Vizitator richard Postat Septembrie 7, 2011 Partajează Postat Septembrie 7, 2011 Buna ziua am o mica nelamurire referitoare la un lampadar cu dimmer.Am un lampadar cu dimmer mai vechi care are dimmerul pe fir.Problema e ca nu mai merge dimmer-ul si nu stiu de unde as putea sa gasesc un dimmer pe fir. sau daca exista o alta solutie mai simpla/practica astept lamuriri. Link spre comentariu
vcdec Postat Septembrie 7, 2011 Partajează Postat Septembrie 7, 2011 Pai cred ca cel mai simplu ar fi sa-l repari, de obicei se arde triacul, costa 2lei. Dar daca tii musai sa cumperi altul, am vazut la ikea Link spre comentariu
Vizitator richard Postat Septembrie 8, 2011 Partajează Postat Septembrie 8, 2011 Pai cred ca cel mai simplu ar fi sa-l repari, de obicei se arde triacul, costa 2lei. Dar daca tii musai sa cumperi altul, am vazut la ikea cum as putea sa fiu sigur ca s-a ars triacul sau orice altceva prin el.. ideea e ca dimmer-ul nu e prea sofisticat e un potentiometru liniar o bobina electrica rotunda cu 4 contacte si inca vreo 2-3 chestioare gen rezistenta si o siguranta fuzibila care este intreaga si nevatamata (si originala). in eventualitatea in care as putea repara dimmeru' diferenta de pret intre unu nou eletronic si reparatia ar fi mai mare de 50 de lei.. ca daca nu m-ar tenta sa iau un dimmer electronic care (din cate am auzit eu) pare mai fiabil. Link spre comentariu
vcdec Postat Septembrie 8, 2011 Partajează Postat Septembrie 8, 2011 piesele din dimmer se pot masura si eventual inlocui, asta daca nu e cablajul ars/exfoliat. Becul cum ramane aprins sau stins?Nu cumva e vorba de vreun fir doar? Se poate masura cu aparatul pe continuitate (buzzer) - BINEINTELES SCOS DIN PRIZA Link spre comentariu
viperash Postat Septembrie 9, 2011 Partajează Postat Septembrie 9, 2011 Pai cred ca cel mai simplu ar fi sa-l repari, de obicei se arde triacul, costa 2lei. Dar daca tii musai sa cumperi altul, am vazut la ikea Deobicei se duce tiristorul... nu se mai complica oamenii "chinezi" cu triace Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum