Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Placa de baza cu procesor cat mai bun, slot AGP, SATA si DDR

Vizitator

Postări Recomandate

Stie cineva un model de placa de baza cu procesor cat mai recent dar cu slot AGP?

Nu stiu ce model sa caut. Ideea e ca procesorul sa fie cat mai puternic si dintr-o generatie cat mai noua, de preferat Intel dar nu neaparat. Poate fi si second hand. Sistemul vreau sa il folosesc la prelucrari foto si la jocuri. Buget minim.

Imi trebuie pentru ca am deja 2-3 GB de DDR si o placa video destul de buna dar pe AGP (Sapphire HD3850 AGPx8 512MB DDR3). Ce ma tine in urma, banuiesc eu, este procesorul: un AMD64 3000+ socket 754.

Ce placa+proc sa caut? As face upgrade doar la procesor dar pe socket 754 nu exista decat cel mult 3200+ si nici macar din ala nu am gasit. Daca trec pe PCI Express trebuie sa schimb tot si costa prea mult.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

2

• Den

1

• pingu95

1

Top autori în acest subiect

Vizitator Spk_V

Cel mai bun procesor socket 754 este Athlon 64 3400+, 2400Mhz cu nucleu Newcastle; dar mai greu de gasit si nu merita!

Asus P5P800 SE LGA 775; Intel® Pentium® D / Pentium® 4 / Celeron® D processors

ASRock 775Dual-VSTA LGA 775; Intel® Core™ 2 Duo/ Intel® Dual Core™ / Pentium® XE / Pentium® D / Pentium® 4 / Celeron® D processors

ASRock 4CoreDual-SATA2 LGA 775; Intel® Core™ 2 Quad* / Core™ 2 Extreme* / Core™ 2 Duo / Pentium® XE / Pentium® D / Pentium® Dual Core / Pentium® 4 / Celeron® / Celeron® D

*** am dat doar cateva exemple, gasesti modele destule, chiar si ceva mai vechi cu suport Pentium D, sau E2XX ar fi mult mai ok ca, cele pe 754, si se gasesc la preturi acceptabile!

Link spre comentariu

754 a fost o serie scurta,nici nu merita sa te complici cu asa ceva. Foloseste platforme cunoscute,lga775 e un exemplu foarte bun,ar trebui sa gasesti fara probleme piese compatibile!In general,pe un pc d-asta semi-antic,nu o sa simti mare lucru la upgrade,mai ales daca piesele sunt de prin aceeasi generatie

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspunsuri.Am cautat si n-am gasit, nici second hand nici noi. Unele magazine listeaza produse similare dar nu le au pe stoc.As prefera second hand. Daca stie cineva de unde pot cumpara (placa+procesor cu specificatiile din primul mesaj) pe vazute si probate, dati-mi de veste, va rog.

Link spre comentariu

In locul tau as incerca sa scot un pret bun pe placa video

Intradevar,buna placa video.

Editat : FLORIN IORDACHE

http://www.Reclama

In prima varianta,trebuie sa te scapi de ram,dar ai ocazia sa pui un procesor catusi de cat puternic.

In a doua varianta esti limitat drastic de procesor,care numai rapid nu o sa fie comparativ cu placa video.

Vinde tot ce ai,fa o configuratie decenta.

Eu am quadcore,si tot ma enerveaza cateodata prin editari.

Pentru a ajuta pe cineva cu un linck,asta se face prin mp nu pe forum direct . :da

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

eu iti recomand configuratia pe care o am si eu placa de baza asrock alive nf6p-vsta procesor amd athlon 64 dual core 2.4GHz (4600+) , 2 gb ram ddr2 placa video deocamdata stau pe cea onboard am avut nvidia geforce 6200 turbocache dar s-a bulit hard disk de 80 gb 7200 rpm sata2

Link spre comentariu
Vizitator exxocet

ASRock 4CoreDual-SATA2 R2 gasesti peste tot, inclusiv pe eBay ori okazii. PCI-E a fost initial o vrajeala de marketing a lui Intel, la momentul cand a fost impus (fortat) nu exista placi mai rapide decat bus-ul AGP. Chiar si acum, putine placi ar fi atat de rapide incat sa fie gatuite de AGP. PCI-E are alte avantaje, precum cuplarea mai multor placi, multiprocesor grafic, multimedia etcEu rulez un ASRock 4CoreDual-SATA2 R2 cu un CPU Core 2 Duo E7600 la 3,5 Ghz, SATA, IDE, placa video ATI HD3850 AGP, merge si PCI-E daca ii pun alta placa, suporta DDR1, dar si DDR2. Este cea mai versatila placa ever.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări