Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Convertizor cu pompa de 18,5 kW

Vizitator silviuproduction

Postări Recomandate

Stie cineva de ce tiuie destul de tare in frecventa maxima o pompa cu convertizor de 18,5kW?Se mai poate face ceva setari de pe convertizor?Setarile de baza sunt efectuate conform datelor de pe motor.Cer pe aceasta cale o parere sau o sugestie.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

4

• moro

1

• cipriyan123

1

• radusa

1

Top autori în acest subiect

Vizitator mad_sh33p

Salut,Specifica unde anume localizezi acel "tiuit", pentru ca exista si posibilitatea sa ai parte de asa numitul fenomen de "cavitatie" in pompa, lucru care iti poate distruge pompa.

Link spre comentariu

ce fel de pompa?ce fel de convertizor?tiuitul unde se aude?in convertizor sau la motorul pompei?sau,cum mai zicea un coleg mai sus,poate veni din pompa acel tiuit...da mai multe detalii...

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

In mod evident ca omron are un singur model de convertizorE chiar atat de greu sa expui problema cap-coada,cu lux de amanunte? Sau astepti sa pice un expert din cer si sa-ti citeasca gandurile,ca sa te lamureasca?

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Ok Dl. expert ma refeream daca cineva de pe acest forum a avut aceasta problema.Specificatii:Convertizor Omron Tip MX2-A4150-E, IP20 CU TABLOU DE AUTOMATIZARE, de la care s-au tras cablurile in lungime de 15 m pina la pompe.Pompele sunt WILO IL100/160-18,5/2 system in line pump.

Link spre comentariu

Daca ai posibilitatea sa-l setezi pe o frecventa mai mica, la convertizor ma refer, pe la (200-400hz) si sa vezi daca iti mai tiuie motorul. In datasheetul convertizorului vad ca el poate furniza pwm-uri si la 1000hz, o frecventa destul de zgomotoasa pt urechea umana

Link spre comentariu

Dupa cate vad, motorul este pe 50Hz, deci frecvente mai mari nu vor duce decat la distrugerea lui, mai devreme sau mai tarziu. Banuiesc ca si convertizorul este pus tot la 50 Hz frecventa maxima, si la 400V daca se spune ca este setat dupa datele de pe motor. Motorul trebuie sa fie conectat in triunghi pt tensiunea de 400V.

Link spre comentariu

Toate omron-urile si sew-urile tiuie (de fapt motorul nu convertizorul) . Am mai multe in utilaje cumparate de noi si toate, dar absolut toate tiuie urat, spre deosebire de danfoss, siemens, keb,lenze etc.Ba chiar am modificat un utilaj din 3 identice, si i-am pus un omron in loc de siemens.Din momentul ala a inceput sa tiuie.

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Efectul de cavitatie e extrem de nociv...pot fi si alte piese in miscare care sa genereze tiuitul (ex:piese metalice la care s-a terminat stratul de uzura/lipsa lubrefiere). @moro Banuiesti ceva armonici inferioare care se reflecta in pompe?

Link spre comentariu

Am exclus posibilitatea ca acel tiuit sa provina de la uzura lagare etc. pompe deoarece amandoua sunt noi si efectul de tiuit este acelasi pe fiecare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări