Vizitator dxdata Postat Septembrie 15, 2011 Partajează Postat Septembrie 15, 2011 Intrebarea mea este, se poate incarca o baterie de masina la un voltaj si o tensiune mica ?Am un panou solar mic 17v -10w , dupa calculele mele ii trebuie 132-133 ore pentru a incarca bateria , dar este posibil sau bat campi ? Link spre comentariu
radusa Postat Septembrie 15, 2011 Partajează Postat Septembrie 15, 2011 Atata vreme cat poti aduce 14.4V pe acumulator, teoretic se poate. Dar dureaza f mult si nu face tocmai bine acumulatorului. Link spre comentariu
ratza Postat Septembrie 15, 2011 Partajează Postat Septembrie 15, 2011 Chiar dacă nu se încarcă, cel puţin suplineşte consumul atunci cînd motorul este oprit, aşa că va ajuta oarecum. Link spre comentariu
Vizitator dxdata Postat Septembrie 15, 2011 Partajează Postat Septembrie 15, 2011 da si nu ...sa inteleg Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Septembrie 17, 2011 Partajează Postat Septembrie 17, 2011 Merita sa pui panou solar pt incarcarea baterie,o sa ai tot timpul bateria incarcata...o idee stralucita in folosirea panourilor solare.Tensiunea de iesire trebuie limitata la 13,8V si separata cu o dioda . Limitatoarele folosite sant de genul shunt paralel. Link spre comentariu
gcom61 Postat Septembrie 17, 2011 Partajează Postat Septembrie 17, 2011 Merita sa pui panou solar pt incarcarea baterie,o sa ai tot timpul bateria incarcata...o idee stralucita in folosirea panourilor solare.Tensiunea de iesire trebuie limitata la 13,8V si separata cu o dioda . Limitatoarele folosite sant de genul shunt paralel.Doar inseriezi o dioda cu bateria solara si acumulatorul si este suficient.Intrucat puterea bateriei solareeste foarte mica,curentul de incarcare va fi cu mult sub curentul necesar acumulatorului auto.Singurul inconvenient ar fi sa nu se distruga celulele solare la un curent mai mare decat cel nominal(dar nu cred). Link spre comentariu
gica70 Postat Septembrie 17, 2011 Partajează Postat Septembrie 17, 2011 Chestiunea e cat cere acel consumator alimentat din acu si cat TIMP va functiona? Energia e data de produsul dintre putere si timp, deci 10W*6ore = 60Wh este energia electrica produsa intr-o zi de acel panou solar si inmagazinata in acu.(am luat media anuala de 2000 zile insorite / an.) Aceasta energie se poate folosi intr-o ora de un consumator de 60W, in 2 ore de un cosumator de 30W samd. Desigur aici e totul teoretic!L.E. E bine, cred eu, ca mai intai sa incarci acel acu de la un redresor si pe urma sa-l pui in tampon cu panoul si cu acel cosumator. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Septembrie 18, 2011 Partajează Postat Septembrie 18, 2011 Daca nu folosesti accu la automobile , tensiunea de incarcare e de 14,4V in mod curent,iar cand pleci de acasa mai mult timp 13,8V (tensiune de mentinere). O sch: [attachment=0]pt celule fotovoltaice.pdf[/attachment] si datasheetul http://noel.feld.cvut.cz/hw/ns/LM1575.pdf ;citeste cu atentie datasheetul,referitor la restritiile in proiectarea cablajului. Bobina e de 100u . integratul e pe la 6 lei. Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 18, 2011 Partajează Postat Septembrie 18, 2011 Intrebarea mea este, se poate incarca o baterie de masina la un voltaj si o tensiune mica ? Am un panou solar mic 17v -10w , dupa calculele mele ii trebuie 132-133 ore pentru a incarca bateria , dar este posibil sau bat campi ? Voltajul si Tensiunea sunt unul si acelasi lucru, deci repetitia este inutila, probabil ai dorit sa spui la un curent si o tensiune mai mici, ceea ce este cu totul diferit, curentul este intensitatea sarcinii electrice masurata in amperi, iat tensiunea este capacitatea sarcinii masurata in Volti. Referitor la intrebare, din proprie experienta pot afirma ca un acumulator auto nu se va incarca decat cel mult superficial la un curent mult subdimensionat, ele sunt facute special sa lucreze in cicluri incarcare/descarcare repetate si la curenti destul de mari, de aceea folosind acea instalatie probabil pierzi acumulatorul incet dar sigur in sensul ca elementii vor muri cel mai probabil. Link spre comentariu
Vizitator dxdata Postat Septembrie 25, 2011 Partajează Postat Septembrie 25, 2011 danke ,pentru raspusurile acordate ,am invatat ceva Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum