Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Stiri audiofile din presa... tiparita.


feri.visky

Postări Recomandate

Recent mi-a cazut in mana revista "hi-fi piac magazin" nr. 92/iulie 2011. Am gasit descris in paginile ei un amplificator SE de 2x22 W de la firma italiana Viva si cu numele de cod Solista 2.

A fost interesant de vazut si remarcat faptul ca pe cand producatorii de pe vapoare sunt stresati sa scoata cate un nou produs (prost) la fiecare drum firmele serioase nu se grabesc si faca lucruri care sa nu tina.

 

Si acest Solista 2, scrie in revista, a suferit modificari "doar" la nivelul transformatorului de iesire inlocuindu-se vechiul cu unul special si care se executa in mai bine de sase ore!

 

Tuburile in numar de opt (2x4) sunt o mixtura rusa-chineza: 2x9011 (intrare), 2x6SN7GT (drivere), 2x845 (finali) si 2x211 (redresoare).

 

Micul "monstru" are masa de 30 kg si pretul de 9900 USD!

 

Inafara de incalzirea (directa) excesiva lucrurile in rest justifica pretul. Un articol interesant care face si apologia SE merita citit:

 

http://www.stereophile.com/artdudleylis ... 5listening

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 41
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • zbodeoc

    9

  • zal

    7

  • fcon

    5

  • feri.visky

    5

Top autori în acest subiect

Cunosc articolul ce descrie acest amplificator ,ar trebui citit cu atentie... De doi ani incerc sa pun la punct un SE care sa se apropie de aceasta filozofie audio a autorului, ai facut bine ca ai deschis acest topic :aplauze

Link spre comentariu

Cred ca este extrem de dificil sa imbini cele doua lucruri: filozofia unui electronist (specialist in lucruri care se pot masura) cu cea audiofila (unde toate sunt lucruri subiective)...Una se poate obiectiva (mai mult sau mai putin), a doua - deloc...Logic ar fi ca prima sa fie suficienta, insa nu-i chiar asa...Sa va dau un singur exemplu: caracteristicile electrice ale unui amplificator nu iti dau absolut nicio idee cum va suna in comparatie cu un alt amplificator, cu caracteristici electrice asemanatoare.Ba mai mult, amplificatoarele nu pot fi luate/considerate separat, ci numai in conexiune cu incinta pe care canta, muzica preferata de ascultator, conditiile camerei de ascultare si restul setupului audio...

Link spre comentariu

Si ar mai lipsi din acest tablou de conditii un coniac bun....

... fiecare precum se afla si ce prefera! La mine, deocamdata... fara alcool!----------------------Tot n-am aflat ce te-a "atins" din "fiozofia audio" a autorului articolului?

Putem adapta designul la conditiile autohtone: ulei de sarpe

De unde atatia serpi? :rade: Daca ar fi macar ideea/termenul nostru... tot ar fi bine, insa este, parca, mai simplu sa copiezi... (este vorba de spirit, nu de persoane si, in niciun caz, despre !).----------------------Sper sa nu transferam subiectul la bodega, cu toate ca si la o bodega ca lumea, atmosfera poate fi placuta... (scuze, Feri...)
Link spre comentariu

Pai un simbure de adevar exista in sunetul amplificatoarelor SE de putere mica. (despre care zic eu ca nu au suficienta putere) Aproape zilnic ma mir cit de bine pot sa sune unele aparate de radio vechi dar cu componente originale. Au in final doar o lampa EL84...sau EL11. Eu ascult aproape zilnic si intr-un spatu mare (65m patrati)

Link spre comentariu

Si ar mai lipsi din acest tablou de conditii un coniac bun....

Intotdeauna suna mai bine, clar, transparent, cu medii bine definite, inalte cat trebue si bass profund si percutant.A doua zi: Bass pufos, moale , medii agresive, si inalte prea discrete,..... :rade:
Link spre comentariu

Una scurta si gata: :limb:

"Discipolii meditau asupra unui dicton al lui Lao Tze: „Cei care cunosc, nu spun. Cei care spun, nu cunosc.”

Cand maestrul a intrat, ei l-au întrebat ce semnificatie au aceste cuvinte.

Maestrul i-a întrebat: „Care dintre voi cunoaste parfumul trandafirilor?”

Toti au ridicat mana.

Apoi le-a spus: „Exprimati-l in cuvinte!”

Toti au ramas tacuti..."

Link spre comentariu

Pai un simbure de adevar exista in sunetul amplificatoarelor SE de putere mica.

"The Spectrum of masking of Distortion by the Human ear is the same as the Harmonic Spectrum of an IDEALISED triode operated as power amplification stage. With a classic directly heated triode being one of the most linear triodes ever designed, the harmonic produced will be indeed such that it is completely masked by the Ear until we reach the (hard) clipping Point, assuming sufficient sensitivity in the Loudspeaker." (Thorsten Loesch).

---------------

"In the world of Single Ended Triodes, it's all about the first watt, and the magic that lies there..."

Link spre comentariu

Da... cu lampa ideala, difuzorul ideal (ca de tranzistor n-am mai avea nevoie) am avea toti acelasi sistem audio, aceleasi pareri, experiente si ar fi liniste si pace, putand sa ne concentram asupra unor lucruri mai importante.

Este drept ca DIY-ul si electronistii ar disparea, fabricile ar in intregime robotizate, iar romanasii nostri s-ar face frati cu codrul, stand in corturi, pe iarba, ca sa fie aproape de micii care sfaraie pe gratar si ascultand traditionalele manele...

Hi-Fi-ul nu va exista (daca toate-s la fel), iar audiofili s-ar numi numai cei care s-ar chinui sa cante-n dunga frunzei, in loc sa foloseasca lampa ideala sau difuzorul ideal.

Carcotasii vor lipsi... :nas:

 

Subiectele prezentate in http://www.enjoythemusic.com/news/ (oricum plicticoase, cinstit...) sau http://audiophilereview.com/audiophile-news.html nu vor interesa pe nimeni...

--------------

LE= pana vom avea de toate, sa ne multumim cu lampile noastre imperfecte si difuzoarele de carton/cauciuc, care ne mai coloreaza viata.

, astept de la tine un amplif cu o trioda mai putin perfecta, cu incalzire directa (care se pare ca-i cea mai aproape de absolut)!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări