Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Simulari amplificatoare

indy666

Postări Recomandate

Din ce vad eu sunt cam 19 Volti pe 5uS deci Sr este cam 19/5 adica aproape 4V/uS .

Stai, nu te grabi. SR-ul este mai mare, trebuie sa scoata din schema C2 si C6, sa resimuleze si abia apoi vom vedea valoarea reala.

DjLeco, SR-ul nu depinde de puterea de iesire a amplificatorului, ci mai degraba , printre altele, puterea de iesire e dependenta de SR.

later edit- da si fara C2 si C6 SR-ul se invarte in jurul a 6V/us.

Link spre comentariu

Simulare pe dreptunghi la 10khz, intrare +-700mV, cu C6 si R23 scoase din schema, daca scot si C2 raspunsul e identic, deci l-am lasat la locul lui.Deci, ar trebui sa scot de tot din schema C6 si R23? deasemenea THD e putin mai scazut fara ele.

post-14935-139829323973_thumb.png

Link spre comentariu

Pentru primul cablaj arata foarte bine :da .La o prima vedere as muta R16 undeva mai sus intre R5 si R11 sa scapi de traseul ala lung.Si R18 merge mutat mai sus in zona C3,C4,C5 si R10 undeva pe langa R18 cred ca ar merge.Cu ce program l-ai facut(mi se pare ca ai spus mai sus oare sau...)?

Link spre comentariu

Ok, insa 200W din +/-50V la doar 1 pereche de finali mi se pare un pic fortat, am observat ca lipseste condul serie cu R18 si masa care este totusi important, de asemenea R18 si R20 ar trebui totusi sa aiba valori egale pentru o mai buna simetrie a diferentialului, si tot pentru simetrie daca colectorul Q6 tot este inseriat cu rezistenta la ramura pozitiva atunci ar fi trebuit ca aceasta sa aiba o valoare identica cu rezistenta din colectorul celuilalt tranzistor din diferential, de asemenea rezistentele din emitoarele Q4 si Q5 ( driver si generator ) ar trebui sa aiba valori egale tot in vederea simetriei, plus ca schema se putea face totusi ceva mai ordonat, sunt doar niste observatii, sper sa nu fie luate in nume de rau ca nu este asa, proiectarea in multisim este valabila numai in masura in care este confirmata de realizarea practica.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări