fratello Postat Septembrie 13, 2011 Partajează Postat Septembrie 13, 2011 Dupa modelul ceasului de aici viewtopic.php?f=37&t=91749, folosind aceeasi matrice de 7x7 leduri, am facut un termometru, cu 16F628(A) si DS18B20. R3 este de fapt >= 4k7. Cum merge vedeti aici : termo_SCROLL.HEX.txt Link spre comentariu
albasete Postat Septembrie 14, 2011 Partajează Postat Septembrie 14, 2011 Felicitari fratello, ca de obicei esti tare. Merg compilate montajele, adica pe aceeasi matrice sa indice ceasul, apoi temperatura ? Ar fi super fain ! Link spre comentariu
fratello Postat Septembrie 14, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 14, 2011 Din pacate apare problema "delayului" RTC-ului in cazul citirii senzorului DS18B20, problema pe care eu, personal, nu am reusit sa o rezolv 100% (vezi discutiile de pe topicul ceas-termometru). Mai apare si problema adaugarii unui quartz, a unor butoane de setare, ceea ce presupune "upgradarea" la un PIC cu mai multe I/O. Acest montaj va ramane ce mi-am propus : scrolling thermometer. Link spre comentariu
albasete Postat Septembrie 14, 2011 Partajează Postat Septembrie 14, 2011 Am inteles, dar ma gandeam ca montajele sa ramana asa cum sunt, iar conexiunile fiecarui montaj cu matricea sa fie facute prin diode. Oricum afisarea este alternativa si poate functioneaza....ceas/termometru/ceas/etc.... Link spre comentariu
fratello Postat Septembrie 14, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 14, 2011 Mai bine fiecare microcontroler cu matricea lui ... Eventual de culori/marimi diferite. Link spre comentariu
albasete Postat Septembrie 14, 2011 Partajează Postat Septembrie 14, 2011 Da, asezate unul langa celalalt creeaza o super imagine ! Super, bravo! Spor la construit. Link spre comentariu
fratello Postat Septembrie 19, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 19, 2011 O varianta "de lux" de la colegii nostri, rusii : http://translate.googleusercontent.com/ ... ohg-4_ksDw Costurile realizari depasesc insa - pentru mine- limita categoriei "hobby" .... Link spre comentariu
fratello Postat Octombrie 20, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 20, 2011 Schema + soft (provizoriu) pentru scroll-termo-clock cu PIC16F886. In atasament aveti si simularea. Deocamdata, neavand acest PIC, voi continua proiectul cu PIC16F887A.LE : Daca folositi matrice "de-a gata" am o varianta pentru toate cele 8 coloane. 886.zip Link spre comentariu
fratello Postat Octombrie 21, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 21, 2011 Scroll-termo-clock-ul este gata !!! Cu butoane de setare a ceasului !!! Mi-au iesit ochii scriind la cod, dar ... am reusit !Schema si hex: stc_final.HEX.txt Link spre comentariu
fratello Postat Octombrie 21, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 21, 2011 Update soft; rezolvat bug setare ora (23-->0). Pentru actualizarea ceasului, dupa setarea minutelor OBLIGATORIU se mai apasa o data SET ; altfel, dupa 2 sec. se revine automat la afisarea initiala.Se poate conecta RD7 la ultimul pin (din drepta) al matricei, beneficiind astfel de 8 coloane - fara nicio modificare in soft !LE. Mi-ar prinde bine o donatie constand dintr-un PIC16F886 ... FINALS.HEX.txt Link spre comentariu
dorelb Postat Octombrie 23, 2011 Partajează Postat Octombrie 23, 2011 Am facut simularea in proteus si la grade arata 55.3*C, iar pe senzor degeaba modific temperatura. Ramane fixa. Nici ceasul nu se poate regla. Link spre comentariu
fratello Postat Octombrie 23, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 23, 2011 Ai pus RA0 direct la plus !!!Scroll-termo-clock-ul merge foarte bine ; in curand video. v877a.DSN.txt Link spre comentariu
dorelb Postat Octombrie 23, 2011 Partajează Postat Octombrie 23, 2011 Alta era problema. Nu am setat frecventa procesorului la 4mhz. Era pe 1Mhz. Da merge foarte bine. Da 21.0*C, zecimale nu?VAND Microcontrolereviewtopic.php?f=59&t=81615&p=861554#p861554 Link spre comentariu
fratello Postat Octombrie 23, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 23, 2011 Nu ai setat rezolutia DS-ului la 0.1 grade ... Link spre comentariu
dorelb Postat Octombrie 23, 2011 Partajează Postat Octombrie 23, 2011 Da, este minunat. Am 2 bucati de matrice 8x8 si nu aveam ce sa fac cu ele.Lincul cu - VAND - l-am folosit si eu. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum