Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Neon LED!

Cilibiu

Postări Recomandate

Salut tuturor, vreau sa fac un "neon" cu led(uri), am gasit pe youtube, ceva genul, un furtun transparent, umplut cu apa si 2 leduri in capete, dar lumina nui uniforma!Asa ca mam gandit la doua variante.1. Leduri normale la capete, dar lichidul sa fie ceva mai spre mat, asa poate se uniformizeaza2.Leduri UV la capete si lichidul sa fie reactiv!Acum la punctul 1, ce pot sa amestec cu apa sa fie asa mai alb?, am incercat cu faina, dupa ce o agiti are consistenta buna, dar se depune!La varianta 2 am gasit markerul fluorescent verde, merge , dar aici mie imi trebuie culorile ALB si ROSU, nu verde, daca sti ceva soluti ar fi binevenit!Iar in ultimul rand, nu vreau sa ma coste o avere, mai bine cumpar direct neon!Un neon rosu este 10 lei, deci vreau sa fie sub pretul asta!Vreau sa le fac cu furtun transparent, deoarece ii pot da orice forma, si bineinteles o sa fie subtire, de cca 5-6mm!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 50
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Cilibiu

27

• Dr.L

7

• nicul

4

• gabiz_ro

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

furtunele alea de se folosesc iarna de sarbatori au leduri in interior nu apa.exista pipe light, bagi lumina printr-un cap si iese prin altul dupa tot felul de curbe, dar trebuie sa controlezi densitatea peretelui ca sa iasa pe unde vrei tu. oricum nu iese uniform cum vrei.eu as incerca, de dragul experimentului, sa sifonez apa aia putin. un ac si o pompa de acvariu ar trebui sa fie suficiente, aer bagat pe jos, rasuflatoare pe sus.

Link spre comentariu

ASta ti se pare tie ca este furtun luminos cu leduri?

Eu sustin ce am zis eu mai sus, se vede clar in video!

Un furtun transparent, unplut cu apa si doua leduri in capat, totusi la o distanta mica se vede bine, dar la distanta mare nu se vede bine!

Se explude ce zici tu cu pompa de acvariu!

Link spre comentariu

Nu cred, deoarece apa este transparenta , iar siliconul "transparent" nu este chiar transoarent 100%!Deci ma gandesc ca o sa fie o inbunatatire!Apa reflecta greu lumina in exterior, dar siliconul cred ca o va reflecta mai bine!Vom vedea, sper sa ajung maine in oras sa cumpar furtun de care imi trebuie, pe aici nu am gasit!

Link spre comentariu

Materialul din interior trebuie sa fie transparent,sa conduca luminaCarcasa exterioara,trebuie sa fie mata,ca lumina sa 'iasa' (refractie)Neoanele cu leduri au leduri pe toata lungimea...

Link spre comentariu

Stiu cum sunt neoanele cu leduri!Deci sa inteleg ca ar fi mai bine , sa umplu furtunul cu apa, iar suprafata furtunului sa o dau cu jmirghel de 1000 sau 1500 ca sa o "matuiesct" ?Este plauzibil ca zici Dr.L!O sa incerc si varianta asta!

Link spre comentariu

Suprafata clar trebuie matuita (mai mata la mijloc,mai putin mata la capete,ca sa mai uniformizezi cat de cat lumina). Ca material de umplutura...incepe cu apa,macar o scoti mai usor :rade: . Apoi poti incerca cu siliconChiar daca am nickul Dr.L,n-am lucrat asa de mult cu leduri din pacate...

Link spre comentariu

Mersi de sfat, oricum luando logic este drept ce zici, iar apa conduce mai bine lumina decat siliconul, deci cred ca cel mai bun rezultat este apa cu matuirea suprafetei furtunului, iar cand voi face matuirea, o voi face cu "neonul" aprins, ca sa vad unde mai trebuie matuit si unde nu!Mersi inca o data!

Link spre comentariu

Da mai multe detali!Azi am cumparat de la farmacie, futun de perfuzie, si mai tarziu o sa fac cateva teste, sa vad cat de bine lumineaza cu leduri de 3mm super luminoase, am verde,portocaliu,albastru!Daca sunt sastifacut, o sa cumpar leduri 3mm alb si rosu!O sa revin cu ceva poze mai pe seara, cu rezultaatele obtinute!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări