Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Simulari amplificatoare

Postări Recomandate

Nu, poate un difuzor din aceeasi serie, nu conteaza puterea, chiar daca sigur nu va fii foarte similar in comportament. 

Simularea unui difuzor e utila ca sa concepi filtrele de crossover. Altfel, daca vrei sa stii cum raspunde un amplificator la anumite sarcini, nimic nu te impiedica sa pui ce sarcina vrei tu acolo, condensatoare, bobine, samd. 

Link spre comentariu
Acum 12 minute, Mircea a spus:

Nu, poate un difuzor din aceeasi serie, nu conteaza puterea, chiar daca sigur nu va fii foarte similar in comportament. 

Simularea unui difuzor e utila ca sa concepi filtrele de crossover. Altfel, daca vrei sa stii cum raspunde un amplificator la anumite sarcini, nimic nu te impiedica sa pui ce sarcina vrei tu acolo, condensatoare, bobine, samd. 

Foarte bună ideea cu ideea simulării la diverse sarcini la fel și cea cu filtrul , mulțumesc !

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Offtopic ! 

Bună seara ! Am pus offtopic deoarece nu vreau să se creadă că am "normă la postări" . Am început în multisim să simulez un amplificator însă la componente nu găsesc un rezistor semireglabil pentru superdiodă dar nu-l găsesc . Există condensatori și bobine reglabile , dar nu și rezistori ... doar potențiometrii de mai multe tipuri . Cum să procedez , se poate crea unul sau pot folosii un potențiometru ? 

Mulțumesc și multă sănătate !

Link spre comentariu
Acum 1 oră, audio1984 a spus:

Offtopic ! 

Bună seara ! Am pus offtopic deoarece nu vreau să se creadă că am "normă la postări" . Am început în multisim să simulez un amplificator însă la componente nu găsesc un rezistor semireglabil pentru superdiodă dar nu-l găsesc . Există condensatori și bobine reglabile , dar nu și rezistori ... doar potențiometrii de mai multe tipuri . Cum să procedez , se poate crea unul sau pot folosii un potențiometru ? 

Mulțumesc și multă sănătate !

Este in multisim variable resistor cauta

Link spre comentariu
Acum 9 minute, Mircea a spus:

Citesti Help-ul, cauti exemple si explicatii (tutorial). Eu asa fac. 

Nu lucrez cu Multisim, prefer LTSpice unde puteam sa-ti zic cum variaza. 

Am căutat prin tutoriale și nu am prea găsit mare lucru trebuie creat , e doar sub forma de simbol schematic . Am să instalez LTspice mâine și poate îmi puteți explica in legătură cu Rezistorul semireglabil . O seară liniștită ! 

Editat de audio1984
Link spre comentariu
Acum 3 ore, Craciun a spus:

Salut,

Functional potentiometrul si rezistorul semireglabil se comporta la fel, deci poti folosi linistit potentiometrul la simularea electrica.

BR/Daniel

Bună dimineața ! Am să încerc să folosesc potențiometru în loc de semireglabil , mulțumesc !

Multă sănătate !

Acum 3 ore, Alex Pal a spus:

valoarea o setezi din proprietatiBu

Bună dimineața , am incercat dar nu merge (cel puțin la mine) doar la potențiometru și la alte componente variabile L.C. 

Multă sănătate !

Link spre comentariu
Acum 1 oră, George a spus:

Poate ca nu arata prea elegant in simulator, dar functioneaza.

var-resistor-sym.png

Am uitat să vă întreb ceva , la un rezistor semireglabil acesta poate fi reglat de la valoarea lui maximă până la 0 sau oricare alta valoare între max. și minim . Dar la schemă simplificată dacă am un semireglabil de 100 Kohmi și toti cei trei pini sunt in uz ce valoare au cele două rezistoare , ambele de 100 Kohmi sau sun 2x50Kohmi ? Iar când cursorul nu e conectat atunci rezistorul e de 100 Komi nu ? Oricum e bună ideea cu divizorul de tensiune in loc de semireglabil .

Numai bine !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări