Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

EPROM SAU EEPROM

Vizitator

Postări Recomandate

Vreau sa construiesc un montaj prin care se va afișa un text pe afișoare cu 7 segmente (14 segmente) când codul binar ajunge la un anumit cod de adresare a EPROM-ului sau EEPROM-lui. Vreau sa știu dacă se mai merita folosirea memoriilor EPROM sau sa le inlocuiesc cu EEPROM cu adresare paralela, deși eu as opta pentru EEPROM pentru a putea modifica datele din el pentru anumite texte de afișare.

Ceea ce ma interesează cel mai mult este ce fel de EEPROM pot sa il programez la fel de simplu ca o memorie ram cum ar fi 6264.

Dețin un AT28C64B pot sa citesc datele din el (pe o placa de test asa ca in poza) dar de programat asa cum se vede în schema simpla pentru 28C256 nu am reușit. Am încercat ștergerea lui asa cum este dat în cartea tehnica a lui AT28C64B cu aplicarea tensiunii de 12 V pe

Este posibil ca structura lui AT28C64B sa fie diferita fata de a lui 28C256.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cirip

2

• dan cod

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Am programat multe 28C64 cu interfata cumparata.Daca tot vrei sa lucrezi cauta o schema de programator pentru 28C64 si construieste-o.Banuiesc ca te referi la scrierea dumpului in memorie.

Link spre comentariu

Programarea unui RAM este fundamental diferita de cea a unui EEPROM. Cat despre EPROM sau EEPROM, nu mai merita sa te complici cu EPROM. Iti sugerez sa folosesti un EEPROM de 1 Megabit din seria 24C1024/1025/1026 Exemple de la Microchip: http://www.microchip.com/ParamChartSear ... d=&lang=en dar sunt si altele.

Programarea este seriala, interfata I2C, electrica (fara ultraviolete si asteptare), cipan de 8 pini, nu te complici cu jde fire. Am facut un logger de temperatura cu asa ceva si a mers ca focu'. Inregistrare, apoi extragerea datelor. Cam la fel cu textul tau. Nu m-as complica cu interfata paralela.

Bafta!

Link spre comentariu

Sa fiu mai explicit:informația o culeg de pe un port paralel și este culeasa sau ar trebui culeasa de către un eprom și editata de către afișor. de pe acel port paralel exista și o memorie ram. De exemplu un ceas digital cu circuite integrate logice care are 16 adrese. eu culeg informația într-un eprom și o multiplexez pentru afișor. De ce o schema asa complicata, pentru ca adresele respective sa fie blocate (hc245,...) și aplicat un alt cod de adresa diferit de codul zecimal, un cod binar și astfel obțin pe afișor informația dorita. O sa fac și o schema cat de curând.

Link spre comentariu

Imi pare rau, dar nu am inteles nimic. Poate ne desluseste cineva sau poate spui mai simplu ce vrei sa faci. Surse de confuzie:-epromul nu culege. Epromul trebuie programat de un dispozitiv cu o oarecare inteligenta.-afisorul nu editeaza. Afiseaza. E ca un bec.-"de pe acel port paralel exista și o memorie ram" .. ???Am inteles ca vrei sa afisezi ceva pe 7 segmente. Pentru asta trebuie un procesor. Daca mesajele nu-s multe, le poti inmagazina chiar in memoria flash a procesorului. Daca sunt multe, atasezi la procesor o memorie seriala din care sa-si citeasca mesajele.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări