Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Comutator Matriceal comandat cu PIC (sau AVR)


messu

Postări Recomandate

A folosit cineva asa ceva ? Ma refer la MT8808 sau AD75019 desi nu cred ca sint singurele disponibile.M-ar interesa o sugestie despre cum ar trebui adresat un astfel de chip si cum ar arata o subrutina pentru comandarea lui. Pentru o combinatie de switch-uri, oarecare.Va solicit ajutor pentru ca proiectele cu micorcontrolere le-am dezvoltat DOAR in Flowcode, asa ca n-am decat cunostinte vagi de ASM sau C. Ca idee, as incera sa constuiesc un comutator pentru semnal audio, la care sa se conecteze 4 surse de semnal (deci 4 intrari) si la iesire sa am posibilitatea de a obtine mai multe combinatii formate din cele 4 intrari (serie, paralel, anumite combinatii de cate "n" din 4, schimbari de faze,...)Ca idee si ca sa nu mai deschid un topic, daca aveti sugestii de comanda cu uC Atmega, sint binevenite si acelea.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • messu

    4

  • Liviu M

    3

  • MatyC

    1

Top autori în acest subiect

Nu am folosit asa ceva, insa banuiesc ca este pentru un pupitru de control audio. Am intrebat un prieten daca a intalnit asa ceva si intradevar a implementat solutia intr-un studio TV. Este vorba de matrice audio de 8X8 si are un pret de cca 200 lei din ceace tine minte. Schimbari de faze nu permite insa ai posibilitatea sa combini semnalele in fel si chip. Comutarea lor nu este complicata insa trebuie facuta rapid pentru a nu intrerupe semnalul. Fiind vorba de semnale de max 20 Khz iar circuitele permit comutare la vreo 5 Mhz este loc de manevra berechet.De curiozitate unde le-ai gasit?

Link spre comentariu

Ce este si ce face acest chip, am aflat din fisa lui tehnica. Pe mine m-ar interesa ceva detalii despre cum sa-l comand cu un microcontroler Atmega, sau PIC...Dupa cum spune producatorul ar trebui sa pot face si schimbari de faza fara probleme. In sfarsit, momentan e mai putin important.Nu prea inteleg intrebarea unde l-am gasit .Te referi unde se gaseste de cumparat, sau unde am gasit ideea ?De cumparat se gaseste pe internet, Farnell fiind una dintre surse. MT-ul costa 15 USD, AD-ul cam 30 USD. Exsita si variante mai scumpe. Mult mai scumpe. Dar pentru mine ar fi bune oricare dintre cele doua. Sincer, daca-mi vine vreo idee o sa incerc sa iau un MT8808, ca e mai ieftin, ca sa vad cum se comporta.

Link spre comentariu

Pai zii si tu ce nu pricepi, ca mie mi se pare destul de clar. La MT8808, de exemplu, cu AX2..Ax0 adresezi intrarile/iesirile X (liniile), cu AY2..AY0 intrariel/iesirile Y (coloanele). Daca pui 1 pe linia DATA "curtcircuitezi" linia si coloana selectate mai devreme, daca pui 0 pe linia DATA deconectezi "intersectia" respectiva. Modificarea liniei DATA trebuie facuta cu STROBE HIGH; o tranzitie HIGH->LOW a lui STROBE activeaza DATA.Cum faci asta cu pic/atmel? Definesti 6 pini ca iesiri pentru adresare, mai definesti unul tot ca iesire, pentru DATA si unca unul, tot iesire, pentru strobe.

Link spre comentariu

Asa cum am spus cu programarea stau rau... :(Functionarea, de principiu, am cam deslusit-o eu. Eram curios daca a folosit cineva asa ceva si daca imi poate arata o secventa de cod pentru a activa/devactiva o combinatie de contacte (intersectii de linii cu coloane), nu doar unul. Incerc sa-mi dau seama daca pot face un astfel de proiect cu Flowcode si d-aia sint curios cum ar arata codul in asm sau C. Daca nu pot in Flowcode, inseamna ca, din pacate, trebuie sa renunt...

Link spre comentariu

Sorry, nu te pot ajuta, ca n-am folosit nici matricile alea pe care le vrei tu, nici flowcode.

Cred numai ca daca in flowcode poti controla pinii/porturile picului in mod independent (fiecare pin de unul sinfur sau porturile ca un tot), atunci nu sunt motive sa nu mearga.

Link spre comentariu

Am inteles.Poate ca, totusi, ar trebui sa incerc. Flowcode permite toate "manevele" pe care le-ai enumerat, cu pinii unui uC. Am dezvoltat cu Flowcode, fara probleme, cateva aplicatii, dar ce-i drept nu de genul asta. Adica nu trebuia sa trasmit mesaje digitale catre o alta componenta electronica (asta nu prea stiu cum se face). Ma mai gandesc...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări