Vizitator mandele Postat Septembrie 10, 2011 Partajează Postat Septembrie 10, 2011 am un invertor de 1000w sa ars o dioda( cam asa ceva , nu prea ma pricep) scrie pe ea PHP101 NQ04T , unde o pot gasi sau ce pot sa pun in locul ei? Link spre comentariu
YO9IBC Postat Septembrie 10, 2011 Partajează Postat Septembrie 10, 2011 Aia nu e dioda, e un tranzistor mos-fet In mod sigur mai are si altceva troznit.......... La service cu el. http://www.nxp.com/documents/data_sheet/PHP101NQ04T.pdf Link spre comentariu
Vizitator mandele Postat Septembrie 10, 2011 Partajează Postat Septembrie 10, 2011 am fost la 2 service-uri dar au zis ca e greu de gasit piesa, nu mai e nimic prajit in afara de mosfetul respectiv, alt sfat in afara de service se poate? Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 10, 2011 Partajează Postat Septembrie 10, 2011 invertorul trebuie sa funct si fara acel tranz,va da insa o putere mai micain cel mai rau caz pt simetrie se scoate un tranz similar de pe ramura opusa,scopul fiind de a vedea ca restul montajului functioneaza Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Septembrie 10, 2011 Partajează Postat Septembrie 10, 2011 salut, cauta cel putin 2 tranzistori irf740 sai pui cate 1 pe ramura ,la conectare la baterie baga in serie cu invetorul un bec auto mai mare 55w sau 100w daca se aprinde becul ceva nu merge daca se aprinde pentru scurt timp si se stinge conectezi la iesirea de 220 v un consumator mic bec eco de 20 w si vezi carei treaba , irfurile 740 sunt folosite ca finali duc pana la 400v dar sunt cam slabifa ceva poze sa vedem cati finali ai etc....mai tot timpul bulang...i de la service spun asta ca poate le cade si lor ceva mai gratis.scuze ca modific , vizualizand inca odata datale tranzistorului cred ca nu e din partea finala , mai mult ca sigur e in partea de alimentare , tensiunea de drena sursa e de 40 v deci e clar sunt tranzistorii de inainte de traf , cauta niste irf 1404 , sau 1305 , incearca de proba daca nu gasesti si irf540 dar e mai slab , sa fie cate 2 sa faca pereche .ceva poze ar fi mai bune decat 1k de cuvinte.spop la treaba Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Septembrie 10, 2011 Partajează Postat Septembrie 10, 2011 Undeva "intre" IRF1404 si IRF540, si usor de gasit, este IRFZ44N. Oricum la puterea asta nu va merge nici asta, trebuie gasit ori cel original ori IRF1404 sau ceva asemanator. Insa cu IRFZ44N se poate face proba pana la un 200-300W. Link spre comentariu
Vizitator mandele Postat Septembrie 11, 2011 Partajează Postat Septembrie 11, 2011 am gasit irf 1404 pbf si irf 1404 zpbf , sunt bune? si pozele cu invertorul Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Septembrie 11, 2011 Partajează Postat Septembrie 11, 2011 salut al tau e un 3 in 1 , glumeam , verifica si tranzistorul de langa el cel cu care face pereche si rezistenta din poarta si dioda daca e .spor la treaba , sa faci proba cu becul , totusi ar trebui sa functioneze chiar si fara tranzistorul ala , eventual poti sal scoti pe cel pereche si sa vezi cum merge . Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Septembrie 11, 2011 Partajează Postat Septembrie 11, 2011 am gasit irf 1404 pbf si irf 1404 zpbf , sunt bune?IRF1404 e bun. Cel cu Z e mai slab. Verifica si rezistentele din poarta cum a zis colegul. Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 11, 2011 Partajează Postat Septembrie 11, 2011 Tranzistorul ala nu a pocnit de prost...Din ce se vede in poze,fiecare traf are setul lui de diode redresoare in secundar. Cumva diodele de la fiecare vin la condensatori (cele 3 grupuri in paralel),sau cele 3 grupuri sunt in serie?Daca sunt in paralel,se poate repara mai usor (cel putin din punctul de vedere al testelor),adica se poate deconecta complet grupul cu trz pocnitTrebuie sa schimbi si sigurantele arse Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Septembrie 12, 2011 Partajează Postat Septembrie 12, 2011 categoric ca nu a pocnit de prost ,dar uite asa mi-a pocnit si mie unul la o supra sarcina , nici sigurantza nu a sarit nici el nu a intrat in protectie , , si nu avea decat un set (etaj) . mai mult ca sigur cele 3 etaje sunt in paralel , diodele sunt diode rapide pentru redresare iar daca era pocnita vreo dioda trebuia normal sa sara siguranta (tensiunea de dupa redresare pe cei 2 condensatori mai mari ar trebui sa fie aprox 300vc ,verifica tensiunea si spune-ne cat este ),(eu totdeauna am pus sigurante mai mici decat erau prevazute), in foto sunt verzi cred ca sunt de 30 amperi.poate ne explica beneficiarul mai bine daca s-a umblat la invertor initial , am intalnit cazuri cand unii din tranzistori nu sunt suficienti de bine stransi de radiator si contactul termic e jalnic astfel la un varf de curent se prajesc .spor la treaba . Link spre comentariu
Vizitator gabi2060 Postat August 20, 2012 Partajează Postat August 20, 2012 am fost la 2 service-uri dar au zis ca e greu de gasit piesa, nu mai e nimic prajit in afara de mosfetul respectiv, alt sfat in afara de service se poate? am io trazistoarele alea contacteaza-ma Link spre comentariu
C.D. Postat Septembrie 2, 2012 Partajează Postat Septembrie 2, 2012 Ar mai fi de retinut ca tranzistorii MOSFET pot fi legati in paralel pentru a le creste puterea de lucru, daca nu poate fi gasit tranzistorul original. Totul este sa fie compatibili cu originalul la tensiunea drena/sursa. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Septembrie 2, 2012 Partajează Postat Septembrie 2, 2012 am gasit irf 1404 pbf si irf 1404 zpbf , sunt bune?IRF1404 e bun. Cel cu Z e mai slab. Verifica si rezistentele din poarta cum a zis colegul.IRF1404,are Ciss de vreo 6nF,de trei ori mai mare decat originalul.Foarte posibil ca driverul sa nu-l poata comanda corect,se incinge si crapa.Din pacate asta e neajunsul mosfetilor mai tari in curent,capacitatea de intrare mai mare,care necesita curent mai mare.Trebuie cautat un echivalent cu Ciss mai mica sau egala cu a originalului. Link spre comentariu
Vizitator marian1500 Postat Decembrie 18, 2013 Partajează Postat Decembrie 18, 2013 Din pacate astazi mi a pleznit si mie un php101 si a iesit fum din inverter dupa ce am folosit un polizor unghiular de aproximativ 900w desi stiam ca nu e indicat.am folosit putin la citeva puncte sudura.s au mai ars si 4 rezistente care comanda acesti tranzistori si nu stiu valoarea lor deoarece s a ars vopseaua.invertorul mai are un grup de inca 4 tranzistori k 1101 .daca are cineva o schema I'll rog sa ataseze. Sper sa gasesc tranzistorii 4 bucati deoarece nu stiu sa probez acesti nchanel mos.invertorul mai are 2 circuite tl494 si unul lm 324.daca nu gasesc schema cred ca nu reusesc sa l repar .daca am timp o sa revin cu fotografii ca ci nu se stie poate cineva are unul identic la reparat si ma poate ajuta sa identific valoarea rezistentelor.inverterul are 1000w nu e cu sinusoida pura Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum