Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ECHIVALENTE TRANZISTORI

incepatorul_br

Postări Recomandate

Toni Marginean

Da sunt cel putin la fel de bune ca originalul! Pentru complementar, de exemplu daca gasiti BD786 cautati si BD785 sau BD788 cu BD787, BD790 cu bd789.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• steffy89

9

• zal

5

• Toni Marginean

4

• incepatorul_br

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Va salut inca odata si indraznesc sa mai vin cu o intrebare...n-am gasit echivalentii mentionati de dumneavoastra,pot folosi in schimb MJE350 si MJE340?

Intotdeauna cind caut echivalentul unui component electronic scriu asa pe google : analog "numele componentului" gasesc informatie in rusa dar nu-i problema :da
Link spre comentariu

pot folosi in schimb MJE350 si MJE340?

1-- 2sb772 este un bipolar pnp , ceea ce inseamna ca nu aveti cum folosi mje340 , care este taman pe dos , adica e bipolar npn .2-- 2sb772 are un ic maxim de 3 amperi , iar mje350 are ic maxim de 0,5 amperi .din cele doua povesti de mai sus rezulta ca nu puteti folosi absolut deloc mje340 , nici mje350 ca echivalent al lui 2sb772 .3-- complementarul lui 2sb772 este 2sd882 , ambele fiind fabricate de firma nec japonia .
Link spre comentariu

De ce parametri ai tranzistorului trebuie sa tin cont cand caut inlocuitor?Precizez ca imi trebuiesc inlocuitori mai buni decat 2SB772 si complementarul sau

Link spre comentariu

parametrii de care se tine cont in cautarea echivalentilor unui tranzistor bipolar --- desigur , cei mai importanti dintre ei , nu chiar toti --- sint in numar de aproximativ 20 . daca se arata cineva interesat de asemenea lucruri , ma apuc si-i insir pe toti ...daca nu , nu...!

imi trebuiesc inlocuitori mai buni decat 2SB772 si complementarul sau

avind in vedere ca sint 20 de parametri , notiunea de MAI BUNI are conotatii oarecum ample . simplist vorbind , v-ar trebui tranzistoare bipolare , cu siliciu , npn plus complementarul pnp , care sa admita vcb0 mai mare , vce0 mai mare , ic max mai mare , pd max mai mare , beta in acelasi interval ca si b772 , eventual in aceeasi capsula to126 ...!daca virgula cresc pretentiile utilizatorului , atunci numarul criteriilor de departajare creste si el .
Link spre comentariu

Deci complementarul lui 2SB772 s-a ars cand am bagat semnal mai mare dintr-un mixer.In acest caz de ce parametri ar trebui sa tin cont ca sa nu se mai arda?

Link spre comentariu

Nu ne-ai spus la ce tensiuni se alimentează montajul, sînt o grămadă de trz folosibili, dar care au Uce mai mic ca originalii, însă Ic şi Pd mai mari. Mă gîndesc de exemplu la BD441/442, sau chiar alţii în capsule TO220 (BD241/242C, 243/244C, 911/912... etc).Japonezii şi ceilalţi orientali pun de regulă trz cu Ic mic dar cu Uce mare ptr a rezista la încingere, făcînd economie de materiale.

Link spre comentariu

Deci ar fi un maxim de circa 90Vcc din plus în minus, merg orice trz complementari cu minim 100Vce şi minim 3A Ic. Dacă totuşi foloseşti alimentarea minimă, ar fi vorba de doar 70V şi merg BD441/442. Evident că există multe perechi folosibile acolo, depinde ce se şi găseşte de cumpărat.

Link spre comentariu

Pai atunci m-as indrepta spre MJE15030-MJE15031 desi va spun sincer ca pretul lor nu prea ma atrage...mai ales ca o sa-i folosesc pentru a repara o chinezarie

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări