentariu
zbodeoc Postat Februarie 3, 2012 Partajează Postat Februarie 3, 2012 Amplificatoarele chiar si unele aparate de radio aveau "basul mai mare" intentionat pentru ca majoritatea difuzoarelor aveauatenuari mari la basi. In mod sigur, din acest motiv aceste 2 amplificatoare erau foarte apreciate. Nu interesa pe nimeniliniaritatea amplificatorului ci liniaritatea sistemului amplificator - boxe.Cind m-am dus la sectiunea de boxe cu ideea asta m-au rejectat aia intr--o veselie; cum adica sa n-ai amplifiicator liniar?!!!!pai uite asa, io zic ca-i mult mai bine o "potrivire" amp+boxe+ambient da' cine o sa-si bage banii in asta?! ...cunoscatorii poate? Link spre comentariu
mișa Postat Februarie 3, 2012 Partajează Postat Februarie 3, 2012 E o piesa de colectie in stare foarte buna. Sigur o va cumpara un colectionar, ceea ce imi doresc sa se intimple. E pacat sa folosestiin mod curent asa ceva. Link spre comentariu
bobo_romania Postat Martie 26, 2012 Partajează Postat Martie 26, 2012 http://virulus.de/audio/roehren/ Link spre comentariu
mișa Postat Iunie 22, 2012 Partajează Postat Iunie 22, 2012 Uite "acia": https://dl.dropbox.com/u/3712780/Willia ... ifiers.zip Il las citeva zile. Instalati-va domnilor "dropbox". E mult mult mai fain si mai util ca orice "share". Daca vrea cineva ii trimit invitatie pe e-mail. Nu e o reclama, e o constatare si un ajutor. Link spre comentariu
gheo23 Postat Iulie 18, 2012 Partajează Postat Iulie 18, 2012 Iata o schema interesanta pe care, dupa ce termin PP -ulul cu GU29 , m-as incumeta sa o fac ! Este remarcabila ! Lucreaza pe sarcina de...8 ohmi ! Link spre comentariu
blue Postat Iulie 18, 2012 Partajează Postat Iulie 18, 2012 Iata o schema interesanta pe care, dupa ce termin PP -ulul cu GU29 , m-as incumeta sa o fac ! Este remarcabila ! Lucreaza pe sarcina de...8 ohmi !Ai ascultat vreodata un OTL... pe 8 ohm ?Am incercat de-a lungul anilor sa scap de transformator si daca doresti un sfat complet dezinteresat si in cuvinte putine... abandoneaza ideea ! Link spre comentariu
gheo23 Postat Iulie 19, 2012 Partajează Postat Iulie 19, 2012 Am inteles . Este cam ce spuneau zbodeoc si Valderama in "esenta tuburilor" nu? "vraja" o face OTL-ul ! Am ascultat cu multi ani in urma un monobloc de productie romaneasca de 100W cu 2N3055 si transformator de iesire si parca suna mult mai bine decat decat acelasi 2N in configuratie PP cu sarcina cuplata direct. Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 26, 2012 Partajează Postat Septembrie 26, 2012 http://www.pastisch.se/tubes/lampa/Glava%202-3.pdf Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum