Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Setari pentru MikroC pentru pic16f628A

lama

Postări Recomandate

SalutAm trecut la pic16f628a si MikroC.Ma ajuta si pe mine cu setarile care trebuiesc facute in proiect, tinind cont ca vreau sa folosesc oscilatorul intern al microcontrolerului?E doar un blinker pe PORTA pinul 0. Codul e acesta. Doar ca nu merge. /* target device : * PIC16F628A * * configuration bits : * INTOSC clock 4MHz * no watchdog * no power up timer * no brown out * LVP disabled * data EE protect disabled * ICD disabled * */#include "built_in.h"void main(){ CMCON = 0b00000111; // Set digital input mode for PORTA TRISA = 0b00000000; // Configure PORTA (0 is output, 1 is input) PORTA = 0x00;while(1){PORTA = 0x00000001 ;Delay_ms(1000);PORTA = 0b00000000;Delay_ms(1000);}}

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• lama

8

• Liviu M

2

• nico_2010

2

• MatyC

1

Top autori în acest subiect

Ok am ajuns acasa si am scris cod ptr HITECH C, care merge.Stie cineva cum se steaza MikroC-ul asta ca sa mearga la fel?#include "pic.h" __CONFIG(FOSC_INTOSCIO & WDTE_OFF & PWRTE_ON & LVP_OFF & BOREN_OFF & CPD_OFF & CP_OFF & MCLRE_OFF);#define _XTAL_FREQ 4000000 /* Crystal frequency in MHz */void main(void){ TRISB = 0x00; // portB is output; (NOKIA LCD = portB) TRISA = 0x00; CMCON = 0b00000111; // disable comparators PORTB = 0x00; // all low PORTA = 0x00; while(1){ PORTA=0b00000001; __delay_ms(500); PORTA=0b00000000; __delay_ms(500); }}

Link spre comentariu

Curiozitate off-topic: daca te descurci mai bine/iti "functioneaza" proiectele mai repede in picc, de ce vrei sa schimbi compilatorul?

de puturos. Ca Mikroc are librari gata facute ptr unele chesti si nu vreau sa mai "googălăesc" sa vad cum se face un anumit acces la un dispozitiv oarecare(senzori, lcd, etc)
Link spre comentariu

Poate te ajuta asta:

Multumesc dar nu ma ajutala 16f628 e o setare pe MCLR care daca ii dau enable, inebuneste. Daca il las pus la un rezistor intern e ok totul, altfel ........
Eu ti-am aratat locatia pentru setarile necesare, nu neaparat setarile din imagine care sunt pentru uC respectiv.De ce sa innebuneasca? In Edit project la MCLR nu ai decat 2 setari: Enable (cand e folosit ca pin de reset) sau Disable (cand e folosit ca port I/O obisnuit)!LE:MCLR dezactivat actioneaza numai ca port de intrare, iar in codul postat ai dezactivat MCLR (MCLRE_OFF)
Link spre comentariu

la 16f628 e o setare pe MCLR care daca ii dau enable, inebuneste. Daca il las pus la un rezistor intern e ok totul, altfel ........

Daca MCLR este enable pinul 4 trebuie conectat la VDD prin intermediul unui rezistor extern. Nu strica si un conds. de 100nF. Daca este lasat in aer orice fenomen care incarca electrostatic pinul MCLR va duce la resetarea pic-ului.

/* target device :* PIC16F628A** configuration bits :* INTOSC clock 4MHz* no watchdog* no power up timer* no brown out* LVP disabled* data EE protect disabled* ICD disabled**/

Acestea sunt comentarii despre cum trebuie setate in proiect. Nu au nici un efect in compilarea programului. Insa te intreb acum ce versiune de microC folosesti?Pentru ca IDE-ul de la microC 8.20 difera ca functionalitate de microC PRO 4.60. Configurarea pic-ului se face la fel, prin "Edit project" insa unde sunt salvate este diferit. microC creaza un fisier .ppc pe cand microC PRO are un fisier xml cu extensie .cfg.
Link spre comentariu

Pentru nico_2010 si MatyCInebuneste: se reseteaza continuu, desi e pus la VDD printr-un rezistor de 10k.Ca versiune e mikroC PRO 5.0.1 versiunea pina la 2k de memorie(free).Oricum sunt dezamagit: am pus intr-un program acces la SPI, un sprintf si a umplut 2k. Asa ca functiile ptr LCD au ramas fara loc :(

Link spre comentariu

Salutare tuturor.lama cred ca acest link te va ajuta enorm.

Multumesc dar am renuntat la Mikroc. L-am facut in HITECH C si mi-a ramas si memorie(deci DS18B20, LCD, butoane, sprintf). Lectia 14 care ar semana ca tematica, e mai simpla(datorita afisari pe 7segmente).Functiile de la LCD ocupa ceva memorie ....Plus setarea temperaturi(deci 3 butoane).Multumesc oricum.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări