Elef Postat Septembrie 27, 2011 Partajează Postat Septembrie 27, 2011 da, cum spunea si colegul de mai sus, asta e C pur. nici boaba de C++. a spune ca stii C++ dar deloc C e ca si cum ai spune ca stii sa scrii cuvinte dar nu stii literele. 'Metre e cpp toata ziua (si noaptea daca vrei).Ca nu a folosit clase in mod vizibil e o chestie, dar codul e pt compilator de cpp. Constructiile de genu' atsa: using namespace std; ifstream f("in.txt");ofstream g("out.txt"); cout<<"Valoarea lui k este prea mare pentru matricea introdusa"< le gasiti doar in cpp. Ca sfat, cel mai bun lucru la inceput ar fi o mica documentare despre arhitectura uC-ului(chiar si o mica carte de arhitectura microprocesoarelor nu strica).Dupa care cititeste pdf-ul uC-ului repsectiv( la Microchip se ajunge pe undeva la 400 pagini) in care gasesti cam tot ce vrei ,inclusiv setul de instructiuni pt asm. Link spre comentariu
pegas Postat Septembrie 28, 2011 Partajează Postat Septembrie 28, 2011 c++ nu inseamna sa folosesti cout... Link spre comentariu
Elef Postat Septembrie 28, 2011 Partajează Postat Septembrie 28, 2011 c++ nu inseamna sa folosesti cout...Dar ce inseamna ? Atat timp cat a folosit regulile pentru compilatorul de cpp si bibliotecile de functii specifice cpp-ului, a programat in cpp.Ca inca nu a ajuns la partea de oop e alta problema, cum e si faptul ca in momentul in care te apuci de cpp trebuie teoretic mai intai sa studiezi c-ul. Link spre comentariu
script22 Postat Septembrie 28, 2011 Partajează Postat Septembrie 28, 2011 toata lumea sare pe pic la inceput asa am zis si eu , nam avut bani de pic atmel mi sa parut mai ieftin si mai puternic am luat un atmega 8 am facut un programatoar cu 4 rezistente dupa cateva ore de nervi si injuraturi a iesit primult led blinkdupa alte cateva ore primult atmel blocatacm am un usbasp care face treaba buna na blocat nimic .succes !!! Link spre comentariu
Liviu M Postat Septembrie 28, 2011 Partajează Postat Septembrie 28, 2011 c++ nu inseamna sa folosesti cout...Incearca tu sa compilezi codul ala cu un compilator "C pur". Eu cam incep sa ma satur de stereotipuri - "programatorii adevarati programeaza in assembler", "basicul nu e limbaj de programare", "c++ e c++ doar daca are numai obiecte in el", "profesorii sunt niste idioti", "picurile sunt mai bune ca atmelurile", "atmelurile sunt mai bune ca picurile"...Cea mai buna scula e aia cu care iti faci treaba cu "consum" cat mai mic. Link spre comentariu
pegas Postat Septembrie 29, 2011 Partajează Postat Septembrie 29, 2011 nu vreau sa poluez topicul omului si asta va fi ultimul meu post pe aceasta tema.cand eram de vreo 5 ani am intrebat un om pe strada cat e ceasul. si el mi-a spus "15 lei." observandu-mi figura perplexa, a continuat "daca doreai sa afli ora, trebuia sa intrebi ce ora arata ceasul. insa ti-as fi raspuns : ora romanaiei..." mi-am dat seama ca omul e nebun si am plecat de acolo.daca c++ inseamna folosirea unei functii dintr-o biblioteca, si nu concepte precum clase, incapsulare, mostenire, polimorfism, atunci...oricum, cel mai important e ce a zis Liviu M, cea mai buna scula e aia cu care iti faci treaba.poti sa faci combinatii de n luate cate k intre PIC/ATMEL, USB/serial, basic/c/asm. Link spre comentariu
MatyC Postat Septembrie 29, 2011 Partajează Postat Septembrie 29, 2011 Nici eu nu vad rostul sa inventam lumea. Daca e sa analizam variantele prin care sa creem programe vedem ca sunt destule. In cazul microcontrolerelor avem asm, pascal, basic si C. Intreb si eu acum in cazul C si derivatelor din C de ce efortul intrenational de zeci de ani sa concentrat in special pe limbajul C ? Eu personal cunosc doar un singur compilator de C++ pentru microchip si anume C2C care din cate am inteles a fost preluat de creatori SourceBoost. Astazi i-l regasim in BoostC++. Un singur compilator de C++ pe langa multe compilatoare de C. Eu gandesc ca alti programatori au ajuns cu mult timp in urma la concluzia ca C++ pentru microcontrolere este ceva in genul ca strici "orzul pe gaste". Link spre comentariu
kovari_andrei Postat Octombrie 24, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 24, 2011 De gustibus non discutandum...Asta depinde de tipul de ucontroler pe care l-ai folosit prima data....Pun pariu ca daca inveti prima data pascal si apoi C++ o sa spui ca C++ e super complicat si pascalu' e o jucarie...Asa va eu C++ in raport cu Pascalul: C++ jucaria iar pascalul si alea alea....oribile...Insa e parera meaGusturile nu se discuta... Am vazut (scrip22) ca spuneai ceva de USBaspL-ai cumparat sau ti l-ai facut singur..?Vreau sa invat programarea PIC-urilor si Atmega in paralel in C++.Si in atmel am postat un subiect asemanator cu acesta (tot ceva cu titlul boboc...) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum