Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cum pot lega 2 difuzoare diferite !!

kappa_ii

Postări Recomandate

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• kappa_ii

3

• niq_ro

1

• Mircea Bartic

1

• AerosouL

1

Top autori în acest subiect

:?: cum adica in paralel ?Dupa umila mea perere, vei avea 2 Ohminu prea poti obtine 4 0hmi cu doua difuzoare de 4 Ohmi legate in nici un mod, eventual cu o rezistenta de wataj nu gluma inseriatala la cele 2 difuzoare legate in paralel.....dar aia ar fi o mare tampenie.

Link spre comentariu

eu am intrebat daca se poate printr-un circuit ceva mai elaboratca asa paralel 2 ohm serial 8 ohm si cu o rezistenta nu prea cred ca gasesc rezistenta sa reziste la 100 w si orcum se pierde pe ea foarte multa putere !

Link spre comentariu

am un difuzor de 25 cm si unu de 20 cmamindoua pe 4 ohm cum pot sa le leg ca omaju sa ramina tot 4 ohm !?

sunt de tipuri diferite? adica joase/mediii/inalte? atunci merge cu filtru, da' daca sunt identice ca tip doar cu rezistente, da' chiar nu merita efortul... o parte din putere se disipa pe rezistentele de "balast" si chiar nu ai facut nimic...da-ne mai multe detalii: tip difuzoare, scop, utilizare, etc
Link spre comentariu

deci unu cel de 25 cm este clarion 500 w cel de 20 cm nu stiu sigur ce marka e are 250 w scrisi pe el cred ca are 100 we si astea sint puse in aceeasi boxa pe un filtrupe difuzoru de 100 se baga acum doar medii ! dar eu ma gindeam sa bag bas pe el fara sa il pun in paralel cu cel de 25 pentru ca la 2 ohm mi se inchide statia ,intra in protectie !si ma intrebam daca exista o modalitate sa ramina tot la 4 ohm boxa !!

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Cred (DAR NU SUNT DELOC SIGUR!!!) ca daca le inseriezi pe fiecare in parte cu cate o bobina si le pui in paralel o sa mearga..chestia e ca necesita ceva calcule...

Diff de 25 il poti trece serios pe joase pana pe la >120 HZ iar pe celalalt pana la limita inferioara a medilor... fiindca ala mai mic nu inghite putere ca ala de 25..si o sa ai bass pe amandoua...sau poti sa faci a i sa se suprapuna benzile de "lucru"

Se poate sa mai mearga si daca le pui la fiecare in parte cate un circuit pasiv de linearizare a impedantei...

Gasesti informatii la sectiunea crossover..

http://www.kbapps.com/audio/speakerdesi ... efault.htm

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări