indy666 Postat Septembrie 23, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2011 Incearca, incearca.....totul in limita timpului disponibil!!! Link spre comentariu
indy666 Postat Septembrie 23, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2011 Alimentare 60V, sarcina 4 ohm, curent de mers in gol 43 mA. -putere 42.5W/4 ohm la THD 0.062% Trangand putin mai mult din schema am reusit la 0,1% THD sa scot 53W/4 ohm. Link spre comentariu
scormonel Postat Septembrie 24, 2011 Partajează Postat Septembrie 24, 2011 Am gasit pe net o pagina http://romania.ni.com/. Deci sunt in Romania. Haideti sa-i invitam sa ne explice aici intr-un mod profesionist daca si unde gresim. Am participat la un seminar online al lor. A fost multa vorbarie, notiuni generale introductive si nimic concret. Parca priveam o reclama. Sunt un practician. Am fost total dezamagit. Aveam sentimentul ca particip la o sedinta de partid din timpul impuscatului..... Ar fi normal sa participe la aceste discutii si sa ofere solutiile corecte de interpretare a datelor sau (si) cum sa evitam erorile pentru a avea rezultate corecte. Motivul adevarat pentru care am renuntat la aceste simulari a fost ca dupa ce ma chinuiam nu stiu cat sa obtrin ceva, i-mi dadea o eroare si se inchidea. Acest comportament nedorit a fost ceva nou pentru mine fiindca folosesc numai componente PC de calitate si nu am avut niciodata blocaje. Am considerat ca softul nu este copt si am terminat. Link spre comentariu
remus68 Postat Septembrie 25, 2011 Partajează Postat Septembrie 25, 2011 Pentru ca tot s-a discutat intens pe forum (recent am vazut postate comentarii pe acest subiect) propun simularea amplificatorului din AS15201 (alimentare +/-22V si sarccina de 4 ohmi). Link spre comentariu
Vizitator startstop Postat Septembrie 25, 2011 Partajează Postat Septembrie 25, 2011 Am gasit pe net o pagina http://romania.ni.com/. Deci sunt in Romania. Haideti sa-i invitam sa ne explice aici intr-un mod profesionist daca si unde gresim. Am participat la un seminar online al lor. A fost multa vorbarie, notiuni generale introductive si nimic concret. Parca priveam o reclama. Sunt un practician. Am fost total dezamagit. Aveam sentimentul ca particip la o sedinta de partid din timpul impuscatului..... Ar fi normal sa participe la aceste discutii si sa ofere solutiile corecte de interpretare a datelor sau (si) cum sa evitam erorile pentru a avea rezultate corecte. Motivul adevarat pentru care am renuntat la aceste simulari a fost ca dupa ce ma chinuiam nu stiu cat sa obtrin ceva, i-mi dadea o eroare si se inchidea. Acest comportament nedorit a fost ceva nou pentru mine fiindca folosesc numai componente PC de calitate si nu am avut niciodata blocaje. Am considerat ca softul nu este copt si am terminat.Din ce mi-a zis candva dl.profesor, problema nu e softul, ci modelele matematice ale componentelor folosite in soft, multe din aceste modele avand buguri. Link spre comentariu
scormonel Postat Septembrie 25, 2011 Partajează Postat Septembrie 25, 2011 Am folosit varianta 10. Nu am introdus nici o componenta. Cum s-a instalat asa l-am folosit. Deci mai bun de atat nu au putut sa-l faca. In disperare i-am dat sa autosalveze la 1 minut dar intr-un minut faceam multe chestii si m-am enervat. mereu trebuia sa reiau de undeva. Si comprtamente si ciudatenii inexplicabile. De curiozitate, am desenat in multisim un etaj de amplificare in clasa A cu un tranzistor BC548 care este de 25V si l-am alimentat la 200V. In simulare a functionat perfect !. Mi-am dat seama ca este o aiureala si l-am dezinstalat. Apoi a aparut varianta 11. L-am instalat si am inceput sa ma joc sa vad daca este de nadejde si pot avea increderwe in el. La testul "electrical rules checking", tot timpul aveam erori, indiferent ce desenam. Am fost inebunit. Nu mai stiam ce sa cred. In disperare am inceput sa incarc "examples". La test, aproape toate aveau erori. Deci era o pocnitoare ce nu mai merita sa pierd timpul cu el si l-am dezinstalat. Daca mai dadeam si bani pe el, cred ca ma spanzuram. Sa-l foloseasca cine vrea. Link spre comentariu
Vizitator startstop Postat Septembrie 25, 2011 Partajează Postat Septembrie 25, 2011 Am folosit varianta 10. Nu am introdus nici o componenta. Cum s-a instalat asa l-am folosit. Deci mai bun de atat nu au putut sa-l faca. In disperare i-am dat sa autosalveze la 1 minut dar intr-un minut faceam multe chestii si m-am enervat. mereu trebuia sa reiau de undeva. Si comprtamente si ciudatenii inexplicabile. De curiozitate, am desenat in multisim un etaj de amplificare in clasa A cu un tranzistor BC548 care este de 25V si l-am alimentat la 200V. In simulare a functionat perfect !. Mi-am dat seama ca este o aiureala si l-am dezinstalat. Apoi a aparut varianta 11. L-am instalat si am inceput sa ma joc sa vad daca este de nadejde si pot avea increderwe in el. La testul "electrical rules checking", tot timpul aveam erori, indiferent ce desenam. Am fost inebunit. Nu mai stiam ce sa cred. In disperare am inceput sa incarc "examples". La test, aproape toate aveau erori. Deci era o pocnitoare ce nu mai merita sa pierd timpul cu el si l-am dezinstalat. Daca mai dadeam si bani pe el, cred ca ma spanzuram. Sa-l foloseasca cine vrea.daca imi spuneai asta acum 7 ani in urma poate iti dadeam dreptate, dar acum e alta situatie. Faptul ca nu stii sau nu intelegi cum functioneaza un software e alta mancare de peste, dar nu abandona. Si eu am trecut prin asta. Dupa cum te-ai exprimat mi-aduci aminte cum gandeam eu in anul 1 de facultate! Link spre comentariu
sk24bpo Postat Septembrie 26, 2011 Partajează Postat Septembrie 26, 2011 Vreau sa va arat si simularea amplificatorului meu , creat de mine pe hartie si realizat practic pana acum intr-o varianta mai "lite" , neterminata, care are distorsiuni de 10x mai mari (circa 20dB) ca versiunea finala din poza postata aici. Varianta "full" , din poza ,are armonica a-3-a la -138dB , iar cea de-a 2-a la -160dB. Adica distorsiunea la 1Khz, pe o sarcina rezistiva de 8 ohm e de maximum 0.000012% fiind reprezentata de armonica a-3-a. Pe cea de-a 2-a n-o mai punem la socoteala. Varianta "lite" , tot din simulari, are o distorsiune maxima, data tot de armonica a-3-a de circa 0.0002%. Simularea amplificatorului (ambele versiuni) a fost facuta cu includerea in schema a componentelor parazite care apar inerent la implementarile reale. Deasemenea ambele versiuni ale amplificatoarelor sunt neconditionat stabile.Am uitat sa precizez, amplificatorul este in clasa B optima. Link spre comentariu
Vizitator startstop Postat Septembrie 26, 2011 Partajează Postat Septembrie 26, 2011 Vreau sa va arat si simularea amplificatorului meu , creat de mine pe hartie si realizat practic pana acum intr-o varianta mai "lite" , neterminata, care are distorsiuni de 10x mai mari (circa 20dB) ca versiunea finala din poza postata aici. Varianta "full" , din poza ,are armonica a-3-a la -138dB , iar cea de-a 2-a la -160dB. Adica distorsiunea la 1Khz, pe o sarcina rezistiva de 8 ohm e de maximum 0.000012% fiind reprezentata de armonica a-3-a. Pe cea de-a 2-a n-o mai punem la socoteala. Varianta "lite" , tot din simulari, are o distorsiune maxima, data tot de armonica a-3-a de circa 0.0002%. Simularea amplificatorului (ambele versiuni) a fost facuta cu includerea in schema a componentelor parazite care apar inerent la implementarile reale. Deasemenea ambele versiuni ale amplificatoarelor sunt neconditionat stabile.Am uitat sa precizez, amplificatorul este in clasa B optima.si cum ai calculat tu ca este ampificatoru in clasa B optima ? Link spre comentariu
sk24bpo Postat Septembrie 26, 2011 Partajează Postat Septembrie 26, 2011 :-) este destul de complicat pentru ca sunt alte reguli cand ai aproape 100db gain in bucla deschisa la 20 khz. Distorsiunile de crossover nu mai conteaza in sunetul final dar conteaza in stabilitatea generala a amplificatorului. Prin urmare nu prea am cum sa te ajut, pentru ca sunt diferente semnificative intre ceea ce am eu si schemele comune. Link spre comentariu
indy666 Postat Septembrie 29, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 29, 2011 Pentru ca tot s-a discutat intens pe forum (recent am vazut postate comentarii pe acest subiect) propun simularea amplificatorului din AS15201 (alimentare +/-22V si sarccina de 4 ohmi).Alimentare +-22Vcc, sarcina 4 ohm, curent de mers in gol 45 mA.--putere 31W/4 ohm la 0.24% THD. Tragand mai mult din schema se obtin 40W/4 ohm la 0.53% THD. Imi cer scuze pentru intarziere!!! Link spre comentariu
remus68 Postat Septembrie 29, 2011 Partajează Postat Septembrie 29, 2011 Nu e niciodata prea tirziu! Imi place rezultatul! 30W/4 ohmi am masurat analizind iesirea pe osciloscop... ochiometric (fara monitor de distorsiuni, doar urechea atenta la casti si ochiul la ecranul osciloscopului), pe sarccina rezistiva. Link spre comentariu
hpavictor Postat Octombrie 1, 2011 Partajează Postat Octombrie 1, 2011 Sper ca acest amplificator sa-i multumeasca pe toti ! Puteti face o simulare THD si FFT ? Link spre comentariu
baga Postat Octombrie 2, 2011 Partajează Postat Octombrie 2, 2011 Pai vad ca schema e pozata direct din Ltspice. Da-i un run sau ataseaza te rog fisierul .asc.Nu am timp acuma sa mai fac si eu schema in ltspice Daca da rezultate bune, chiar ar trebuui sa-i multumeasca pe toti, finalii sunt ieftini si nu am auzit sa se faca neoriginali (nu merita daca-s ieftini), si cu mici modificari si adaugare de finali se poate ajunge la 800-1000w/4ohmi .Imi place si ca tensiunea maxima de iesire va fi foarte aproape de tensiunea de alimentare. La bufferul de pe intrare cred ca putem renunta, nimanui nu-i trebuie impedante de intrare de 1megaohm.Pe impedante asa mari creste si zgomotul. Nu e niciodata prea tirziu! Imi place rezultatul! 30W/4 ohmi am masurat analizind iesirea pe osciloscop... ochiometric (fara monitor de distorsiuni, doar urechea atenta la casti si ochiul la ecranul osciloscopului), pe sarccina rezistiva. Ce zici , ar fi o treaba daca facem un fel de notch filter cu operationale , acordat la 1khz sau ce frecventa testam, si sa-l legam intre osciloscop si iesirea amplificatorului, asa am vedea numai distorsiunile ? Link spre comentariu
hpavictor Postat Octombrie 2, 2011 Partajează Postat Octombrie 2, 2011 Pai vad ca schema e pozata direct din Ltspice.A , da ? Nu am stiut.........Eu am dorit sa va convingeti voi de performantele unor scheme , deoarece cand am oferit o schema xxx au aparut discutii , ca nu este asa , ca este altfel , si am hotarat de atunci ca trebuie prezentata doar schema . Am prezentat si ceva modele Spice , dar tot nimeni nu a remarcat..........Totusi nu am prezentat aceste scheme ca sa ma contrazic cu cineva , ci pentru ca unii colegi sa aiba acces la scheme mai evoluate fata de vesnicele gunoaie prezente pe forum . Revin la ultima schema prezentata : daca inlocuiesti acel buffer din intrare , va trebui sa montezi un condesator pentru separare DC . Astfel acel OpAmp va compensa ( pana la un anumit nivel ) DC-ul provenit din sursa de semnal......Prefer sa discutam in continuare despre amplificatoul de mai sus , este o schema cu resurse absolut deosebite . Mai are " smecherii " care nu se observa chiar de la prima vedere........ Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum