feri.visky Postat Iunie 19, 2016 Partajează Postat Iunie 19, 2016 ... ca sa bag si eu de vina: condensatoarele de filtraj montate aparent ar fi trebui sa fie Black... Nu? Link spre comentariu
twinvortex Postat August 22, 2016 Partajează Postat August 22, 2016 Va salut Daca are cineva schema de la amplificatorul hughes & kettner statesman 6l6 il rog sa ma ajute. Multumesc Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Mai 8, 2017 Partajează Postat Mai 8, 2017 Va salutDaca are cineva schema de la amplificatorul hughes & kettner statesman 6l6 il rog sa ma ajute. Multumesc Nu o gasesti , ce problema are ? Link spre comentariu
simson Postat Decembrie 23, 2017 Partajează Postat Decembrie 23, 2017 Va prezint achema unui OTL testata de mine in urma cu cativa ani.Este o configuratie Single Ended Push Pull.Mai deosebit, interesant, la aceasta schema este modul de alimentare al grilei ecran printr-un drosel dublu comun pentru ambele tuburi prin care curentul de ecran circula in sens invers.In acest fel se poate obtine inductanta marita pe dimensiuni moderate de miez intrucat practic dispare premagnetizarea. La realizarea practica am reusit un 17H bobinat bifilar facut la repezeala.Fata de configuratia cu difuzorul montat intre A-g2 la tubul de sus are avantaje clare cunoscute...plus ca se poate utiliza cu traf iesire ptr. sarcina de 8 ohmi fara intrefier. Caracteristici: -Banda frecv: 17Hz-40kHz cadere 1dB ptr.3W THD=0,3% -Pnominal=10W cand THD=1,4% masurat Link spre comentariu
hpavictor Postat Iunie 16, 2018 Partajează Postat Iunie 16, 2018 Linkul va mai fi valabil maxim 60 de zile , salvati documentul cat mai e valabil ... http://rgho.st/8R4CqPtwZ 2 Link spre comentariu
moldyecc88 Postat Iunie 7, 2019 Partajează Postat Iunie 7, 2019 Pentru deliciu in timp liber , evolutia amplificatoarelor din 1916 incoace ,scheme ,design ,explicatii , circa 100 scheme renumite.Atentie , este impartit in 4 parti nu abandonati dupa prima pagina . http://lilienthalengineering.com/100-amplifiers-chapter-1 3 Link spre comentariu
Barbaro Postat Iunie 11, 2019 Partajează Postat Iunie 11, 2019 (editat) I- mi place topicul de mai sus si i- l citesc cu placere.Pentru toti cei ce vor sa vada realizarile in electronica innainte de 1970 ale inginerului italian Giovanni Geloso , recomand " bollettino tecnico Geloso " numerele : 89 ; 93 ; pentru audio ,dar mai sant si altele... Editat Iunie 11, 2019 de Barbaro Link spre comentariu
marius_amp Postat Octombrie 11, 2019 Partajează Postat Octombrie 11, 2019 (editat) Schema amplificator cu lampi push-pull 180W. http://www.mediafire.com/file/lyqutxtc6nw1l60/Amp_PP_lampi_180W.pdf/file Schema amplificator cu lampi push-pull 35W. Interesant modul de negativare. Editat Octombrie 11, 2019 de marius_amp Link spre comentariu
carageae Postat Octombrie 11, 2019 Partajează Postat Octombrie 11, 2019 Daca in loc de minus se pune plus e ok "negativarea". Dar trebuie reostate bobinate - semireglabilele de 0,5W iau foc din prima puse acolo....negativarea se face practic pt. ca grila are potential zero si catodul e pozitiv din cauza caderii de tensiune pe rezistente. Am scris asta nu neaparat pt. domnul de mai sus, ci pt. eventualii incepatori care citesc si nu inteleg rostul zambiliciului de mai sus. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 11, 2019 Partajează Postat Octombrie 11, 2019 (editat) Acum 9 ore, carageae a spus: Dar trebuie reostate bobinate - semireglabilele de 0,5W iau foc din prima puse acolo.... Simplu, se poate gândi pentru semi-reglabile de 0,5W fără foc. exemplu Editat Octombrie 11, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 12, 2019 Partajează Postat Octombrie 12, 2019 Acum 6 ore, valderama a spus: Simplu, se poate gândi pentru semi-reglabile de 0,5W fără foc. exemplu Eu zic că am pus cam degeaba schema de la amplificatorul Tesla , unii au confundat negativarea automată cu servobiasul , alții nu stiu ce face , cu ce se ocupă semireglabilul de 1K . Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 12, 2019 Partajează Postat Octombrie 12, 2019 (editat) Negativare automată cu reglaj curent tuburi finale. 100Ω reglaj curent, 1KΩ balans curent. LE se poate lucra cu semi-reglabile de 0,25W nu crapă, nu se aprind. Editat Octombrie 12, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
franzm Postat Octombrie 12, 2019 Partajează Postat Octombrie 12, 2019 Acum 1 oră, Faust2018 a spus: Eu zic că am pus cam degeaba schema de la amplificatorul Tesla , Nu e pusa degeaba, problema e doar ca începatorii n-au de unde sa stie ca rezistorul (bobinat) de 180R are un colier care-l transforma în potentiometru semireglabil (schema a fost pusa pe un topic deschis pentru începatori). Si nici la schema cealalta (AZK401) nu le-ati spus ce "bomba cu ceas" se ascunde în negativare (semireglabilii). Nu-i frumos sa-i faci copilului pofta si p-orma sa nu-i dai ciucalata ;-) 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum