gheo23 Postat Martie 8, 2017 Partajează Postat Martie 8, 2017 Multumesc ! Zile senine sa aveti. Link spre comentariu
hpavictor Postat Martie 22, 2017 Partajează Postat Martie 22, 2017 Simulare cu pix si hartie : http://docdro.id/NcGoX1a 1 Link spre comentariu
Vizitator BarbuCristian Postat Aprilie 25, 2017 Partajează Postat Aprilie 25, 2017 schema pare destul de simpla, si pare usor de abordat chiar si de incepatoriPiese destul de ieftine, finalii ce sunt mai scumpiCe argumente contra ar fi? Link spre comentariu
gheo23 Postat Iulie 1, 2017 Partajează Postat Iulie 1, 2017 Un model pentru MJ3000 are cineva? Am folosit in simulare MJ11016 dar as vrea sa fiu mai aproape de adevar ! Link spre comentariu
dark_angel Postat Decembrie 12, 2017 Partajează Postat Decembrie 12, 2017 Da, probabil ca da cuiva dar nu vad ce relevanta are. Modele de tranzistori sunt destule, problema din ce vad este ca abundenta aceasta face si mai grea alegerea utilizatorului neinstruit. Daca simularea pare atat de teribila, incercati sa abordati problema pe o cale mai arhaica folosind circuite echivalente de semnal mic pentru montajele voastre si dupa cateva munci din astea sigur veti privii un model de tranzistor altfel legat de caracteristica de iesire pe care o emuleaza si in ce zone ai nevoie de precizie ori ba. Daca visati sa gasiti la liber modele foarte complexe folosite de companiile mari unde se investesc anual zeci de bulioane de coco in R si D ... va doresc vise placute in continuare. Link spre comentariu
gsabac Postat Decembrie 13, 2017 Partajează Postat Decembrie 13, 2017 @formernc, Philips a facut o revizie Nr.1 pentru BF862 si aceasta este modelul corect, pentru componentele fabricate la acea data. Deci incepind cu 2015. In parametrii dati in pdf se specifica foarte clar o mare variatie a parametrilor de fabricatie VGSof = -0,3V la -1,2V si IDSS = 10mA la 25mA si mai mult unii tranzistorii au fost fabricati acum 17 ani iar altii mult mai recent. Deci rezulta ca niciodata nu se brodeste simularea cu circuitul realizat fizic, ba mai mult s-ar putea ca rezultatele practice obtinute sa fie un fiasco. La tuburi situatia este mult mai buna, dar si acolo in etajele critice un realizator priceput va regla punctele statice si dinamice de functionare pentru performante maxime. Acesta este unul dintre raspunsurile in legatura cu intrebarea "de ce montajul meu nu merge sau nu are performante" Desigur ca pe DiyAudio sunt analize interesante dar care nu au rezolvat stabilitatea punctului de functionare, pentru nivel mare de semnal si nici cea termica. Pentru aceasta aveti o schema in atasament, cu ultimul model pentru simulare As fi interesant de aflat ce distorsiuni, putere si FFT are la 1K rezistenta de sarcina si la 1V si 1,7V pe intrare, dar si ce amplificare sau stabilitate cu temperatura de la -10 grade pina la +120 de grade. @gsabac preamp cu BF 862.zip Link spre comentariu
gsabac Postat Decembrie 14, 2017 Partajează Postat Decembrie 14, 2017 Postati si pe forum o schema simplificata, daca nu doriti sa aratati schema completa. Oricum ar fi FET-ul, un tranzistor cu siliciu gen BCW33 poate genera si 50mA pe bucata si functioneaza si la tensiuni mult mai reduse, deci care ar fi motivul pentru care folositi un FET in loc de un BJT. @gsabac Link spre comentariu
gsabac Postat Decembrie 14, 2017 Partajează Postat Decembrie 14, 2017 Topicul este despre Simulari amplificatoare asa ca nu vad ca este vreo problema. Meritati multe felicitari pentru avansul rapid in simularea cu LTspice si pentru circuite. Intradevar asa vad si eu la tranzistori ca oricita tensiune este pe intrare se genereaza un curent constant, dar o rezolvare simpla se poate face cu 1 tranzistor PNP, cu colectorul la masa si emitorul in catod si cu baza direct la R29 pentru nivel mare sau R30 pentru nivel mic. Inteleg din schema ca este un corector special de ton cu doua nivele de corectie, foarte interesant si spor ! @gsabac Link spre comentariu
gsabac Postat Decembrie 15, 2017 Partajează Postat Decembrie 15, 2017 Problema este dupa mine foarte clara, diversele modele in diverse programe si firme si modele de-a lungul timpului au evoluat constant o data cu noile tehnologii. Daca se cauta perfectiunea nu se mai ajunge niciodata la un produs finit, se fac zeci uneori sute de variante si totul se abureste pina se renunta, apoi se repeta procedura cu alt subiect. Deci spor la variante, caci se cistiga aproape o experienta. In legatura cu modelele noi de MOSFET la Siemens, toate au incluse sistemul termic dinamic, dar si modelul grafic are 2 teminale in plus Tj temperatura jonctiunii si Tcase temperatura casetei. Rezultatul unei simulari este in poza. Click pentru marire. Simularea este mai lenta si depinde intotdeauna de temperatura jonctiunii, de aceea trebuie un radiator adecvat, pus sub forma de rezistenta termica, valoare exprimata in volti si cuplata la un generator de tensiune ce exprima temperatura interna finala a aparaturii. Simularea este mai lenta si uneori simularea da rezultate aiurea deoarece temperatura o ia razna, deci atentie. @gsabac MOSFET thermic Siemens.zip Link spre comentariu
George Postat Decembrie 17, 2017 Partajează Postat Decembrie 17, 2017 Din pacate nu ma pricep sa fac simulari de zgomot...chiar am incercat si nu stiu cum poti simula zgomotul etajului de intrare. Daca nu le-ati citit deja, cititi si urmatoarele pagini din cartea lui Bob Cordell "Audio Power Amplifiers", pag. 396-397 si 414-415. Mai sunt si alte lucruri interesante despre simulari in acea carte. Link spre comentariu
GeX Postat Decembrie 2, 2018 Partajează Postat Decembrie 2, 2018 On 2/1/2013 at 5:05 PM, georgesco said: Va rog frumos, poate simula cineva schema de mai jos? Este o schema proiectata si recomandata de zal. Link spre comentariu
audio1984 Postat Iulie 8, 2021 Partajează Postat Iulie 8, 2021 (editat) Bună ziua ! Cum simulăm un difuzor pe post de sarcină al unui amplificator (simulat și el) ? Mai exact vreau să simulez un amplificator audio dar vreau să-l simulez și cu sarcină și fără , însă la difuzor nu am decât puterea în W și impedanța in ohmi ... ce componente RLC folosesc , ce valori folosesc , ce schemă , etc. Practic cum procedez ? Vă mulțumesc și multă sănătate ! Editat Iulie 8, 2021 de audio1984 Link spre comentariu
Mircea Postat Iulie 8, 2021 Partajează Postat Iulie 8, 2021 Spor la treaba: https://circuitdigest.com/electronic-circuits/simulate-speaker-with-equivalent-rlc-circuit Eu am simulat ca-n link si curba de impedanta am bunghit-o ca-n foaia de catalog. Link spre comentariu
audio1984 Postat Iulie 8, 2021 Partajează Postat Iulie 8, 2021 Acum 53 minute, Mircea a spus: Spor la treaba: https://circuitdigest.com/electronic-circuits/simulate-speaker-with-equivalent-rlc-circuit Eu am simulat ca-n link si curba de impedanta am bunghit-o ca-n foaia de catalog. Mulțumesc mult ! Problema e că nu am foaie de catalog pentru ce difuzoare vreau sa simulez , doar ce scrie pe el ! Link spre comentariu
Mircea Postat Iulie 8, 2021 Partajează Postat Iulie 8, 2021 Atunci e greu spre imposibil. Ce model este? Stii de pagina asta, poate e acolo? http://www.loudspeakerdatabase.com/ Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum