kappa_ii Postat Septembrie 22, 2004 Partajează Postat Septembrie 22, 2004 am un difuzor de 25 cm si unu de 20 cmamindoua pe 4 ohm cum pot sa le leg ca omaju sa ramina tot 4 ohm !? Link spre comentariu
Vizitator bogdan3l Postat Septembrie 22, 2004 Partajează Postat Septembrie 22, 2004 in paralel :P Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Septembrie 22, 2004 Partajează Postat Septembrie 22, 2004 :?: cum adica in paralel ?Dupa umila mea perere, vei avea 2 Ohminu prea poti obtine 4 0hmi cu doua difuzoare de 4 Ohmi legate in nici un mod, eventual cu o rezistenta de wataj nu gluma inseriatala la cele 2 difuzoare legate in paralel.....dar aia ar fi o mare tampenie. Link spre comentariu
kappa_ii Postat Septembrie 22, 2004 Autor Partajează Postat Septembrie 22, 2004 eu am intrebat daca se poate printr-un circuit ceva mai elaboratca asa paralel 2 ohm serial 8 ohm si cu o rezistenta nu prea cred ca gasesc rezistenta sa reziste la 100 w si orcum se pierde pe ea foarte multa putere ! Link spre comentariu
niq_ro Postat Septembrie 22, 2004 Partajează Postat Septembrie 22, 2004 am un difuzor de 25 cm si unu de 20 cmamindoua pe 4 ohm cum pot sa le leg ca omaju sa ramina tot 4 ohm !?sunt de tipuri diferite? adica joase/mediii/inalte? atunci merge cu filtru, da' daca sunt identice ca tip doar cu rezistente, da' chiar nu merita efortul... o parte din putere se disipa pe rezistentele de "balast" si chiar nu ai facut nimic...da-ne mai multe detalii: tip difuzoare, scop, utilizare, etc Link spre comentariu
kappa_ii Postat Septembrie 22, 2004 Autor Partajează Postat Septembrie 22, 2004 deci unu cel de 25 cm este clarion 500 w cel de 20 cm nu stiu sigur ce marka e are 250 w scrisi pe el cred ca are 100 we si astea sint puse in aceeasi boxa pe un filtrupe difuzoru de 100 se baga acum doar medii ! dar eu ma gindeam sa bag bas pe el fara sa il pun in paralel cu cel de 25 pentru ca la 2 ohm mi se inchide statia ,intra in protectie !si ma intrebam daca exista o modalitate sa ramina tot la 4 ohm boxa !! Link spre comentariu
Vizitator lost_p Postat Octombrie 25, 2004 Partajează Postat Octombrie 25, 2004 mai pui un amplificator,pt ca nu poti avea tot 4 ohmi.partea buna e ca o sa fie stereo Link spre comentariu
AerosouL Postat Octombrie 29, 2004 Partajează Postat Octombrie 29, 2004 Cred (DAR NU SUNT DELOC SIGUR!!!) ca daca le inseriezi pe fiecare in parte cu cate o bobina si le pui in paralel o sa mearga..chestia e ca necesita ceva calcule... Diff de 25 il poti trece serios pe joase pana pe la >120 HZ iar pe celalalt pana la limita inferioara a medilor... fiindca ala mai mic nu inghite putere ca ala de 25..si o sa ai bass pe amandoua...sau poti sa faci a i sa se suprapuna benzile de "lucru" Se poate sa mai mearga si daca le pui la fiecare in parte cate un circuit pasiv de linearizare a impedantei... Gasesti informatii la sectiunea crossover.. http://www.kbapps.com/audio/speakerdesi ... efault.htm Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum