Ovidanie Postat Septembrie 13, 2011 Partajează Postat Septembrie 13, 2011 Vreau o schema simpla pentru un descarcator de acumulatori Ni-Cd sau Ni-Mh. Acumulatorii sunt de 1,2V, capacitate cuprinsa intre 600ma si 2700ma. Dedemult, intr-o revista Tehnium, era o schema cu doi tranzistori cu gemaniu, mai are cineva schema? Link spre comentariu
BUGHIU Postat Septembrie 13, 2011 Partajează Postat Septembrie 13, 2011 Luati un ....beculet de lanterna(de 3v) si rezolvati problema Link spre comentariu
Ovidanie Postat Septembrie 13, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 13, 2011 Luati un ....beculet de lanterna(de 3v) si rezolvati problemaVreau ceva care sa se opreasca automat la 0,85-0,9V, nu am timp sa pazesc acumulatorii. Link spre comentariu
BUGHIU Postat Septembrie 13, 2011 Partajează Postat Septembrie 13, 2011 Atunci bagatii intr-un radio portabil cu alimentare la 3v si imbinati ,utilul cu placutul;ascultati si muzica si descarcati si acumulatorii.... Link spre comentariu
c_anicai Postat Septembrie 13, 2011 Partajează Postat Septembrie 13, 2011 se pot descarca pe o rezistenta cu dioda inseriata Link spre comentariu
tinel Postat Septembrie 14, 2011 Partajează Postat Septembrie 14, 2011 Am un articol din revista Tehnium Modelism care trateaza acest subiect ,dar nu stiu cum sa vi-l trimit ...am incercat prin MP dar se pare ca nu se poate ...cel mai simplu ar fi sa-mi trimiteti prin MP un email. Link spre comentariu
Spitfire Postat Septembrie 14, 2011 Partajează Postat Septembrie 14, 2011 Iata o schema simpla(o dioda Shottky, una normala cu siliciu, un rezistor) de descarcator: http://www.genre.fsnet.co.uk/solved/dis ... index.html Link spre comentariu
radusa Postat Septembrie 15, 2011 Partajează Postat Septembrie 15, 2011 Cu doua diode, si siliciu, si shottky, pragul e de ~1V, ceea ce mi se pare mult. Trebuie sa fie 0.8V, dar se poate merge si mai jos, mai ales la Ni-Cd. Deci o dioda 1N este suficienta. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Septembrie 15, 2011 Partajează Postat Septembrie 15, 2011 Un volt nu este prea mult...e tensiunea minima de descarcare,chiar la un curent mare,egal cu 1C..http://www.yuasaeurope.com/en-gb/indust ... ucts/nicd/ Link spre comentariu
nelu F Postat Septembrie 16, 2011 Partajează Postat Septembrie 16, 2011 Postez o schema de descarcator automat, dar care are dezavantajul ca alimentandu-se din bateria de acumulatori nu poate fi folosita fara modificari pentru descarcarea a 1-4 elementi inseriati. Descarcator automat accu NiCd NiMh.pdf Link spre comentariu
Ovidanie Postat Septembrie 16, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 16, 2011 Trei diode shottky inseriate cu un rezistor de 1,2 ohm, chiar acum am pus la descarcat un acumulator de 2700ma. Sunt curios in cat timp tensiunea la bornele acumulatorului va ajunge la 0,95V. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum