Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema amplificator sistem 2.1 cjc-319r

costel007

Postări Recomandate

salut la toti electronistii am si eu un sistem 2.1 model CJC-319R si am o problema la el are 3 finali ic tda2030 unul pe sub si 1 pe fiecare satelit asa mi sau ars cei doi finali de pe sateliti iam schimbat cand iam dat drumul a anceput sa baraie untr-un satelit si se ancinge rau traful si acele diode care vin anloc de puntea redresoare ok pana aici am scos finalul acela care lam scimbat si anecepuse sa bara an celalalt satalit lam scos si pe ala nu mai baraia an nici un satelit iam dat iar drumu a anceput sa baraie si an sub lam scos si pe ala asa iam dat drumu sa vad daca se mai ancing diodele si traful nu se mai ancing dar se ancalzesc conzi de 25v 3300uq care ar fi problema ca amvine sal :sparge: :cry: va rog sami spuneti si mie MULTUMESC

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 43
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• costel007

24

• Putz

4

• indy666

2

• fritz_vali

2

Top autori în acest subiect

cred ca , conzi(de pe filtrare ,dupa puntea redresoare;am patit si eu ) sunt in scurt! pune alti de proba gasesti tu pe acolo de minim 1000 uF (recomandat de 4700 uF dar de proba mere si 1000uF) succes!

Link spre comentariu

Inlocuiti conzi de filtraj de pe alimentare si pentru mai multa siguranta inlocuiti si puntea redresoare.Apoi plantati cate un integrat(nu toate odata!!) si alimentati sistemul cu un bec de 60W in serie cu primarul trafului. Daca becul nu se aprinde puternic si in boxe(satelit sau sub) nu se aud zgomote ciudate plantati si urmatorul integrat.....si asa mai departe!!!

Link spre comentariu

nu cred ca este de la conzi de pe filtrare ca iam scimbat de 3x tot nu merge baraie urat subul si se ancalzesc rau diodeele care este anloc de punte redresoare si traful cei doi ic tda2030 de pe sateliti iam scos si am lasat decat pe acela de pe sub si tot u mege nu stiu de la ce poate sa fie o sa revin si cu poze cand era an functiune si acuma stricat

Link spre comentariu

daca se incalzesc tare diodele din puntea redresoare si sunt bune inseamna ca ceva piesa trage curent mare sau chiar ai scurtcircuit.Incearca sa scoti diferite piese (conzi,integrate etc) pana vezi ca nu se mai incalzesc diodele.Fa rost de un multimetru si masoara tensiunile pe iesiri si pe alimentari integrate etc . Daca se incalzesc conzii in gol inseamna ca ori i-ai pus invers ori tensiunea este peste 25v sau cat au tensiunea maxima de lucru si probabil is buliti si aia

Link spre comentariu

am scos toti finali acuma se aprinde si ledul de la sistem nu se mai ancalzeste nimica numai ca nu se mai aude pt ca nu mai are nici un integrat dar eu ancerc sai plantez unu catte unul sa vedem ce iese

Link spre comentariu

am scos toti finali acuma se aprinde si ledul de la sistem nu se mai ancalzeste nimica numai ca nu se mai aude pt ca nu mai are nici un integrat dar eu ancerc sai plantez unu catte unul sa vedem ce iese

ai pus folie de mica itre operational si radiator?
Link spre comentariu

Acum masoara tensiunea diferentiala ce vine pe alimentarea tda2030(+.-) este corecta??+15v si -15v,banuiesc ca ar trebui sa fie daca conzi sant pe 25v!!!
Link spre comentariu

am masurat tensiunile care vin pe finali dar am masurat cu eii scosi si am 16+/- si la conzi lafel ami arata +/-16v e daca nu merge facut amplul asta m9il fac eu iarasi pe un alt cablaj da eu ancers sal fac pe acesta

Link spre comentariu

am masurat tensiunile care vin pe finali dar am masurat cu eii scosi si am 16+/- si la conzi lafel ami arata +/-16v e daca nu merge facut amplul asta m9il fac eu iarasi pe un alt cablaj da eu ancers sal fac pe acesta

Atunci ar trebui sa fie in regula!!Poate ati luat ceva tda2030,pocnitori,de proasta calitate; sau nu cumva ati montat,din greseala,tda2003?! ca sint .....identici la capsula :nas:
Link spre comentariu

stiu ca de exemplu LM1875T lafel este capsula dar nu am luat altceva ca am cuparat 6x tda 2050 si 4xtda 2030 1 tda 2050 am pus la sub a mers 1 sapt si da tunci mi sa ars anfine nu este din cauza lui 2050 aricum eu am cup 4x 2030 noi de maica domnului am cuparat si folie mica si bucsile care se pun pe surub deci na veam cum sa pun altceva

Link spre comentariu

deu propun sa duci boxele la un atelier specializat. De unul singur cred ca ai sanse mari sa il strici mai rau, nu cred ca ai cunostintele necesare atata vreme.. cat nici sa scrii nu prea stii. Pune cateva fotografiisi tu cu ce ai acolo....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări