Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Scheme amplificatoare pe tuburi&linkuri

overdrive

Postări Recomandate

• 1 lună mai târziu...
  • Administratori

Daca tot pui link trebuie pui si un titlu corespunzator la subiect o mica descriere cu ce gasrsti in pagina link-uita si asa mai departe... nu trebuie sa te gandesti ca violezi pe cineva ca nu e bun acest gand

Link spre comentariu

Poate ai dreptate cu titlu.(la tastatura noua nu stiu toate caracterele)

Pai mai intai inveti sa scrii (la tastatura sau ce-o fi acolo, nu cred ca ii intereseaza pe useri acest aspect) si apoi postezi, e simplu, invers nu merge!!

nu e util atat timp cat este AIUREA pus si fara nici o desccriere

Cat despre ce-a zis si Vasile, ii dau dreptate, daca postezi aiurea nu rezolvi nimic.P.S. am mutat topicul unde trebuie!
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Daca este posibil , in limita timpului Dvoastra disponibil , va rog sa analizati si urmatoarea schema , a carei topologie prezinta cateva particularitati mai putin intalnite :

Posted Image

Cu siguranta va fi de folos constructorilor de amplificatoare de mare putere PP ( pentru sonorizari sau ca etaj final pentru amplificatoare de chitara bass etc ) .

Atentie la circuitul de negativare , nu permite reglajul optim si independent al finalelor !

Aici trebuie putin modificata schema ......

Etajul de intrare se poate folosi si la o constructie diferita , spre exemplu i se poate adauga un etaj cu GU50 ( sau alte tuburi , pentode sau triode cu panta mica si disipatie anodica mare ) si reactie CFB , pentru a abtine maximum de performante .

Sau eventual ca etaj de atac pentru un eventual " McIntosh " de conceptie romaneasca......

Link spre comentariu

@hpavictor:Este foarte fain,are performante bune dar pentru amplificari de radioficare,cuplajele sunt "inguste",10nF si 250n/47K,cam putin, am modificat acei condensatori si defazorul este capabil de atac pentru sisteme HI-FI,dar este mult pentru amplificatoarele noastre,el este proiectat pentru atacul mai multor tuburi KT88,deci pentru doua tuburi este cam mult (!!!!!!!!!!!!),zic eu. Oricum,cu mici modificari se poate folosi si in montajele simple PP cu cate doua tuburi.Mai are o problema ca sa spun asa,sensibilitate mare la intrare,lucru care cam deranjeaza pentru un amplificator audiofil... Daca exista cerinte si interes pentru acest tip de defazor+etaj de atac,voi pune aici rezultatele....P.S nu are nicio particulitate mai putin intalnita,nimic nou sub soare; defazor catodina + etaj de atac repetor pe catod pentru impedante mici de iesie (necesare atacului mai multor tuburi PP in paralel),in rest este absolut clasic.

Link spre comentariu

Daca se poate , va rog sa analizati si urmatoarea schema ( scuze ca pare prea banala , dar...... este cumva un Quad 2 altoit / hibridizat cu Mullard Ferguson 5.20 ? ) :

Posted Image

Daca este necesar , voi prezenta si schema si datele de la modelul mai mic , tot PP dar cu EL84 CFB , dar la care exista datele de constructie a trafo out....

Multumesc anticipat , Victor

Link spre comentariu

Revin cu date despre amplificatorul Revox Model Studio S52 :

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Sper ca datele trafo out sa fie suficiente pentru a putea realiza un model matematic realist in simularea functionarii schemei , in acest fel sa avem o buna referinta in functionarea unui amplificator " de firma " privind distorsiunile , structura armonicelor pare si impare( analiza FFT ) , banda de frecvente si eroarea de faza ( diagrama BODE ) sau inductanta de scapari a trafo out etc .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări