Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Grota mea

alin 105

Postări Recomandate

Frumoasa grota!Daca mai pui si niste piei de animale pe pereti...iluminare cu led si efecte laser, incepe sa semene a grota.Cred ca pentru ceva holograme, nu-ti da mana! :rade: Sa fii sanatos si prosper si sa te bucuri de roadele pasiunii tale.

Link spre comentariu
post-38270-139829314661_thumb.jpgAstazi m-am apucat sa repar un incarcator de acumulator de la o masina de insurubat electrica.Fara sa detaliez modificarile care au permis eroarea (si care nu sunt esentiale in poveste) precizez ca incarcatorul s-a defectat ca urmare a bransarii incarcatorului la acumulator cu polaritate gresita.Adica am pus "+" la "-" si invers. Am desfacut suportul in care se baga acumulatorul si am vazut ca o rezistenta (R1) e "coapta".Nu se vedeau prea clar culorile, dar cred ca e vorba de o rezistenta de 80 ohmi .In poza apare deja rezistenta inlocuita de mine cu una de 82 ohmi (pe care o aveam intamplator in dulap), dar tot nu functioneaza.Transformatorul scoate o tensiune de 24 V, deci el nu e defect. Nu stiu ce sa mai masor/fac ca sa mearga, precizez ca nu ma prea pricep la electronica, dar sa inlocuiesc niste piese sau sa masor ceva cu multimetrul , ma descurc.Daca ma puteti indruma, as fi recunoscator. PS.Precizez ca ledul verde nu se aprinde deloc, doar cel rosu.
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Salut, Domnilor, as avea nevoie de putin ajutor. 1.Am un motor trifazic, care pana acuma era legat sa functioneze in reteaua monofazica casnica.As vrea sa-l leg la trifazic, dar nu stiu care fir unde trebuie legat. Am un multimetru, daca trebuie sa masor ceva.... Atasez pozele cu motorul in cauza.post-38270-139829324837_thumb.jpg2.Condensatorii cum trebuiesc legati in noua configuratie?Vad ca insumeaza 45 microfarazi, cat specifica pe placuta motorului.E bine, sau ar trebui sa cumpar unul singur , de 45 ?Cu multumiri anticipate pentru ajutor.post-38270-139829324849_thumb.jpg

Link spre comentariu

Daca este un motor de la una dintre masinile atelierului tau, atunci poti intreba aici. Daca nu, atunci exista suficient de multe topic-uri deschise pe aceasta tema. Ba inca - fara sa pot da detalii - am impresia ca subiectul a mai fost discutat undeva, chiar in aceasta forma.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări