Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ONDULIX 80

son

Postări Recomandate

Buna dimineata, la acest aparat de sudura ,acum o luna s-au strapuns 2 diode redresoare de la iesire STTH30R03 si acum dioda zener DZ1 in paralel pe iesire si nu stiu cu ce s-o inlocuiesc....pe ea scrie ST E GBN C735......MULTUMESC ANTICIPAT.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• son

4

• cipriyan123

3

• em2006

1

• edisat

1

Top autori în acest subiect

este inseriata cu un optocuplor ceva?duce in comanda?mai bine pune dom-le poze sa vedem despre ce e vorba....ar trebui sa fie in interesul vostru sa puneti poze si cat mai multe informatii,ca nu e aparatul meu....

Link spre comentariu

Buna dimineata, pun aici si 2 foto in prima este iesirea unde in partea stanga a bobinei pe tor se vede dioda zener ,piesa aceea neagra, pe care nu stiu ce date are....am mai vazut alte scheme de invertoare dar fara zener pe iesire...deci repet cum am spus de la inceput :DIODA DZ1 ESTE PE IESIRE PE BORNA + SI -.....nu stiu de ce nu se intelege ???

Link spre comentariu

pana la urma,cred ca este vorba de o dioda tip transzorb. zennerul nu prea are ce cauta acolo,el trebuind sa taie varfuri destul de puternice....pun mai jos o schema sa vedeti cam despre ce vorbesc.aceeasi schema pe iesire se foloseste la mai multe modele de invertoare

X0519rev01_pag1.pdf

Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...
  • 1 an mai târziu...
  • 5 luni mai târziu...

Are cineva idee prin Bucuresti cine se ocupa de service-ul acestui tip de aparat? Am si eu unul cu acelasi defect cred. Am verificat cele 2 diode mentionate la inceput STTH30R03 (pe radiator) si se pare ca doar una este in scurt si fiind in paralel conectate, o scurtcircuiteaza si pe cealalta. Am dezlipit doar piciorusele de pe placa. Si cea de-a doua dioda DZ1 (de pe placa de baza), masurata in circuit pare sa fie ok dar dupa ce scot modulul nu conduce in niciun sens.Ledul de pe alimentare nu se aprinde, se alimenteaza cu tensiune de la retea.Sau poate cineva se pricepe dintre dvs. dati-mi un semn. Multumesc.

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări