Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lipire tranzistori mos-fet

Vizitator sorin_frumuseanu

Postări Recomandate

Vizitator sorin_frumuseanu

Inca nu am luat tranzistorii pentru alimentatorul led cu BF256, fiind inca in cautarea unui magazin cu preturi bune pentru toate componentele, dar e doar o chestiune de timp.

Din cate tin minte, era o recomandare privind lipirea tranzistorilor de acest tip, inclusiv cu piciorusele suntate, doar cu cican de lipit, pentru evitarea arderii din cauza campului electromagnetic.

Stie cineva cum se lipesc efectiv?

Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• BUGHIU

3

• petru_f

3

• zal

1

• yo9hnf

1

Top autori în acest subiect

Dl.Boghiu,cand schimbati mosurile prin tv tot asa va echipati?eu am schimbat multe si la servici la aparatura medicala chiar cu pistolul si nu s-a stricat nici 1 SANT PROTEJATE. Era valabil la modele vechi.Asa ca pune mana si lipestele cu ce ai ,dar ai grija sa nu-i incingi prea tare.

Link spre comentariu

Dl.Boghiu,cand schimbati mosurile prin tv tot asa va echipati?eu am schimbat multe si la servici la aparatura medicala chiar cu pistolul si nu s-a stricat nici 1 SANT PROTEJATE. Era valabil la modele vechi.Asa ca pune mana si lipestele cu ce ai ,dar ai grija sa nu-i incingi prea tare.

.....si in plus imi iau si .....masca de sudura :rade: Ce vreti?!?! :ciuda: omul a intrebat,eu i-am raspuns :da
Link spre comentariu

Chiar in urma cu vreo jumatate de ora am lipit pentru cineva ceva senzor de temperatura pentru un uscator de scanduri.Este foarte pretentios si neaparat trebuie lucrat cu grija.Tipul vine cam odata la an cu el pentru schimbare(datorita umiditatii mari cam atat rezista)Cu statia de lipit weller WSA1V sau WDS81 lipesc fara probleme absolut orice componenta oricat de sensibila este si nu am avut niciodata probleme.Fara bratara si alte cele(nu ca nu as avea dar sincer nu le-am folosit niciodata)

Link spre comentariu

Aste din vremurile noastre au protectie la asa ceva,da' nu strica sa legi ciocanul de calorifer...Preturi bune sant la chinezi,oricum si magazinele din Romania tot de acolo au marfa;uni au adaos mai mic,alti mai mare,iar piesele sant bune dupa cum ai norocul.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Eu unul lipesc orice mosfet, integrat tehnologie fet, etc. cu pistolul de lipit si cu ansa data la masa montajului cu ajutorul unui crocodil. Apropo: lipesc fara probleme integratele TV din familia TDA93--Acestea pot crapa oricand ( doar stiti cat de sensibile sunt ).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări