Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Matrice Leduri

Vizitator ghostbit

Postări Recomandate

Vizitator ghostbit

Salut,

Incerc sa realizez un circuit cu leduri pentru un stand de showroom de forma 4x4 (16 celule in care vor fi prezentate produse).

Fiecare celula va avea 2 leduri de 8 mm (http://www.ledshop.ro/index.php?page=sh ... p&Itemid=1)

Sursa este un adaptor Dell: OUTPUT:19 V; 3.16 A

Circuitul realizat de led.linear1.org (exact schema necesara mie) este urmatorul: http://dl.dropbox.com/u/1013681/circuit.png

Va rog sa-mi confirmati ca este in regula ceea ce vreau eu sa realizez, sa ma corectati, eventual sa-mi sugerati o modalitate mai buna de realizare a acestui proiect. Nu sunt electronist.

Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nicul

1

• Dr.L

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

In mare ar fi ok.

Doar ca la 20mA,ledurile nu vor rezista mult (nu degeaba e curentul maxim)

Ai putea sa le alimentezi la 10mA,adica pui rezistentele de 680 ohmi si asa vor rezista mult si bine :da

Link spre comentariu

am un montaj cu exact 36 de leduri albe cu lupa de 5mm o rezistenta de 10 ohmi si o sursa de 12V. functioneaza bine mersi de vreo 3 ani la un curent de 240mA , ledurile fiind legate in grupuri de 6 in paralel inseriate cate 3, doi ciorchini din astia in total.pana la urma nu prea conteaza cum le legi , pentru ca o o rezistenta in plus sau in minus , sau un watt risipit nu costa o avere. mult mai complicat va fi de realizat partea mecanica in asa fel incat sa aiba un impact vizual.unde pui ledul, cum il pui ca sa nu deranjeze privitorul ? ledul ala e prost pentru ca domul rotund reflecta multa lumina in spate. ai loc sa maschezi o gramada de fire de conexiune. multa mai multa treaba ai face cu ledurile albe smd care vin lipite pe strip si sunt dimensionate pt 12V. parerea mea.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări