Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Simulari amplificatoare

indy666

Postări Recomandate

Si iarasi nu te-ai uitat indy, cum dom'le 2 perechi de finali, in printuri sunt 4 din cate stiu eu :da Ntz, ntz, ntz :nas:

Sorry!!! Am comiso din nou, trebe sa ma las de bere.Incearca te rog cu 2 perechi de finali sa vedem cum isi face treaba protectia SOA.Ms!!
Link spre comentariu

A incercat si nici vorba de protectie SOA, urc nivelul semnalului de intrare fara stres si in afara de clipping pe la 1,8Vp nu se intampla nimic deosebit, simularea ruleaza in continuare, iata si dovada:

Link spre comentariu

Cind eu spuneam ca practica, face cit 100 teorii si simulari nu m-ati crezut...In practica daca inlocuiam prefinalii cu MJE340 si MJE350, poate la 8 ohm rezistau, insa la 4 si MAI ALES la 2 ohm, nici o sansa...Din pacate, am avut dreptate, cel putin in ceea ce priveste simularea...

Link spre comentariu

Nu cred ca a zis nimeni faptul ca simularea este infailibila, ba dimpotriva, am zis-o deja, nu te poti baza pe simulare sa faca totul pentru tine, si totusi sunt detalii la care multisim te poate asista, indiferent daca acceptati sau nu este purul adevar.PS: @DjLeco nu cred ca este corect sa amestecam teoria didactica in aceeasi oala cu acest multisim, sa fim seriosi experimentele nu fac 2 bani fara teoria dezvoltata in prealabil si care pune bazele insasi regulilor respectate si impuse la acele experimente, orice componenta a fost dezvoltata in urma unei teorii, si daca sunt de acord ca multisimul nu ajuta decat in mod limitat, totusi nu sunt deloc de acord ca teoria trebuie ignorata, pentru ce mai facem scoli/licee/facultati, pentru ce mai avem niste legi ale fizicii pe care vrem nu vrem le respectam?

Link spre comentariu

Nu cred ca a zis nimeni faptul ca simularea este infailibila, ba dimpotriva, am zis-o deja, nu te poti baza pe simulare sa faca totul pentru tine, si totusi sunt detalii la care multisim te poate asista, indiferent daca acceptati sau nu este purul adevar.PS: @DjLeco nu cred ca este corect sa amestecam teoria didactica in aceeasi oala cu acest multisim, sa fim seriosi experimentele nu fac 2 bani fara teoria dezvoltata in prealabil si care pune bazele insasi regulilor respectate si impuse la acele experimente, orice componenta a fost dezvoltata in urma unei teorii, si daca sunt de acord ca multisimul nu ajuta decat in mod limitat, totusi nu sunt deloc de acord ca teoria trebuie ignorata, pentru ce mai facem scoli/licee/facultati, pentru ce mai avem niste legi ale fizicii pe care vrem nu vrem le respectam?

Doamne fereste, nu sint impotriva teoriei sau a simularilor, insa incerc sa sustin aspectul ca, al nostru (vostru) simulator, nu poate anticipa sau simula, sau cum vreti voi, anumite situatii.Sau vrei sa spui ca un amplificator alimentat la 2x75Vcc cu 4 finali/brat MJ15024 si MJ15025 , poate functiona cu prefinali de 500mA, pe o sarcina de 2 ohm, precum a spus multisimul sau softul de simulat?Sa fim seriosi,ce naiba.
Link spre comentariu

Sau vrei sa spui ca un amplificator alimentat la 2x75Vcc cu 4 finali/brat MJ15024 si MJ15025 , poate functiona cu prefinali de 500mA, pe o sarcina de 2 ohm, precum a spus multisimul sau softul de simulat?

:nas: Sau cu un prefinal montat cu terminalele inversate intre ele?

Sa fim seriosi,ce naiba.

Link spre comentariu
insa incerc sa sustin aspectul ca, al nostru (vostru) simulator, nu poate anticipa sau simula, sau cum vreti voi, anumite situatii.

Si eu ce am zis pana acum? si postat citatul meu dar l-ai si citit oare integral? daca as spune ca sunt total de acord cu acest aspect nu as face decat sa ma repet a nu stiu cata oara :da

Doamne fereste, nu sint impotriva teoriei...

Ei bine eu exact asta am inteles dintr-o postare anterioara de ta si anume caand ai zis ca experimentele fac cat 100 de teorii, sunt de acord ca experimentele sunt singura posibilitate de a confirma sau infirma un lucru si admir experienta si usurinta cu care le faci insa am dorit sa subliniez faptul ca teoria didactica ( nu are nici o legatura cu simulatorul ceea ce spun scum ) nu trebuie ignorata, adica stii cum ar trebui sa se comporte un anumit lucru tocmai din acea teorie, asta am vrut eu sa subliniez, si nu cred sa fie ceva gresit in asta.

Sau vrei sa spui ca un amplificator alimentat la 2x75Vcc cu 4 finali/brat MJ15024 si MJ15025 , poate functiona cu prefinali de 500mA, pe o sarcina de 2 ohm, precum a spus multisimul sau softul de simulat?

Sa fim seriosi,ce naiba.

Pai asa cum spui, sa fim seriosi, unde am postat eu o asemenea aberatie as fi tare curios sa aflu, as aprecia mult sa nu se mai interpreteze spusele mele gresit, chiar eu insumi am desfiintat intr-un fel simulatorul dovedind in acel filmulet faptul ca acolo nici macar nu intra protectia SOA ( probabil oftul nu este capabil sa o reproduca ), asadar logic ca astfel de prefinali n-au cum sa faca fata in acea configuratie.

Link spre comentariu

LEco, prea le exagerezi.Evident ca practica face cat 100 de simulari. MAi ales cand se lasa cu piese arse. :speriat Te arde la buzunar un experiment dinasta in care arzi mje-uri care poate iau cu ele (in functie de configuratia etajului) si finalii.Nu inteleg cine te opreste sa pui un wattmetru in simulare si sa urmaresti puterea disipata pe prefinali?Oare ce ar zice acel wattmetru? Dar un ampermetru in colectorul prefinalilor? Mai mult ca sigur ca ar fi aparut niste valori periculoase care ar trebui sa ne dea de gandit.Problema in cazul acesta nu e in simulator, e intre scaun si tastatura!Deci ai tu dreptate, dar n-ai enuntat complet: practica face cat 100 de simulari facute prost.Total de acord cu asta!MArian, daca tot ai pus prefinalii aia amarati ia urmareste puterea disipata de ei si curentul. SA vedem ce spune simulatorul.

Link spre comentariu

SOA nu iarta niciodata !!!Pentru o functionare sigura la acea tensiune de functionare , pentru sarcini de 8 ohmi trebuie montate 2 perechi de finali , pentru 4 ohmi 4 perechi de finali , iar pentru 2 ohmi 8 perechi de finali . Poate ca numarul de finali vi se va parea ( prea ) mare , dar asta este realitatea pura , doar in acest fel avand asigurata functionarea garantata .Despre basme SF cu puteri de genul sutelor de wati , dintr-o singura pereche , puteti vedea experienta practica a colegului nostru , LECO . El a reusit un test real aproape incredibil , dar nu trebuie considerat o regula SOA , ci mai degraba o exceptie ! A folosit pe timp scurt ( de ordinul minutelor ) un radiator de foarte buna calitate si tranzistori de exceptie montati corect pe acel radiator , ventilati ca la carte . In practica , exista cateva compromisuri ( majoritatea legate de pret ) care nu permit atingerea acestor performante........din pacate .

Link spre comentariu
practica face cat 100 de simulari facute prost.

Total de acord cu asta!

MArian, daca tot ai pus prefinalii aia amarati ia urmareste puterea disipata de ei si curentul. SA vedem ce spune simulatorul.

Hai sa lamurim inainte de toate o chestie, si imi pare rau ca trebuie sa ingrosez textul insa sper ca asa voi fi inteles o data pentru totdeauna. Nu am zis niciodata ca 340/350 ar fi o alegere potrivita pentru prefinali, nici macar in simulator, ca sa nu mai zic de experimente reale, ba dimpotriva eu insumi am subliniat faptul ca acestia nu vor rezista, am explicat de asemenea si motivul alegerii lor in simulator, nu o sa ma mai repet aici, sunteti liberi sa dati paginile inapoi si sa cititi, asadar inainte sa mai fiu acuzat/criticat/judecat pentru simulari prost facute va invit sa cititi tot ce scriu si nu doar fragmente.

Si cu asta sper ca s-a inteles punctul meu de vedere, si voi ignora orice alte acuzatii vor mai veni la adresa mea pe tema asta, sunt convins ca aveti alte lucruri mai bune de facut decat sa ma criticati pe mine la nesfarsit. O sa revin cat se poate de curand si cu testul cerut.

Pentru o functionare sigura la acea tensiune de functionare , pentru sarcini de 8 ohmi trebuie montate 2 perechi de finali , pentru 4 ohmi 4 perechi de finali , iar pentru 2 ohmi 8 perechi de finali .

Poate ca numarul de finali vi se va parea mare , dar asta este realitatea pura , doar in acest fel avand asigurata functionarea garantata

Nu mi se pare deloc mare numarul de finali, daca vrei sa te folosesti in conditii de siguranta de un amplif trebuie sa-l proiectezi/construesti sa poata face asta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări