Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

O recomandare ceva...? Oare ce sa aleg?

danielrusu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• danielrusu

16

• zal

2

• indy666

2

• stefanstudio

2

Top autori în acest subiect

Eu am facut incintele dupa proiectul asta. Im place cum suna.

Stie careva filtrele bune "compatibile" pentru lw-1203?Boxele vreau sa le fac pe 2 cai si fara subwoofer, adica sa fac doua incinte cu difuzorul de mai sus, si daca tot ma ajuta cineva cu un filtru poate ma ajuta sicu ceva difuri de inalte.cu stima! Daniel Rusu
Link spre comentariu

La boxele mele am folosit ca drivr de inalta, COMP34S.Iar filtrul are configuratia urmatoare:Joase: ordin 4 cu taiere la 1,6 kHzInalta: ordin 3 cu taiere la 2 kHz si o atenuare de 4 dB.Am ales configuratia de mai sus a filtrului, pentru ca nu le voi folosi la puteri mai mari de 300W.

se gaseste asemenea filtru in comert?multumesc pentru raspunsuri.
Link spre comentariu

am si eu 2 tda 7294 in punte care sunt in constructie mai am 2 boxe pe 4 ohmi ce ziceti daca nu merge alea pe 4 ohmi ma gandeam sa fac o bobina de 3 4 ohmi si sa o inseriez cu difuzorul ,am mai facut asa ceva cu tda 7294 simplu care intra in protectie din cauza lipsei de pasta termoconductoare se auzea putin mai incet diferenta era foarte mica sau sa imi iau alte difuzoare de 8 ohmi ? acea pierdere care o aveam pe bobina ar fi valorificata si transformata in sunet? sau pentru ca e pe 8 ohmi osa se auda tot asa repet diferenta cu acea bobina era mica.ce spuneti?

Link spre comentariu

se gaseste asemenea filtru in comert?multumesc pentru raspunsuri.

Ceea ce am eu, nu se gaseste, pentru ca este facut de mine.Dar exista in comert ceva asemanator sau daca nu, ceva pe care il poti adapta la nevoile tale.P.S.: daca te decizi sa iti faci singur filtrul, ai grija la sarma folosita pentru bobina pe partea de joasa, sa fie macar de 1mm^2 in sectiune.
imi puteti da o schema pentru filtru, cata sarma imi trebuie pentru filtru, am sarma de 1mm in diametru, este buna,sau ma puteti ajuta cu o poza DIN FAZA SI UNA PE VABLAJ A FILTRULUI?
Link spre comentariu

am si eu 2 tda 7294 in punte care sunt in constructie mai am 2 boxe pe 4 ohmi ce ziceti daca nu merge alea pe 4 ohmi ma gandeam sa fac o bobina de 3 4 ohmi si sa o inseriez cu difuzorul ,am mai facut asa ceva cu tda 7294 simplu care intra in protectie din cauza lipsei de pasta termoconductoare se auzea putin mai incet diferenta era foarte mica sau sa imi iau alte difuzoare de 8 ohmi ? acea pierdere care o aveam pe bobina ar fi valorificata si transformata in sunet? sau pentru ca e pe 8 ohmi osa se auda tot asa repet diferenta cu acea bobina era mica.ce spuneti?

PUNE ACELE 2 BoXE IN serie PENTRU A FACE 8 OHMI SI MAI FATI INCA 1 PE 8OHMI, RECAMANDAT LA PUNTE CU TDA7294 ESTE SA NU PUI IMPEDANTE MAI MICI DE 8 OHMI
Link spre comentariu

Dacă sînt identice nu e o problemă, multe amplifuri de firmă înseriază boxele cînd conectezi mai multe perechi.Legat de sărăcia de 7294, scrie clar în pdf, dar se pare că nimeni nu citeşte:

Link spre comentariu

eu din cate stiu se poate, eu am pus in serie doua boxe identice care aveau impedate diferite 4ohmi respectiv 8ohmi, si le-am pus pe tda7294 in punte si a mers excelent, de asta am spus acest lucru

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări