Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

incepator - vreau sa invat depanare tv

H Robert

Postări Recomandate

• Răspunsuri 39
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• H Robert

18

• dan cod

7

• elmar

4

• FLORIN IORDACHE

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Domnule electrotehnician , defectul dumneavoastra se aborda astfel:-se schimba obligatoriu PTC_ul (defect clasic) ;- se verifica F801 , sa fie 3,15 A ;- se verifica toate tensiunile pe secundarul sursei (sa fie corecte si stabile)- eu inlocuiam si toate C_urile din sursa ;apoi se merge mai departe. Dan si Elmar , " ard " niste etape ca's profesionisti , lucru care tie'ti este nepermis.Dar cand nu sti cu ce tensiuni functioneaza un TV (ca ,sau cc ) si nu sti nici macar care este masa si cum se fac masuratorile , este obligatoriu sa'l duci in service , cu atat mai mult cu cat nu'ti apartine.Este pacat sa "maltratezi" un astfel de TV,care nu'i o ... chinezarie de 2 bani.Fara suparare , du'l in service.

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Mersi pt sfaturi si ajutor domnule leoncris.Eu recunosc ca nu am mai umblat sau reparat tv-uri, deci nu stiu aprope nimic despre ele, eu am sperat sa nu fie o problema asa grava si sa o pot remedia chiar eu,multumesc tuturor pt ajutor oferit pana acum, daca cineva mai are rabdarea si timpul necesar pt a imi oferi ajutor e bine daca nu, nu este nici o problema.Tv-ul imi apartine l-am primit de tot.Imi puteti arata care condesatoare sa le schimb de la sursa cum a recomandat si leoncris mai sus.

post-45929-139829377607_thumb.jpg

post-45929-139829377625_thumb.jpg

Link spre comentariu

Sal... Exact cum au spus colegii:1. Inlocuiti PTC-ul (defect tipic la acest sasiu)2.Faceti o "cura" de C-uri prin sursa..3. Verificati tensiunea de alimentare a BV, Posibil scurt la CI din BVSucces..

Link spre comentariu

La experienta pe care o aveti in acest domeniu ,dvs!!! ...este indicat sa detineti in primul rind schema acestui tip tv si sa vi se indice indicativele pieselor (pe module/etaje)care ar trebui inlocuite...Plus dotare/aparatura/puncte de masurare tensiuni,verificari in functiune,constatari incipiente...etc..Daca v-am indica pe sasiu s-ar putea sa-l inrosim tot.Doar cu doua poze nu se face primavara!!!Orce indicatii online ptr orce tipuri sint defavorizante solicitantilor neexperimentati si pot conduce la procurarea chiar a unei aparaturi noi.Mai ales la tehnica Panasonic>>va indic un centru SERVICE..inainte de a se alege prafu" de el :da

Link spre comentariu

Din motive obiective, acest topic (redenumit) se muta la sectiunea incepatorilor unde cei care au cunostinte si rabdare te pot ajuta in cunoasterea ABC-ului depanarilor, astfel incit sa poti recunoaste usor componentele si abrevierile notarilor componentelor (exemplu: CI inseamna circuit integrat).Succes!

Link spre comentariu

Va multumesc pt raspunsuri si inteleg ca daca vedati un incepator in aceasta meserie care nu stie nimic, mai recomandabil este sa-l indrumati catre un om specializat,dar eu vreau sa castig si experienta din acesta interventie asupra tv-ului, deci nu mai imi recomandati sa-l duc la un service de tv ca nu il duc, pt ca vreau sa fie realizarea mea, mai mult decat e acum stricat nu am ce sa stric la el, daca mai e cineva dispus si are timpul necesar sa ma ajute e bine, daca puteti sa-mi recomandati niste carti sau articole in meseria asta de depanator o sa fi e mai mult decat binevenite, daca voi tot ma trimiteti catre un service eu nu am de invatat nimic, si daca doream sa-l duc la reparat il duceam.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări