Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Descarcator acumulatori Ni-Cd

Ovidanie

Postări Recomandate

Vreau o schema simpla pentru un descarcator de acumulatori Ni-Cd sau Ni-Mh. Acumulatorii sunt de 1,2V, capacitate cuprinsa intre 600ma si 2700ma. Dedemult, intr-o revista Tehnium, era o schema cu doi tranzistori cu gemaniu, mai are cineva schema?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ovidanie

3

• BUGHIU

2

• c_anicai

1

• tinel

1

Top autori în acest subiect

Am un articol din revista Tehnium Modelism care trateaza acest subiect ,dar nu stiu cum sa vi-l trimit ...am incercat prin MP dar se pare ca nu se poate ...cel mai simplu ar fi sa-mi trimiteti prin MP un email.

Link spre comentariu

Cu doua diode, si siliciu, si shottky, pragul e de ~1V, ceea ce mi se pare mult. Trebuie sa fie 0.8V, dar se poate merge si mai jos, mai ales la Ni-Cd. Deci o dioda 1N este suficienta.

Link spre comentariu

Trei diode shottky inseriate cu un rezistor de 1,2 ohm, chiar acum am pus la descarcat un acumulator de 2700ma. Sunt curios in cat timp tensiunea la bornele acumulatorului va ajunge la 0,95V.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări