Blacksmith Postat Aprilie 19, 2016 Partajează Postat Aprilie 19, 2016 Mda, mai bine stau in banca mea. Am citit astazi cate ceva despre amplifuri cu lampi si deja m-a luat durerea de cap. Link spre comentariu
George Postat Aprilie 19, 2016 Partajează Postat Aprilie 19, 2016 Pe langa ce a spus der_doktor mai sus as adauga ca la simularea amplificatoarelor cu lampi este foarte dificil de realizat/gasit un model de transformator de iesire care sa semene foarte mult cu unul real. Apoi un citat din cartea lui Morgan Jones despre tuburi (lampi): "Analogue circuit modelling via LTspice has spread from the professional world to the amateur, and the author took to it like a duck to juggling. However, perseverance paid off, and he now finds it invaluable when dealing with semiconductors and passive components whose characteristics are tied firmly to fundamental physics. Sadly, valve characteristics are determined by production engineering, making valve models less accurate, and distortion predictions distinctly dubious." Link spre comentariu
DANO Postat Iunie 20, 2016 Partajează Postat Iunie 20, 2016 Ma poate ajuta si pe mine cineva cu o simulare pentru schema din imagine cu finali 2sa1943 si 2sc5200 Link spre comentariu
zal Postat Iunie 20, 2016 Partajează Postat Iunie 20, 2016 Probleme multe, e bricolată din ceva existent sau e făcută din imaginaţie? Ai nevoie de un reglaj al ''superdiodei'' şi lipsesc rez dintre b-e, b-b sau b-ieşire ale trz finali, fără ele e instabil etajul final. Asta cu cîrnatul de diode, e bună că nu lasă loc de greşeli, dar nu e comod de folosit pe radiator. Nici la intrare nu e chiar bine, montează o rez în serie cu intrarea, inaintea cond de 100pF ptr a forma un filtru taie sus, iar cond de 1uF pune-l înaintea filtrului (baza primului trz să ''vadă'' filtrul). Poţi pune un puţometru de volum la intrare de minim 100k logaritmic. La ieşire ai nevoie de un filtru RC la masă şi de siguranţe pe alimentări şi diode antiparalel pe trz finali. Mai trebuie compensaţi trz prefinali între b-c, ca cel pilot. Acesta pune-l măcar BD237, MJE340, etc. Schema e cam primitivă, nu se mai foloseşte reţea bootstrap de vreo 3 decenii şi are nevoie de protecţie cu cuplare întîrziată a sarcinii la ieşire. Nu strică nici un circuit de simetrizare în diferenţial. Link spre comentariu
DANO Postat Iunie 21, 2016 Partajează Postat Iunie 21, 2016 (editat) Probleme multe, e bricolată din ceva existent sau e făcută din imaginaţie? Este de pe acest site http://www.te1.com.br/2014/03/mini-strong-power-amplifier-100w-rms/ , sunt incepator in audiofrecventa si mi sa parut destul de simplu acest montaj. caut o schema simpla, o sugestie e binevenita daca aveti. Multumesc Editat Iunie 21, 2016 de DANO Link spre comentariu
sk24bpo Postat Iunie 21, 2016 Partajează Postat Iunie 21, 2016 Cea mai mare problema cred ca este generatorul de curent constant al etajului de intrare. Stai in banca ta cu schema asta. Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 21, 2016 Partajează Postat Iunie 21, 2016 Ala numai Gcc nu e... Dano uite 2 alternative destul de simple insa si functionale: http://www.elforum.info/topic/54663-amplificator-mosfet-70w/ http://www.elforum.info/topic/61896-proiect-amplificator-mp100/ Ai scolo scheme si cablaj, adica tot ce ai nevoie ca sa-l faci. Link spre comentariu
lutza2 Postat Iunie 21, 2016 Partajează Postat Iunie 21, 2016 Se pot pune si schemele celorlalte module care apar in poze ? E un modul cu relee, probabil protectie si/sau soft-start care m-ar interesa. Numai daca se poate marian. Link spre comentariu
lutza2 Postat Iunie 21, 2016 Partajează Postat Iunie 21, 2016 Nu mai e nevoie, s-a rezolvat. Mersi. Link spre comentariu
zal Postat Iunie 21, 2016 Partajează Postat Iunie 21, 2016 (editat) Soft-start e necesar la trafo de peste 1kW, mai ales la toroidale care au fier puţin şi iau curent mare la conectare, nu e cazul tău. Editat Iunie 21, 2016 de zal Link spre comentariu
DANO Postat Iunie 21, 2016 Partajează Postat Iunie 21, 2016 Cautand si iarasi cautand am gasit o schema de la un amplificator in clasa a, constructia amplificatorului a fost publicata in revista silicon chip. cred ca acest amplificator ar fi ideal pt ce am eu nevoie in casa doar ca finali as folosi 2sd2390 2sb1560 originali sanken recuperati dintr-un amplif denon http://s46.photobucket.com/user/zockyal/media/SCH-1.gif.html ce parere aveti de schema? Link spre comentariu
Shambala Postat Iunie 22, 2016 Partajează Postat Iunie 22, 2016 (editat) 2SD2390 2SB1560 sunt Darlington si sunt destul de sensibili la caldura. MJL21193 si MJL21194 au fost alesi din motive intemeiate. In plus, impreuna cu prefinalii formeaza Darlingtoane inversate (tip Sziklai.) Se poate modifica schema, si poate deveni foarte interesanta, dar este mai delicat - treaba pt avansati. Fiind o cl.A, realizarea este si mult mai scumpa fata de un amp. clasic in cl AB/B. Editat Iunie 22, 2016 de shambala Link spre comentariu
zal Postat Iunie 22, 2016 Partajează Postat Iunie 22, 2016 E un fel de pseudo clasă A, un amplif obişnuit în clasă AB care a fost forţat să meargă cu un curent mai mare chinuind o singură pereche de trz finali. Se poate regla imediat în clasă AB. Link spre comentariu
franzm Postat Iunie 23, 2016 Partajează Postat Iunie 23, 2016 Din cei 100W initiali s-a ajuns la 20W. Ce se doreste totusi? Un amplificator destul de bine cunoscut ar fi Symasym. 50W. Daca vreti neaparat sa vedeti cum suna clasa A fata de clasa AB, cautati schema amplificatorului trimodal al lui D. Self. Poate trece instantaneu din clasa A în clasa AB. Acelasi lucru se poate obtine cu circuitul XD a aceluiasi autor (Cambridge Azur 840). Daca vreti ceva simplu si ieftin, cautati un amplificator AS2050 si-l reconditionati. Dupa cum vedeti, scheme sunt destule. BTW, exista si un topic cu scheme de amplificatoare. Link spre comentariu
franzm Postat Iulie 8, 2016 Partajează Postat Iulie 8, 2016 @DANO: Vedeti ca pe diyaudio.com s-a lansat un nou group buy pentru amplificatorul lui Mihau Rauta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum