hpavictor Postat Iulie 9, 2012 Partajează Postat Iulie 9, 2012 Dacă tot analizam scheme celebre de pe forum , ar trebui sa vedem care sunt performanțele unei alte scheme celebre , cea a lui ZAL . ??? Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 9, 2012 Partajează Postat Iulie 9, 2012 Da, stiu ca ai cerut acea simulare ( de fapt n-am terminat tot ce ai cerut nici la cealalta desi nu cred ca mai are sens continuarea acelui subiect care tot provoaca discutii in contradictoriu ) dar azi nu am timp, trebuie sa iau la puricat un invertor de sudura nefunctional, poate se ofera @indy Link spre comentariu
indy666 Postat Iulie 9, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 9, 2012 Sunt in sesiunea de practica....poate diseara tarziu!! Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 9, 2012 Partajează Postat Iulie 9, 2012 Ok atunci lasa indy ca invertorul meu mai poate astepta cateva ore in schimb sesiunea ta este ceva mult mai important, voi incerca sa-mi fac timp in seara asta si voi pune schema in simulator. Link spre comentariu
hpavictor Postat Iulie 9, 2012 Partajează Postat Iulie 9, 2012 Dacă tot te apuci , merita sa vedem cum arată si simularea funcționarii schemei unui alt amplificator celebru , Leach Marshall 4.5 , in limita timpului pe care îl ai la dispoziție ! Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 10, 2012 Partajează Postat Iulie 10, 2012 N-aveti decat sa radeti de mine insa vreau si eu link catre schema lui @zal ca eu nu o mai gasesc Link spre comentariu
indy666 Postat Iulie 10, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2012 Cred ca asta este: Link spre comentariu
hpavictor Postat Iulie 10, 2012 Partajează Postat Iulie 10, 2012 Aici gasiti tot ! viewtopic.php?p=941680#p941680 Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 10, 2012 Partajează Postat Iulie 10, 2012 Vreau sa va spun ca , schema colegului Zal, (partea de atac) seamana foarte mult la partea de intrare cu schema japoneza de la care am plecat eu, la modulul Leco,chiar si partea de offset, evident valorile difera mult, dar in idee, era cam aceeasi. http://i51.tinypic.com/ayrlsw.gif Insa iesirea era cvasicomplementara cu NPN-uri. Iar simularea la modulul Leco, tre sa arate asa, la 10 Khz, daca nu e asa, v-ati chinuit degeaba cu clonarea, simularea, etc, pentru ca ce "aveti voi" in "scursurile de pe net" nu este cu "ce am eu pe placi", am repetat de multe ori asta insa s-a luat in deridere... Spor la clonat, si intreptat paliere, si laturi de dreptunghi, in continuare! Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 10, 2012 Partajează Postat Iulie 10, 2012 @DjLeco nu crezi ca generalizezi cam mult? fii mai specific atunci cand acuzi de clonare si nu vorbi la modul general ca sunt destui cei care ti-au luat partea ( inclusiv eu ), singurul motiv pentru care am simulat acea schema a fost pentru ca m-a rugat Victor, daca pe tine te-a deranjat atat de tare atunci...asta e, c'est la vie, nu mi-a trecut nici o clipa prin minte sa clonez eu ceva de la tine Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 10, 2012 Partajează Postat Iulie 10, 2012 Nu ai inteles Marian, nu despre tine era vorba! Apreciez foarte mult munca ta, consumatul timpului cu simulari, etc. Ma refeream STRICT la cei ca s-au laudat cu "asta e schema lui Leco", la retrosong, care s-a laudat ca a clonat si vindut 2 module de la mine unor consateni, lui alex_mm care a facut un cablaj propriu al asa zisei scheme Leco, etc. Pentru tine am TOT respectul posibil, si ma bucur ca, prin simularile pe care le faci, publicul observa ca ceea ce prezint eu, prin printscreenuri sau filmulete, nu corespunde simularilor, deci undeva exista diferente MARI! OARE UNDE?!? Poate cindva, voi pune odata schema completa cu valori REALE ale componentelor, si atunci, vom compara la singe, ce arata simularea si ce arata osciloscopul in realitate! Spor la treaba in continuare, si inca odata RESPECT pt ceea ce faci! Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 10, 2012 Partajează Postat Iulie 10, 2012 Ok ma bucur ca s-a lamurit acest aspect, si ma bucur ca am inteles eu gresit As putea testa eu cat de veritabil este simulatorul facand teste atat in el cat si reale la unda dreptunghiulara pe unul din amplifurile mele, doar ca nu am generator de semnal ( de cand tot zic ca-mi voi face unul...dar nu-i timp..) si in cele de pe PC nu prea am incredere, cel putin nu la unda dreptunghiulara pe care placa audio o distorsioneaza... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 10, 2012 Partajează Postat Iulie 10, 2012 In ajutorul colegilor, in special a lui Marian, aveti in attachment 2 generatoare audio, foarte utile si simplu de folosit.Distorsiunile sint foarte foarte mici.Este o arhiva.zipIncercati sa alegeti nivel de -10 sau chiar -15db pentru dreptunghiular pentru a nu avea distorsiuni. Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 10, 2012 Partajează Postat Iulie 10, 2012 Multumesc Leco, daca vin recomandate de la tine atunci le iau cu toata increderea si le verific pe osciloscop de cum am timp sa vad daca placa audio a PC-ului le poate reproduce cum trebuie ( am 2 placi de fapt, una din ele tre sa faca treaba ) Iata simularea preliminara a amplificatorului lui @zal la cererea lui Victor, alimentare +/-55Vcc, in schema am folosit pentru intrare ca si la celalalt amplif ( si din aceleasi motive ) 2N5551/5401 ), si am omis protectia pentru a nu aglemora prea tare schema in multisim ca oricum nu influenteaza prea tare testele de acest gen, asadar fara prea multa vorbarie ( ca strica ) iata link cu imagini: -Schema -Sinus 1KHz - 4Ohm -Sinus 1KHz - 8Ohm -Square 10KHz - 8Ohm Link spre comentariu
hpavictor Postat Iulie 10, 2012 Partajează Postat Iulie 10, 2012 Te rog sa micsorezi valoarea condesatorilor BC la etajul VAS de la 120pF la oricare din valorile : 100pF , 82 pF , 68 pF , 56 pF , 47 pF , 39 pF , 33 pF dar conditia de baza este ca amplificatorul sa ramana stabil cu valoarea cea mai mica posibil , in asa fel incat sa putem estima corect valoarea Slew Rate .Te rog sa revezi si testul de stabilitate cu sarcina capacitiva de aici viewtopic.php?p=973025#p973025 , acest test fiind necesar la orice amplificator considerat stabil , atasand si rezultatul simularii ...Cu valorile condesatoarelor din VAS in schema initiala a lui ZAL , amplificatorul este evident supracompensat si are o caracteristica puternic cazatoare la frecvente inalte ... dar si distorsiuni tranzitorii de intermodulatie relativ mari , deoarece banda de frecvente este mica ! Te rog sa atasezi diagrama Bode inainte si dupa modificarea condesatoarelor din VAS pentru a lamuri efectul acestora . Se va remarca usor cum este afectat raspunsul in frecventa si valoarea Slew Rate ( la simularea functionarii cu semnal drepunghiular la 10 kHz ) dar si timpul de crestere .Distorsiunile THD totusi par destul de mari...mai sunt probabil cateva neadaptari ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum