Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

probleme cu scurgerea

Vizitator parpala

Postări Recomandate

Vizitator parpala

Va salut.Locuiesc la etajul unu al unui bloc de 10 etaje construit in anii 70.Din cind in cind (de 2-4 ori pe an) apa imi reflueaza in chiuveta din bucatarie si uneori peste.Cind o aud (o gilgiitura caracteristica)pun dopul si chem instalatorii care cu un sarpe penetreaza scurgerea pina inainte de a intilni coloanele adiacente.Apoi o solutie de soda caustica fierbinte pentru dizolvarea depunerilor de grasime.Coloana de scurgere e de 70mm din fonta si are la subsol un cot.Datorita repetabilitatii fenomenului va cer parerea eu luind in calcul citva variante , dar poate nu toate;-sa ma mut-sa fac o scurgere separata(mai greu ; sub mine e o institutie bancara si nu stiu daca ma va lasa sa sparg)-sa pun pe scurgere o supapa de sens(instalatia e pe 40mm si nu am gasit decit de 50 dar probabil se poate adapta ; si daca e eficienta imi va curge poate din tavan)-... alte solutii care nu le stiu dar poate existaAstept un sfat si va multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hnf

3

• Ticu

3

• GEO 53 BN

3

• tinel

2

Top autori în acest subiect

Vizitator parpala

Macar de 5-6 ori pe an tratez problema cu soda.Cei de pe coloanele adiacente nu au probleme similare si probabil maninca aceleasi alimente deci si resturile alimentare, grasimea, etc. nu pot diferi foarte mult.Retragerea sarpelui de fiecare data nu a fost incarcata cu grasime.(ceea ce meseriasilor le place sa discute) Adica lipseste proba.

Link spre comentariu
Vizitator mclocky

prin acord cu vecinii (poate mai greu), insemnand doar vecinul de la parter locuind la etajul 1 (specificatiile dumneavastra) schimbarea coloanei de scurgere rezolva problema (zic eu)

Link spre comentariu

Slabe sanse sa vrea lumea de mai sus inlocuirea coloanei. Am impresia ca chiuvetele "moderne" au dop care cred ca merge pus in permanenta (cu un sistem de parghii). Ma gandesc ca folosind acel sistem nu ai mai avea probleme. Banuiesc ca mirosul este execrabil.

Link spre comentariu
Vizitator mclocky

yo9hnf acel "dop" nu te ajuta deoarece el e facut sa nu treaca apa spre scurgere (mentinerea apei in lavoar) de refulat tot iti refuleaza acesta se va ridica ca un plutitor si ar trece apa , mi se pare ca pentru spalatoru (chiveta de bucatarie) inca nu exista asa ceva.... dar poate folosi un dop de cauciuc... daca doreste aceasta solutie care nu ajuta prea mult problema fiind prea complexapoate si inlocuirea cotului din subsol + o piesa de curatire tot in subsol in caz ca nu ajungeti la acord pt schimbarea conductei

Link spre comentariu
Vizitator mclocky

OK, dar sifonul nu pentru problema de fata este ? Poate ar trebui facut un sifon calumea din teava de pvc (d'asa moderna cu imbinare rapida).

Sifonul la care cred ca te referi acela de sub lavoar/spalator retine niste apa pentru a nu patrunde mirosul de pe teava de scurgerepoate au inventat astia ceva gen o supapa dar nu cunosc
Link spre comentariu
Vizitator parpala

Cei de pe coloanele adiacente nu au probleme similare.

Sa aiba coloana dv. o particularitate pana la racordarea la conducta orizontala (un cot mai strans) care sa faca probleme?
Locuiesc de 15 ani in locatia repectiva , iar in primii 10 nu au fost deloc probleme; ulterior ele au aparut la intervale din ce in ce mai mici.
Link spre comentariu

Poate s-a format la un moment dat un dop din ceva deseuri solide care au micsorat serios sectiunea si acum se infunda des, iar soda are nu are efect asupra deseurilor.O inspectie cu o camera video daca are cineva, sau o desfundare mai serioasa decat cu sarpele (niste bile legate de un lant) ar fi poate utile.

Link spre comentariu

Cel mai bine ar fi daca ti-ai face scurgere separata cu tevi din PP(poliprepilena)cu mufe cu inel, care sint mult mai rezistente de cit tevile din PVC.In ce priveste folosirea sodei caustice (solutie) fierbinte,nu ti-as recomanda sa mai faci asa ceva,pentru simplu motiv ca in contact cu grasimile din coloana, acestea se transforma in sapun care este si mai greu de dizolvat.Foloseste dizolvanti pentru grasimi.Cindva se gasea in magazinele de chimicale cutiute din plastic cu bucatele de sirma din aluminiu,insotite de un flacon cu solutie de soda caustica.Alumuniul in contact cu soda caustica se dizolva cu degajare de caldura foarte mare. Dupa ce s-a dizolvat tot alumuniul, se da drumul la apa ,coloana raminind curata.Deasemenea ar putea ca in coloana sa nu fie grasimi ci resturi de materiale de constructii pe care mesterii la terminarea lucrarilor le-au dat drumul in scurgere, dupa ce si-au spalat sculele.Am patit eu asa ceva.

Link spre comentariu
Vizitator parpala

.Foloseste dizolvanti pentru grasimi.Cindva se gasea in magazinele de chimicale cutiute din plastic cu bucatele de sirma din aluminiu,insotite de un flacon cu solutie de soda caustica.Alumuniul in contact cu soda caustica se dizolva cu degajare de caldura foarte mare. Dupa ce s-a dizolvat tot alumuniul, se da drumul la apa ,coloana raminind curata.Deasemenea ar putea ca in coloana sa nu fie grasimi ci resturi de materiale de constructii pe care mesterii la terminarea lucrarilor le-au dat drumul in scurgere, dupa ce si-au spalat sculele.Am patit eu asa ceva.

Am folosit si respectivul produs (Sano, izraelian) dar nu am observat imbunatatiri mai ales ca , virgula, cantitatile implicate in procesele chimice erau de ordinul linguritelor. Am si eu impresia ca problema e mecanica adica reziduri ale unor materiale din constructii...Dar cum ai rezolvat ?
Link spre comentariu

Am rezolvat destul de simplu.Cu ajutorului unui prieten am intrat in subsolul blocului (dupa ce am anuntat vecinii sa nu foloseasca apa la baie)am deschis capacul piesei de vizitare, si ne-am uitat cu o lanterna inauntru.Ce am vazut ne-a ingrozit,mortar,nisip,bucati de tencuiala etc.Am invitat seful de scara si citiva locatari de pe partea noastra ca sa vada si ei ce este in coloana de scurgere.Am taiat coloana dupa piesa de vizitare,am scos coloana(de fapt teava de PVC)din cotul de racord la coloana principala si am purces la curatarea coloanei respective.Dupa ce am curatat toata coloana am montat-o, iar unde am taiat coloana, am pus o piesa de reparatie pentru ca nu mai puteam sa facem mufa.Piesa de reparatie este o bucata de teava cu inele si garnituri de cauciuc din PP.Am bagat-o pe teava din PVC (coloana curatata)complet,dupa ce am aliniat coloana cu capatul de teava ramas in piesa de vizitare,am tras piesa de reparatie peste capatul de teava ramas in piesa de vizitare,astfel incit sa fie egal pe ambele parti.Binenteles ca au participat si vecinii atit la munca cit si la cheltuiala.Cam asta a fost tot.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări