Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Scrolling thermo

fratello

Postări Recomandate

• Răspunsuri 80
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• fratello

28

• dorelb

27

• Ema_power

7

• mikella

7

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Din pacate apare problema "delayului" RTC-ului in cazul citirii senzorului DS18B20, problema pe care eu, personal, nu am reusit sa o rezolv 100% (vezi discutiile de pe topicul ceas-termometru). Mai apare si problema adaugarii unui quartz, a unor butoane de setare, ceea ce presupune "upgradarea" la un PIC cu mai multe I/O. Acest montaj va ramane ce mi-am propus : scrolling thermometer.

Link spre comentariu

Am inteles, dar ma gandeam ca montajele sa ramana asa cum sunt, iar conexiunile fiecarui montaj cu matricea sa fie facute prin diode. Oricum afisarea este alternativa si poate functioneaza....ceas/termometru/ceas/etc....

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Schema + soft (provizoriu) pentru scroll-termo-clock cu PIC16F886. In atasament aveti si simularea. Deocamdata, neavand acest PIC, voi continua proiectul cu PIC16F887A.LE : Daca folositi matrice "de-a gata" am o varianta pentru toate cele 8 coloane.

post-11296-139829325774_thumb.jpg

886.zip

Link spre comentariu

Update soft; rezolvat bug setare ora (23-->0). Pentru actualizarea ceasului, dupa setarea minutelor OBLIGATORIU se mai apasa o data SET ; altfel, dupa 2 sec. se revine automat la afisarea initiala.Se poate conecta RD7 la ultimul pin (din drepta) al matricei, beneficiind astfel de 8 coloane - fara nicio modificare in soft !LE. Mi-ar prinde bine o donatie constand dintr-un PIC16F886 :jytuiyu ...

FINALS.HEX.txt

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări