Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Presiune aproximativa interior spray aer comprimat

lorik199

Postări Recomandate

• Răspunsuri 36
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• icar

5

• lorik199

5

• avolocaru

5

• RazviTm

4

Top autori în acest subiect

Un prieten mi-a aratat un spray de vopsea la care i-a pus valva cum i-am pus eu si a bagat in el 20 de bari... eu zic ca daca aveti nevoie de sa zicem 10 bari intr-un recipient fie el spray fie el butelie de alt fel, incercati-l la dublu stand la departare, si daca rezista, folositi-l ...

Link spre comentariu

Stiati ca un pet de 1,5 l de la apa minerala borsec rezista cu deformari minime la 15 bari?Am facut rost de un compresor de congelator si de un manometru de 25 bar si voi testa la cat rezista un spray dintr-asta de vopsea.

Link spre comentariu

Da, butelia, PET-ul, de plastic este facuta sa reziste la 12 - 15 bar.Problema este alta insa, la ce foloseste sa bagi 15 bar intr-un rezervor de 250 ml? La ...nimic.Daca ne gindim ca cel putin jumate din rezervor este umplut cu vopsea, teoretic incomtresibila, nu ne foloseste la nimic. Aerul sa va consuma extrem de repede. Ba mai mult, la inceput vopseaua va tisni cu presiune mare, greu de controlat, ca apoi treba sa se fisiie repede!!! Nici macar daca ar fi gol, contitatea de aer inmgazinata in butelie, nu ne va fi de mare folos!! Capacitatea prea mica a buteliei va face ca aerul din ea sa se termine destul de repede, chiar daca avem, initial, o presiune mai mare. Alta este situatia cind in interior, alturi de vopsea, se afla un gaz usor lichefiabil. Acesta, la o anumita presiune si temperatura, functie de natura lui, are o anumita presiune de vapori. Folosind gazul din interior, presiunea scade, asa ca se "evapora" alta cantiatate de gaz, ce va mentie un debit oarecare la iesire pe o perioada mai mare de timp. Ba mai mult evaporarea lichidului din interior actioneaza ca un fel de regulator de presiune. Aerul, ne fiind lichefiat, se va consuma extrem de repede, asa ca reumplerea unor astfel de butelii cu aer sub presiue, pe linga ca este periculoasa, este o prestare la cooperativa munca in zadar!

Link spre comentariu

Ideea e ca intr-un spray, gazul comprimat e solubil sub presiune in lichidul continut in spray. Astfel se pastreaza o presiune aproape constanta de la inceput pina la sfirsit. In majoritatea spray-urilor cam jumatate e substanta de pulverizat iar cealalta jumatate e gazul dizolvat in solutie (freon, buran sau propan purificat). Presiunea nu atinge presiunea de lichefiere datorita faptului ca gazul e dizolvat nu lichefiat. Asta ajuta mult.In spray-uri, compozitia lichidului de pulverizat e atent aleasa incit sa permita dizolvarea gazului de propulsie. Presiunea nu depaseste 3-4 atm la temperatura normala. Pulverizarea e totusi fina deoaece cind acel lichid cu 50% gaz dizolvat in el ajunge afara, pur si simplu e pulverizat de eliminarea gazului printr-o fierbere puternica a fiecarei picaturi.

Link spre comentariu
  • 6 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări