cnc_step Postat August 8, 2012 Partajează Postat August 8, 2012 Vad ca electricienii buni stau ascunsi. Deci ca sa inteleaga toata lumea: Pe mm patrat de cablu trec maxim 9A. A nu se confunda mm patrat cu mm rotund de la cablu. Deci exemplu: Alimentare - 24V, puterea maxima pe mm patrat = 216W - 220V, putere maxima pe mm patrat = 1980W Editat de ola_nicolas: Am schimbat formatul (marimea) textului. Folosirea caracterelor mari pentru texte lungi, nu este necesara. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 8, 2012 Partajează Postat August 8, 2012 Mie mi se pare ca chestiunea sectiunii cablului de alimentare, este una colaterala si s-au exprimat deja destule pareri. Daca vreti sa polemizati pe marginea subiectului, deschideti un topic la sectiunea adecvata. Link spre comentariu
cnc_step Postat August 9, 2012 Partajează Postat August 9, 2012 Daca o singura data mi se mai sterg mesajele, care sunt foarte pertinente, dar o anumita clasa sociala de oameni care nu accepta sfaturi de la persoane mai tinere si mai bine pregatite sunt deranjate, voi renunta la acest forum cenzurat.Daca nu sunte-ti in stare ca moderator sa va faceti treaba, este bine sa lasati locul unui om profesionist. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 9, 2012 Partajează Postat August 9, 2012 Faci asa cum crezi de cuvinta. Nimeni nu tine cu forta, pe nimeni pe acest forum. Regulile le respectam toti. Ca moderator, nu ma intereseaza gradul de competenta al nimanui. In ceea ce priveste offtopicurile, te-am avertizat mai sus. Deci stergerea mesajului offtopic a fost intemeiata. Daca nu vei tine cont de avertismentele mele, ti le voi sterge in continuare. Link spre comentariu
alin 105 Postat Noiembrie 20, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 20, 2012 Am achizitionat de curand o unealta de masurat careia ii simteam lipsa de mult, un ceas pupitast.Cu ocazia asta am scos sculele de masurat si le-am facut poze de familie. Cu ceva timp in urma am inlocuit capacul crapat ( din plastic, ce porcarie....) al papusii mobile cu altul din duraluminiu.Am reusit sa pierd pozele de constructie din pacate, erau destul de interesante.Am plecat de la o placa de duraluminiu taiata grosier cu flexul, dupa care a fost prelucrata pe cele 2 fete mari pe masina de frezat cu cutitul zburator, iar canturile au fost finisate cu freza cilindrica.Dupa gaurire si prelucrare alezaj pe strung (cu surubul pinolei blocat, avansul papusii mobile cu burghiul de 10 facandu-se cu papusa trasa de carucior, papusa fiind semistransa pe ghidaje).Am prevazut la interior capacul cu o bucsa de bronz, iar la exterior, inspre roata de avans cu o saiba decupata dintro tabla de inox.La final, un lustru la pasla, pt aspect. Am redus mult jocul axului de la masina de gaurit de banc, dupa metoda lui radu cnc.Am practicat un slitz in lagarul de fonta si am redus alezajul prin strangerea cu doua suruburi.Comportamentul de lucru s-a imbunatatit mult.Ma bate gandul sa aplic aceeasi metoda si la papusa mobila- blocarea axului sa se faca prin strangere concentrica-asa cum au multe strunguri. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 21, 2012 Partajează Postat Noiembrie 21, 2012 Am achizitionat de curand o unealta de masurat careia ii simteam lipsa de mult, un ceas pupitast.Cu ocazia asta am scos sculele de masurat si le-am facut poze de familie...Cu precizarea, ca ceasurile comparatoare, nu sunt dispozitive de masurat, ci de fapt sunt verificatoare de precizie, utilizate in masuratorile indirecte. Link spre comentariu
alin 105 Postat Noiembrie 21, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 21, 2012 Intradevar, sant dispozitive de verificat. Link spre comentariu
almarghi Postat Decembrie 24, 2012 Partajează Postat Decembrie 24, 2012 Foarte frumos atelierul! Felicitari!si La Multi Ani! Link spre comentariu
alin 105 Postat Noiembrie 5, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2013 Salutare colegi,Lucrez la un mic utilaj pt atelierul meu de mobila, am conceput si facut cea mai mare parte din el si m-am poticnit un pic la niste subcomponente ....Ce se vede mai jos in imagini e un ansamblu compus dintrun piston pneumatic si o parghie care trage 2 cabluri ca cele de la frana de bicicleta.Cablurile la randul lor vor actiona 2 masini de gaurit cu coloana care vor gauri niste piese de serie din PAL melaminat. Partea in care m-am blocat sunt acele opritoare cilindrice care blocheaza parghia, limitandu-i cursa....masinile de gaurit au sarcina sa dea gauri in PAL la 3 sau 4 trepte de adancime, in functie de comanda care le-o da operatorul diabolicei masinarii...cu alte cuvinte vor fi 3-4 butoane, actionarea fiecaruia dintre ele determina gaurirea de adancimi clar stabilite, treapta 1= 10 mm adancime, treapta 2= 20 mm, treapta 3= 35 mm, treapta 4=41 mm. Initial am primit o oferta pentru un cilindru penumatic cu 4 lungimi de cursa, determinate de pozitia si reglajul a 4 senzori amplasati de-a lungul cilindrului.Senzorii actioneaza o electrovalva care elibereaza aerul din piston odata cursa efectuata....Foarte frumos pana aici dar problema constatata la magazin era ca precizia era cam slaba, pistonul se opreste cu tolerante de 2-4 mm, ceea ce nu e bine... In consecinta am gandit niste opritori cilindrici actionati de niste electromagneti de tip solenoid. Intrebarea e unde gasesc, de la ce as putea sa iau asemenea solenoizi?M-am gandit la niste solenoizi de electromotor auto, dar is multe prea puternici si btucanosi la scopul propus, mi-ar trebui ceva mult mai mic si mai finut.Sarcina lor este sa miste un cilindru de otel de aprox 10 mm diametru , lungime aprox 80-100 mm.Daca ar avea in componenta si respectiva tija, ar fi si mai bine. Orice sugestii sunt bine venite. Link spre comentariu
radu cnc Postat Noiembrie 5, 2013 Partajează Postat Noiembrie 5, 2013 Cea mai eleganta solutie care o vad eu este de a folosi pe post de comanda a stifturilor de otel actuatoare de la portiere auto.Cursa tebuie sa fie cat mai mica, poti face ca subansamblul mobil sa culiseze pe placa de baza, sunt suficienti si 5mm cursa stiftului de blocare. Link spre comentariu
alin 105 Postat Noiembrie 5, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2013 Domnule radu, deja am comandat 2 actuatoare de portiera, presupun ca vor fi ok!Foarte buna idee.Si da, foarte pertinent sfatul cu cei 5 mm, e logic.Se elimina eventualele indoiri/flexiuni ale tijei-zavor. icon_jook Link spre comentariu
alin 105 Postat Noiembrie 12, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 12, 2013 Salut,Au sosit actuatoarele.Sunt de modelul cu 5 fire :1.alb2.maro3.negru4.albastru5.verdeProblema e ca nu stiu cum sa le leg, am conceput o schema electrica dar nu stiu daca e buna...Ideea e ca vreau sa comand din trei butoane tip push fara retinere cele doua actuatoare in felul urmator:1.Apasare buton 1 -actutorul nr 1 se ridica,concomitent actuatorul nr 2 coboara2.Apasare buton 2-actuatorul nr 2 se ridica,concomitent actuatorul nr 1 coboara3.Apasare buton 3-ambele actuatoare coboara.Ma poate ajuta cineva cu o schema electrica?poza cu respectivul actuator: Link spre comentariu
alin 105 Postat Noiembrie 13, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2013 Nu stie nimeni cum se leaga cele 5 fire ca sa obtin cursa maxim deschis si maxim inchis? Pe urma ma descurc eu. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 13, 2013 Partajează Postat Noiembrie 13, 2013 Consulta schema electrica a unui autoturism, dotat cu astfel de actuator. Link spre comentariu
alin 105 Postat Noiembrie 13, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2013 Actuatoarele astea se leaga de obicei la o unitate centrala de comanda, ceea ce in cazul meu nu exista. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum