scormonel Postat Septembrie 13, 2011 Partajează Postat Septembrie 13, 2011 Este normal ca la schemele simetrice sa arate distorsiuni mai mari, deoarece participa la distorsionare doua randuri de tranzistori. Este ca si cu factorul de zgomot ce la o structura diferentiala este mai mare cu 3 dB decat la un amplificator normal realizat cu aceleasi componente. Dar cel mai mare avantaj al structurii simetrice este slew-rate-ul mare ce nu se intalneste la alta topologie. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Septembrie 13, 2011 Partajează Postat Septembrie 13, 2011 si cu scaderea impedantei pe iesire respectiv cresterea frecventei cresc si distorsiunile. Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 13, 2011 Partajează Postat Septembrie 13, 2011 Este mult de discutat.........Avantajele schemelor total simetrice sunt mai multe decat dezavantajele acestora........zgmotele se scad in banda audio ( in afara ei este o alta socoteala ) , Slew-Rate ul este simetric , este mai stabil termic , revine nativ in starea de echilibru , dar cel mai important lucru este ca urechiometric un amplificator cu simetrie totala este mai muzical decat unul cu structura asimetrica ( este de discutat , dar oricum marile firme producatoare de echipamente de lux nu produc decat amplificatoare cu simetrie totala ).......pot fi lucruri care ne scapa ! Link spre comentariu
Letcon Postat Septembrie 13, 2011 Partajează Postat Septembrie 13, 2011 Daca aveti timp printre alte simulari mai importante as avea si eu 2 scheme la care as vrea sa vad daca exista diferente de putere,ditorsiuni .... Pun prima schema acum,cea de-a doua o sa apara dupa ce se "rezolva" asta.Multumesc Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 13, 2011 Partajează Postat Septembrie 13, 2011 Urmeaza sa se porceasca rapid si acest subiect , cu scheme care chiar nu au ce cauta pe aici , cel mult doar cele cu valoare istorica , cum ar fi amplificatoarele de 10W sau de 15W , produse kit de raposata IPRS . Oricum ca sa va distrati merita sa simulati si Holton sau AKSA , sa remarcati ce gunoaie se vand la preturi de sute de Euro , kit-uri care sunt batute la Kur de productia interna ( gen Leco sau Sorteh etc ) .Aviz amatorilor !Sper ca cineva sa tina cont de solicitarea mea cu kit-urile IPRS ....... Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 13, 2011 Partajează Postat Septembrie 13, 2011 Tensiunea de alimentare a amplificatorului de mai sus este de + / - 70 V si asigura o calitate a redarii sunetelor absolut perfecta , daca montajul este realizat cu componente de inalta calitate . Cine se incumeta sa simuleze aceasta schema ? Link spre comentariu
Vizitator startstop Postat Septembrie 13, 2011 Partajează Postat Septembrie 13, 2011 simularea schemelor electronice e o operatie buna inainte sa faci practic un montaj.Ce nu am inteles eu si mi-a explicat dl.profesor e faptul ca simulatorul lucreaza cu niste modele matematice de tranzistoare care pot sa nu coincida 100% cu tranzistoarele pe care le avem intr-un anumit montaj. Din cauza asta apar diferente. Apoi multisim-ul mai are si buguri. Link spre comentariu
ex.escu Postat Septembrie 13, 2011 Partajează Postat Septembrie 13, 2011 1.Long live "Ovatio" by Bob Cordell.2.S-ar putea face o simulare la functionarea cu-fara corectie de" erori=distorsiuni" Hawksford la celalalt amplificator celebru al D-lui Cordell?(1983)Multumiri anticipate. Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 13, 2011 Partajează Postat Septembrie 13, 2011 Nu am dorit sa-i mai fac reclama Dnului Bob Cordell cu ultima schema , Ovation 250.........acum catva timp am atasat pe forum diferite scheme ale unor proiectanti deosebiti de amplificatoare Hi End , si cativa " colegi " de forum au sarit ca arsi ca sunt mult prea complicate , ca doar schema in genul 2x75W Electromures este scopul vietii lor , ca schemele prezentate de mine nu sunt bune etc . Ma bucur ca exista cunoscatori in acest domeniu ! Felicitari ! Link spre comentariu
indy666 Postat Septembrie 14, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 14, 2011 Sper ca pana la sfarsitul saptamani sa reusesc sa pun schema in multisim....este destul de stufoasa!! Link spre comentariu
apollo11 Postat Septembrie 14, 2011 Partajează Postat Septembrie 14, 2011 Threadul asta ar trebui sa fie facut sticky, e foarte util.Insa nu cred c-ar trebui cenzurate schemele mai primitive. Ar trebui simulate macar o data.Poate daca le-ar vedea rezultatele, s-ar convinge si cei care le propun, si poate vor inceta sa se mai gandeasca la ele.Daca nici asa, atunci sa li se stearga posturile, sa fie curat threadul.Mie mi-e clar ca schema propusa de Letcon e mult inferioara celei aduse de hpavictor, insa tot sunt curios cum arata rezultatele si cat de mare e prapastia intre ele.Presupun ca e comparabila cu prapastia dintre nivelul de experienta al celor care vizitam threadul, insa macar asta se poate rezolva cu timpul. Link spre comentariu
Letcon Postat Septembrie 14, 2011 Partajează Postat Septembrie 14, 2011 Am vrut sa dau un reply mai sus(in legatura cu afirmatia userului "hpavictor" si anume ca si acest topic o sa se "porceasca") da' m-am abtinut...Oricum vad pe acest forum o tenta de marginalizare a celor mai "prosti"(si nu numai) in ale electronicii si nu stiu de ce Poate ar trebui deschise topicuri doar pentru cei "HI-END" in ale electronicii ca userii normali sa nu poata avea acces niciodata din cauza cunostintelor limitate si nu in ultimul rand a bugetului de realizare a anumitor montaje si etc...Pe viitor o sa invat sa folosesc multisim-ul ca sa nu mai fiu nevoit sa apelez la alte ajutoare.Cum zicea si apollo11 daca deranjeaza se poate sterje respectivul reply cu schema propusa...si de ce nu si asta Link spre comentariu
wally_gatter Postat Septembrie 14, 2011 Partajează Postat Septembrie 14, 2011 Am vrut sa dau un reply mai sus(in legatura cu afirmatia userului "hpavictor" si anume ca si acest topic o sa se "porceasca") da' m-am abtinut...Oricum vad pe acest forum o tenta de marginalizare a celor mai "prosti"(si nu numai) in ale electronicii si nu stiu de ce Poate ar trebui deschise topicuri doar pentru cei "HI-END" in ale electronicii ca userii normali sa nu poata avea acces niciodata din cauza cunostintelor limitate si nu in ultimul rand a bugetului de realizare a anumitor montaje si etc...Pe viitor o sa invat sa folosesc multisim-ul ca sa nu mai fiu nevoit sa apelez la alte ajutoare.Cum zicea si apollo11 daca deranjeaza se poate sterje respectivul reply cu schema propusa...si de ce nu si asta merita sa inveti sa-l folosesti. o sa inveti multe de acolo.. cat despre marginalizare, pot sa-ti dau un exemplu din istorie , nu tare indepartat, e vb de hitler , voia si el o rasa pura dar uite ca a sfarsit mort si nici nu a reusit mintea lui bolnava sa repopuleze Terra cu rasa ariana. deci nu-ti mai face pb despre HI-END si de alea, o sa continue sa coexiste impreuna cu mediocritatea si cu partea de initiere. succes si precum spune Hpavictor :auditii cat mai de calitate si inalta fidelitate. eu de exemplu daca nu am banii ptr un anumit proiect ma limitez in alte parti , si pana la urma adun banii necesari. calitatea cere niste sacrificii.. multisimul te ajuta de ex sa simulezi schemele inainte sa cumperi piesele si sa le arunci pe tabla , ca sa nu investesti degeaba.. pe urma adevaratele teste. Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 15, 2011 Partajează Postat Septembrie 15, 2011 Daca ai un mar stricat si unul bun , nu vad niciun motiv serios sa il alegi pe cel stricat......doar daca marul stricat are viermi si vrei ceva proteine ! Proteine poti obtine si altfel....... Link spre comentariu
Patefon Postat Septembrie 15, 2011 Partajează Postat Septembrie 15, 2011 Douglas SelfAmplificator 50W Clasa B - Design exemplu pentru "Hi-Fi de casa". Publicat in Audio Power Amplifi er Design Handbook.Parametrii specificati de designer:Power output -> 50 W rms into 8 ΩDistortion -> Below 0.0006% at 1 kHz and 50 W/8 Ω; Below 0.006% at 10 kHzSlew rate -> Approximately 35 V/ μ sNoise -> 91 dBu at the outputEIN -> 117 dBu (referred to input)Frequency response -> 0, 0.5 dB over 20 Hz – 20 kHzParametrii simulati:Putere Iesire - 55 WDistorsiuni - 0,02 @ 1KHz; 0.35% @ 10 KHz Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum