Vizitator Postat Octombrie 12, 2019 Partajează Postat Octombrie 12, 2019 (editat) Simplu domnule franzm elimini "bomba cu ceas" din AZK 401 (păstrezi semireglabilii pentru reglaj !, configurezi diferit reglajul curent și balans curent) evident fără "explozii/implozii" SAU SIMPLIFICAT(mai jos) Editat Octombrie 12, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
carageae Postat Octombrie 12, 2019 Partajează Postat Octombrie 12, 2019 Sigur ca negativarea cu potentiometre si sursa de tensiune negativa e cea mai putin "exploziva"....dar si aici sunt multe scheme cu probleme....imi amintesc de o discutie despre amplificatorul priboi, un amplificator bine cotat cel putin la rusi, dar la care se topeau finalele ca paraseau cursoarele pista si ramaneau tuburile fara negativare. Varianta prezentata e foarte practica...daca se strica cursorul semireglabilelor, tensiunea sare la maxim si tuburile raman blocate, dar ne-stricate. Pentru cine vrea sa aiba si reglajul curentului prin finale dar si negativare automata, recomand varianta asta...arata cam exces de zel, dar n-am avut altele mai mici.... https://www.irista.com/gallery/dwb7yhoxzi9q Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 12, 2019 Partajează Postat Octombrie 12, 2019 Acum 2 ore, carageae a spus: Sigur ca negativarea cu potentiometre si sursa de tensiune negativa e cea mai putin "exploziva"....dar si aici sunt multe scheme cu probleme....imi amintesc de o discutie despre amplificatorul priboi, un amplificator bine cotat cel putin la rusi, dar la care se topeau finalele ca paraseau cursoarele pista si ramaneau tuburile fara negativare. Varianta prezentata e foarte practica...daca se strica cursorul semireglabilelor, tensiunea sare la maxim si tuburile raman blocate, dar ne-stricate. Pentru cine vrea sa aiba si reglajul curentului prin finale dar si negativare automata, recomand varianta asta...arata cam exces de zel, dar n-am avut altele mai mici.... https://www.irista.com/gallery/dwb7yhoxzi9q Se rezolvă simplu si negativarea " din cursorul " unui potențiometru , dacă intre capătul cald si cursor se montează o rezistență , dacă cursorul părăsește stratul rezistiv prin acea rezistență se negativează puternic grila tubului final , practic se blochează acel tub . Negativarea automată , cu rezistențe in catozii tuburilor finale nu se poate folosi la orice clasă de funcționare a etajului final , dacă vrei să obții putere maximă din două tuburi finale trebuie să concepi un etaj final clasă AB cu negativare fixă , adică cu o tensiune negativă in grilele tuburilor finale . Link spre comentariu
carageae Postat Octombrie 12, 2019 Partajează Postat Octombrie 12, 2019 Pai nu asta face si schema propusa mai sus de userul valderama? Cred ca sunt printre primii care au adus asta in discutie pe aici...or fi deja 10 ani de atunci... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 12, 2019 Partajează Postat Octombrie 12, 2019 Acum 4 ore, carageae a spus: Pai nu asta face si schema propusa mai sus de userul valderama? Cred ca sunt printre primii care au adus asta in discutie pe aici...or fi deja 10 ani de atunci... Face același lucru , numai că circuitul este diferit . Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 14, 2020 Partajează Postat Martie 14, 2020 Salutare . Am achizitionat de pe forum doua tuburi 10p12c , echivalent we311. As dori sa realizez un "mic" amplificator cu aceste doua lampi, insa nu am gasit nici o schema. Unde sa caut ? As fi recunoscator daca ma poate ajuta cineva cu cateva scheme. Multumesc mult! Link spre comentariu
Усилитель Postat Martie 14, 2020 Partajează Postat Martie 14, 2020 10p12c este echivalent 1/1 cu WE311A si cu 329A ( mai putin tensiune filament pt 329A ) Sunt pacat de folosit ca finale ,scot putere mica ,max 2.5W = dar bun si pt amplif casti . la nemti sunt aproape 20 euro/buc.... https://classic-tubeshop-kunisch.de/10P12C-/-10P12S Datele de catalog le gasesti aici , se vede tensiunea optima anodica ( intre 135-180 V ) impedanta de incarcare...etc https://www.westernelectric.com/static/library/specifications/tubes/311A.pdf Cine are ceva experienta poate folosi o schema "clasica " se pune acest tub in locul finalului ,se fac masuratori si ajustari la rezistentele care asigura punctul de functionare .Se poate incerca scheme simple cu EL84..... Mai indicat ar fi de folosit ca driver pt un tub 6p7C ( are cineva de vanzare noi aici pe forum la 25lei/buc si merge pe soclu octal, mai usor de gasit ) sau pt EL-PL500 , care e usor de gasit ,"rezistent " si pt el se poate face relativ simplu DIY transformator de iesire....cum toate enumerate au anodul sus , se poate face ceva mai "retro" = e la moda.... Din orice montaj ....omul invata , da-i bataie.... Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 14, 2020 Partajează Postat Martie 14, 2020 Foaia aceea de catalog am gasit-o acum ceva vreme cand mi au venit lampile. Sincer, tot la varianta asta ma gandeam. Voiam sa incerc o shema cu EL84, apoi sa modific schema dupa lampa mea, (10p12c). Inainte de toate m-am gandit ca poate sunt simulate ceva scheme pe internet sau la rusi mai reusite. O sa ma apuc de proiect zilele astea si vad ce reusita am. Din punct de vedere al puterii nu este o problema. 2w sunt suficienti pentru muzica ambientala, in surdina. Link spre comentariu
THOMAS Postat Martie 14, 2020 Partajează Postat Martie 14, 2020 (editat) 1 oră în urmă, Electro6 a spus: Foaia aceea de catalog am gasit-o acum ceva vreme cand mi au venit lampile. Sincer, tot la varianta asta ma gandeam. Voiam sa incerc o shema cu EL84, apoi sa modific schema dupa lampa mea, (10p12c). Inainte de toate m-am gandit ca poate sunt simulate ceva scheme pe internet sau la rusi mai reusite. O sa ma apuc de proiect zilele astea si vad ce reusita am. Din punct de vedere al puterii nu este o problema. 2w sunt suficienti pentru muzica ambientala, in surdina. ...cat priveste simularile....sa fim seriosi,sunt chestii mincinoase,"chestii fara nicio legatura cu realitatea" ,de ce le-ati lua in seama,pe bune acum! Editat Martie 14, 2020 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 14, 2020 Partajează Postat Martie 14, 2020 (editat) Nu le iau in seama neaparat. Este doar pentru a-mi forma o idee referitoare la schema. P.S. multumesc mult pentru schema! Editat Martie 14, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
George Postat Martie 14, 2020 Partajează Postat Martie 14, 2020 Acum 5 ore, Electro6 a spus: 2w sunt suficienti pentru muzica ambientala, in surdina. Depinde de SPL-ul boxelor.....daca acesta este de la 95-96 dB in sus, atunci 2W chiar sunt suficienti pentru SURDina. Link spre comentariu
busu Postat Martie 14, 2020 Partajează Postat Martie 14, 2020 (editat) Editat Martie 14, 2020 de busu Link spre comentariu
Barbaro Postat Martie 15, 2020 Partajează Postat Martie 15, 2020 (editat) Salut la toata lumea ! Daca i-mi permiteti, atasez si pagina 192/193 din catalog cu tuburi electronice din 1967 de ing. Ana Savescu si ing Cezar Ionescu . Referitor la tubul 10P12C , daca nu este o eroare ,se observa ca in capul tubului este conectata 'g1' . Ciudat pentru mine ,rog pe cine are ceva timp si se descurca cu limba tov. de la rasarit si gaseste vreun document sa confirme sau infirme ceea ce sa publicat acolo . Editat Martie 15, 2020 de Barbaro Link spre comentariu
franzm Postat Martie 15, 2020 Partajează Postat Martie 15, 2020 http://www.radiolamps.ru/articles/se/tubeamp_107.html Link spre comentariu
THOMAS Postat Martie 15, 2020 Partajează Postat Martie 15, 2020 Acum 8 minute, franzm a spus: http://www.radiolamps.ru/articles/se/tubeamp_107.html Multumim! sau aici putem alege din multitudinea de schema cu tuburi rusesti: http://www.radiolamps.ru/articles.html Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum