Vizitator moca Postat Ianuarie 10, 2006 Partajează Postat Ianuarie 10, 2006 Salut!Tocmai am facut un amplificator cu TDA2050 dupa o schema pe care scria ca scoate 50W alimentat la 12V. L-am alimenatt la bateria auto si nu pera scoate 50W. Intrebarea e...daca merge sa leg 4 astfel de amplificatoare cum am facut-o in schema de mai jos. Si daca merge cam cat ar scoate tinand cont ca vreau sa le leg tot la bateria de masina?? Daca aveti vre-o alta idee sau vre-o schema echivalenta mai usoara va rog sa postati! Aaa si bateria de masina cati amperi are ca am auzit raspunsuri intre 8A si 55A(scuze daca trebuia sa postez la auto)? Ms mult! astept raspunsuri. Link spre comentariu
luc Postat Ianuarie 10, 2006 Partajează Postat Ianuarie 10, 2006 cu tda 2050 sa scoti 50w trebuie sa il alimentezi la 40v nu la 12v.la 12v scoti vre-o 3-4w Link spre comentariu
Vizitator moca Postat Ianuarie 10, 2006 Partajează Postat Ianuarie 10, 2006 Nici chiar 3-4 W... :smt003 Oricum poti sa ma ajuti cu o schema de 2*50 pe 12V. Sau macar dupa ce spune in schema de mai jos pot sa ma iau? Link spre comentariu
Vizitator moca Postat Ianuarie 10, 2006 Partajează Postat Ianuarie 10, 2006 Aaaa si felu in care le legasem pe alea de mai sus era bine? Link spre comentariu
exxu Postat Ianuarie 10, 2006 Partajează Postat Ianuarie 10, 2006 Nu.In+ si In- sunt intari de semnal ale amplificatorului; sub nici o forma nu se leaga la sursa de alimentare (baterie, in cazul tau). Link spre comentariu
luc Postat Ianuarie 10, 2006 Partajează Postat Ianuarie 10, 2006 singura posibilitate ieftina de a scoate 50w la 12v este circuitul integrat tda1562.altceva sa scoata puterea asta nu exista.alta posibilitate mult mai scumpa este aceea de a utiliza un ridicator de tensiune pentru a alimenta un amplificator normal. Link spre comentariu
Vizitator moca Postat Ianuarie 10, 2006 Partajează Postat Ianuarie 10, 2006 Ms mult Luc . Tda1562 e perfect....pacat ca nu prea se gasesc sheme pe net cu el! :toimonster: Link spre comentariu
exxu Postat Ianuarie 10, 2006 Partajează Postat Ianuarie 10, 2006 Sper sa te ajute... Link spre comentariu
Vizitator moca Postat Ianuarie 10, 2006 Partajează Postat Ianuarie 10, 2006 Binenteles ca ma ajuta...doar asta cautam ! Ms mult. Ai incercat sa le faci ? Eu ma apuc intai de ala 2*55 ca pare mai simplu. Link spre comentariu
Vizitator moca Postat Ianuarie 14, 2006 Partajează Postat Ianuarie 14, 2006 Nu inteleg... am facut ampliu de 2*55 de pe schema lui Exxu...da nu functioneaza. Pe-o boxa se aude un fasait si pe cealalta nimic. L-am pus la o sursa de calculator. Singurele probleme care ar putea sa fie ar fi ca pe schema nu era trecut voltaju la condensatoare.. eu am pus: 4700 de 35V; 2200 pe 63V;alea de 10 de 63V si alea de 100 nano tot pe 63. Sa fie de la asta? trebuiau alte valori? Aaa si ar mai fi ca tranzistoarele ...am gasit unu BC556 , da unu l-am pus BC546 nu cred ca are nimic nu? va rog ajutor... Link spre comentariu
nikos Postat Ianuarie 14, 2006 Partajează Postat Ianuarie 14, 2006 Nu inteleg... am facut ampliu de 2*55 de pe schema lui Exxu...da nu functioneaza. Pe-o boxa se aude un fasait si pe cealalta nimic. L-am pus la o sursa de calculator. Singurele probleme care ar putea sa fie ar fi ca pe schema nu era trecut voltaju la condensatoare.. eu am pus: 4700 de 35V; 2200 pe 63V;alea de 10 de 63V si alea de 100 nano tot pe 63. Sa fie de la asta? trebuiau alte valori? Aaa si ar mai fi ca tranzistoarele ...am gasit unu BC556 , da unu l-am pus BC546 nu cred ca are nimic nu? va rog ajutor......nu sunt echivalente... BC546 este npn iar BC556 este pnp Link spre comentariu
Vizitator moca Postat Ianuarie 14, 2006 Partajează Postat Ianuarie 14, 2006 Si totusi nu ar trebui sa mearga doar pe un canal...nu pot sa cred ca din cauza tranzistorului ala nu scoate nici un sunet... :( Link spre comentariu
luc Postat Ianuarie 14, 2006 Partajează Postat Ianuarie 14, 2006 cablajul ala are treceri prin pini la integrate,si nici nu e la scara1:1,deci eu cred ca undeva ti se ating traselele(sau se atingeau) si daca ai alimentat cu tensiune in acel moment :adio integrat-chiar daca ai remediat aspectul dupa ce ai vazut ca nu merge.incearca sa masori tensiuni:pe iesire fata de masa U/2.Pe pinul de intrare.. Link spre comentariu
bolek Postat Ianuarie 14, 2006 Partajează Postat Ianuarie 14, 2006 tranzistoru ala doar aprinde LED-ul deci nu e cauza pentru nefunctionare! vezi sa fie cablaju conform cu schema din datasheet de pe internet! , sa ai tensiuni cam 12V pe condensatorii mari de 2200 si 4700 micro ( pe toti 3) si sa fie tensiune si pe pinii de comanda , status, mode, etc...si sa aibe radiator si sa nu fie iesirea in scurt sau sa ai vreun scurt pe cablaj...ala e un integrat mai destept decat multi oameni, uneori te poate pacali :rolleyes: Link spre comentariu
Vizitator moca Postat Ianuarie 14, 2006 Partajează Postat Ianuarie 14, 2006 Cum pot sa verific daca integratele nu sunt arse? Si daca nu sunt atunci sa fie din cauza condensatoarelor? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum