liteon2005 Postat Septembrie 12, 2011 Partajează Postat Septembrie 12, 2011 Pana acum am construit doua amp cu tuburi El84, SE si PP, daca tot dispun de 4 buc 6P3S-E ma gandeam la un PP. Vreau sa folosesc schema atasata pentru construirea amplificatorului, se mai pot aduce alte modificari pt imbunatatirea ei si la ce putere sa ma astept?Pot alimenta filamentele din prefinal in CC pentru limitarea unui eventual brum sau raman in DC?In loc de diode prefer un tub redresor pentru a tine locul temporizarii dar nu stiu unul care poate face fata consumului, recomandari :)Multumesc Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 12, 2011 Partajează Postat Septembrie 12, 2011 Poţi pune două tuburi redresoare în paralel, de exemplu 5U3C, creşte şi valoarea primului condensator din filtrul pi, neapărat cu drosel, scoate brumul din tens anodică... dar trebuie renunţat la prostia aia cu rez de 47 Ohmi.Poţi încerca orice schemă cu tuburi din famila cea mare a lui 6L6 (toate variantele lămpii, KT66, 7027A... etc), inclusiv 807 (la tensiuni mai mici desigur). 6n3C-E e echivalent cu 5881 (suprafaţa anodică mai mare), asta o diferenţiază de 6L6G (6n3C). Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 12, 2011 Partajează Postat Septembrie 12, 2011 Cu 300V alimentare vei optine 10-12w pe iesire daca vrei macar 20W va trebui sa maresti la + 400v .......in rest cum spunea si zal un droser de 1-4H ar fi indicat in locul rezistentei de 47 ohm asta inseamna un traf cu intrefier de 0,5mm si sectiune 4-6 cm2 se bobineaza pina la umplere cu fir deCuEm 0,3-0,4 diametru...si desigur un punct de masa unic (o steluta de alama de ex ) lampa aleasa de tine 6p3s-e e formidabila atit ca robustete cit si ca sunet dusa la limita poate furniza in PP si 40w .....nu e cazul tau ,totusi piesa de baza ramine traful de iesire in functie de.... buget, acesta va decide de fapt totul.O priza mediana legata la masa pe infasurarea de filament rezolva si problema brumului datorat filamentelor cu alte cuvinte secundarul se va bobina 3,15V+3,15V ....cu minim 6,5A adica fir de CuEm 1,5-1,7 mm pt evitarea incalzirii excesive pt anodica cel putin 500mA adica fir de 0,45-0,55mm.....pt stereo.Sau se pot realiza 2 module monoblock.....mai de boutique sa incinte si ochii Link spre comentariu
liteon2005 Postat Septembrie 12, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 12, 2011 Vreau sa fie un proiect mai deosebit fata de ce am facut pana acum,o sa dureze dar merita. Toate componentele le voi potrivi intr o carcasa, iar traful de retea comandat de la petra. Cele mai costisitoare parti vor fi trafurile de iesire :(.Ce mi recomandati, tuburile atasate de pcb sau de sasiu? Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 12, 2011 Partajează Postat Septembrie 12, 2011 Legat de filamente, nemţii legau un capăt la masă şi atît, linişte pe toate fronturile. Am aplicat metoda asta într-un preu cu ECC83, cu observaţia că masa e legată la pinul 9. Se poate şi redresa în cazul 6H2n, dar atenţie la punte, măcar 3A să aibă şi minim doi cond de minim 10000uF legaţi în filtru pi cu o rez de 1-2 Ohmi, cît să reducă tensiunea la circa +6,3...6,5V.Categoric tuburile pe şasiu, pe cablaj e o prostie.Trafo de ieşire... în funcţie şi de schemă şi tensiunea de alimentare. Măcar Edcor să fie. Link spre comentariu
liteon2005 Postat Septembrie 12, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 12, 2011 Pana acum am inteles ce am de facut, urmeaza sa strang si restul de piese si sa ma apuc. In cazul in care vreau sa comand trafurile de iesire de la Petra, am mai nelamuriri referitor la datele tehnice pe care trebuie sa le comunic. Credeti ca merita sa incerc, a mai comandat cineva trafuri de iesire la Petra? Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 12, 2011 Partajează Postat Septembrie 12, 2011 Ptr chitară sînt bune, ptr audio în nici un caz. Link spre comentariu
liteon2005 Postat Septembrie 12, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 12, 2011 Sa inteleg ca a ramas varianta cu trafuri de la Hammond, daca vreau calitate Link spre comentariu
Kosmin Postat Septembrie 12, 2011 Partajează Postat Septembrie 12, 2011 Eu am incercat cu trafuri de la Petra, am obtinut un 10hz sqw cu ele, evident mai supradimensionate.Userul sebi_c poate sa ne spuna exact ce date vor cei de la Petra pt. ca a colaborat cu ei.Din cate cunosc eu vor impedanta primarului Zaa, curentul din primar, puterea trafului, evident si datele secundarului fie 8ohmi sau 4ohmi ori ambele. Cred ca mai vor si o valoare tinta a inductantei primarului ori o frecventa minima redata dorita de dvs.Bine daca aveti bani de Hammond, o firma consacrata, avand ceva vechime in domeniul tuburilor poate ca e o alegere mai potrivita. Link spre comentariu
carageae Postat Septembrie 12, 2011 Partajează Postat Septembrie 12, 2011 Sa inteleg ca a ramas varianta cu trafuri de la Hammond, daca vreau calitateSau Lundahl....nu sunt chiar asa scumpe raportate la calitate...www.lundahl.seO pereche de LL1663 costa in jur de 250 de euro, cu transportul platit in Romania...cel putin asta era pretul in 2006, cand am cerut eu o oferta de pret... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum