dragon82 Postat Septembrie 10, 2011 Partajează Postat Septembrie 10, 2011 De curand am descoperit notiunile din titlu referitoare la LED-uri,insa inca nu m-am lamurit care e mai bun,sau mai bine zis care lumineaza mai tare,in cazul montarii lor pe lanterne. Link spre comentariu
Cristiano Postat Septembrie 10, 2011 Partajează Postat Septembrie 10, 2011 De curand am descoperit notiunile din titlu referitoare la LED-uri,insa inca nu m-am lamurit care e mai bun,sau mai bine zis care lumineaza mai tare,in cazul montarii lor pe lanterne.Sunt mai multe tipuri de leduri disponibile la ambii producatori, asa ca trebuie avut grija sa nu comparam mere cu pere.Presupunand ca toti parametrii sunt la fel (si in principal ma refer la curentul de alimentare, CRI, temperatura de culoare, marimea cipului si bin-ul selectat), fluxul luminos este aproximativ acelasi.Cel mai important e sa poti gasi un bin cu luminozitate mai mare, indiferent de la care din cei 2 producatori. Link spre comentariu
dragon82 Postat Septembrie 10, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2011 Aha,am inteles.Eu unul aveam tendinta sa cred,conform cu ceea ce se speculeaza pe net,ca la aceleasi valori,LED-urile Cree sunt superioare in luminozitate fata de cele Luxeon... Link spre comentariu
Cristiano Postat Septembrie 10, 2011 Partajează Postat Septembrie 10, 2011 Aha,am inteles.Eu unul aveam tendinta sa cred,conform cu ceea ce se speculeaza pe net,ca la aceleasi valori,LED-urile Cree sunt superioare in luminozitate fata de cele Luxeon...E discutabil, deoarece si CRI-ul joaca un rol. In general Cree au leduri ceva mai luminoase dar cu un CRI ceva mai scazut, de aceea am mentionat ca e important sa comparam mere cu mere. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Septembrie 14, 2011 Partajează Postat Septembrie 14, 2011 Ledurile de la Cree sant superiore celor Luxeon, pt folosirea la lanterne. Un XM-L de 5000K poate furniza 500lm la 1,5A , intr-o lanterna. Pe banc sau pe un radiator corespunzator 'doneaza' 850lm; CRI e 75.Un Luxeon LXML-PW31 are CRI 70 ,105lm @350mA.Un Cree XMLAWT-00-0000-000LT50F4 are CRI 75 si 130lm @350mA. Link spre comentariu
nicul Postat Septembrie 14, 2011 Partajează Postat Septembrie 14, 2011 e important si parametrul lumeni pe watt la un anumit curent. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Septembrie 14, 2011 Partajează Postat Septembrie 14, 2011 Producatori dau tot felul de tabele lumen vs curent ,flux vs temperatura,curent vs tensiune,etc dar unele marimi trebuie sa le scoti. Link spre comentariu
nicul Postat Septembrie 14, 2011 Partajează Postat Septembrie 14, 2011 pai aia e eficienta luminoasa, importanta in cazul unui sistem portabil. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Septembrie 15, 2011 Partajează Postat Septembrie 15, 2011 Da,dar daca te intereseaza pt un anumit curent de alimentare,scoti din grafic tensiunea de functionare pt acel curent si prin regula de 3 simple afli si cati lumeni sant.Ex.Daca alimentam ledul cu 700mA,printr-o scc, caderea de tensiune din graficul Uled vs. Iled e de 3V.Puterea e produsul dintre curent si tensiune . 0,7*3=2,1W.Daca la 1W(1,015W = 350mA * 2,9V) are 100lm la 2,1W cat e?Asta pt ledurile cu dezvoltarea liniara a puterii.De obicei se da graficul flux vs curent si atunci problema e ca si rezolvata; se citeste fluxul pt curentul dorit ,se citeste tensiunea pt curentul dorit,U*I=P ,iar cu puterea aflata,se trece la 3 simple. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum