CBI Postat Septembrie 8, 2011 Partajează Postat Septembrie 8, 2011 E posibil si bas adanc si spl mare, dar totul are un pret. Varianta propusa de mine ar fi asa ceva: Bugetul alocat pentru difuzoare este aproximativ 2000 ron . Amplificator este un PP cu 2 x GU50 pe canal 2 difuri PRO de 15" cu un Fs cat mai mic si un Qts cat mai mare in open baffle rezolva problema instantaneu. eu nu as fi atat de sigur :( daca s-ar folosi un tweter si mid din gama celor indicate care sparg scurt bugetul,spl-ul tot nu trece de 88-89db(indicat ar fi un minim de 92-93db/1w),deci nu se respecta cerintele initiale .SBA in aceeasi oala,doar ca nu strica bugetul. Dar open baffle nu e pt oricine cand vine vorba de implementarea practica Link spre comentariu
ahegyes Postat Septembrie 8, 2011 Partajează Postat Septembrie 8, 2011 Singura problema e volumul mare al incintei. La bani se poate rezolva din bugetul dat. Nu e musai sa puna TW scanspeak si mid SEAS. Eu am dat doar un exemplu spre directia in care ar putea sa mearga pentru a obtine si SPL si bas. SPL-ul la tw si la MID nu e o problema. Ute ce spun unii despre boxele jamo: http://www.6moons.com/audioreviews/jamo/909.html Link spre comentariu
CBI Postat Septembrie 8, 2011 Partajează Postat Septembrie 8, 2011 Singura problema e volumul mare al incintei. La bani se poate rezolva din bugetul dat. Nu e musai sa puna TW scanspeak si mid SEAS. Eu am dat doar un exemplu spre directia in care ar putea sa mearga pentru a obtine si SPL si bas. SPL-ul la tw si la MID nu e o problema.Ute ce spun unii despre boxele jamo:http://www.6moons.com/audioreviews/jamo/909.htmlsingurele wofere care s-ar incadra in buget sunt acele emineceuri de 15 ieftine (care personal nu imi plac dar cu care daca s-ar folosi tw si mid hifi boxele ar reda numai bas si bas cu siguranta)alte sugestii de basi: ? (sa lasam boxele jamo ca sunt 'acre')un alt exemplu de tweeter http://www.sica.it/images/sica/prodotti ... 009160.pdfhttp://www.sica.it/images/sica/prodotti ... 009160.jpghai ca mai exista si alte branduri care fac difuri buneeu personal nu mi-as face boxe mari si eficiente cu difuri scanspeak si de genul,nu vad rostul Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 8, 2011 Partajează Postat Septembrie 8, 2011 De ce nu incinte bas-reflex? Adaugă natural cîţiva dB în plus la joase şi un singur dif e suficient. Încăpere să ai ptr ele... Link spre comentariu
ahegyes Postat Septembrie 8, 2011 Partajează Postat Septembrie 8, 2011 De ce nu incinte bas-reflex? Adaugă natural cîţiva dB în plus la joase şi un singur dif e suficient. Încăpere să ai ptr ele... Pt. ca atunci nu coboara asa de jos. Link spre comentariu
ahegyes Postat Septembrie 8, 2011 Partajează Postat Septembrie 8, 2011 (sa lasam boxele jamo ca sunt 'acre')De ce sunt acre ? Eu cred ca ar fi un proiect interesant! Link spre comentariu
CBI Postat Septembrie 8, 2011 Partajează Postat Septembrie 8, 2011 pai cu ce wofere?un singur wofer eficient nu o sa coboare jos si trebuie sacrificat la greu la spliar cele hi-fi nu au spl-ul necesar pt OB.in bas reflex cum propune ZAL cu un wofer gen ciare hw321(care este mai mult hi-fi decat pro) si pe care le stiu deci nu scriu din imaginatie poate cobori lejer la 35hz liniar in camera si cu castigul dat de aceasta se obtine si un spl de 94db la 2,8v.Cutie clasica,simpla,bas reflex 80-90Lsi cu tonsil 30-80-2 se poate obtine bas sub 40hz in aceeasi cutie ,dar se incadreaza cu ciare in bugetul precizat si este altcevabasul redat de acestea dupa parerea mea este la acelasi nivel cu orice brand hi-fi,fiind in plus mai bine definit si mai scurt in loc de moale si pufos.Este echipat cu aceleasi tehnologii si materiale de calitate, in plus mai primesti si 12' la aceeasi baniIn OB fara experienta sau echipament de masura ,cum implementezi filtrul,mai ales la frecv joase unde masori mai mult camera decat boxa? Link spre comentariu
Vizitator darkm4n Postat Septembrie 8, 2011 Partajează Postat Septembrie 8, 2011 Pentru partea de bass nu as putea sa apelez la niste hornuri ? Ma gandesc ca ar fi mai eficiente decat br ... Link spre comentariu
CBI Postat Septembrie 8, 2011 Partajează Postat Septembrie 8, 2011 ba dadar trebuie sa renunti la factorul bas adanceficienta lor nu este la capatul inferior,din pacate,iar dimensiunile ar fi impunatoare(personal prefer o suprafata radianta mare in cutie cat mai mica decat o suprafata radianta mica in cutie f mare) Link spre comentariu
Vizitator darkm4n Postat Septembrie 8, 2011 Partajează Postat Septembrie 8, 2011 Din cate observ cel mai corect ar fi sa renunt la partea cu bass adanc , sa ma limitez undeva la 40 hz si pe viitor daca nu ma multumeste sa-mi fac un subwoofer cu un amplificator pe tranzistori, in felul acesta nu o sa mai fie o problema puterea . Link spre comentariu
Shambala Postat Septembrie 8, 2011 Partajează Postat Septembrie 8, 2011 ... post gresit. rog mod. sa il stearga. Link spre comentariu
CBI Postat Septembrie 8, 2011 Partajează Postat Septembrie 8, 2011 pai cam asta a fost si sugestia mea.Un horn care sa redea 40hz este acceptabil si te poti limita la 8',2 cai,usor de implementat filtrul,eficienta suficientaun horn cu dif de 10-12' care sa redea 40hz ar cam iesi din comun privind dimensiunile,se trece la 3 cai si tot asavezi topicul lui sandugeorge cu hornul cu incarcare pe spate cu ciare de 8',sunteti din aceeasi localitate,poate schimbati niste impresii,1000 de vorbe nu fac cat o auditieeu am omis sa mai precizez ca de la niste difuri bune la o incinta acustica este un drum lung si anevoios fara experienta.Proiectarea este cea care face diferenta,nu doar calitatea materialelor folosite Link spre comentariu
ahegyes Postat Septembrie 8, 2011 Partajează Postat Septembrie 8, 2011 Totusi, chiar daca trebuie sa sacrifici din SPL-ul difurilor de 15" - varianta propusa de mine mi se pare compromisul cel mai bun pentru a obtine bas jos si SPL. La 15" un spl de 97-98dB e comun. Doua din astea sar de 100dB, deci in principiu ai de unde lasa ca sa ai si bas jos (poate chiar sub 30hz). Sa nu mai vorbim apoi de faptul ca basul in Open Baffle e foarte precis, de calitate maxima, fara bubuieli si vajaieli. Nu ai probleme mari cu amplasarea in camera. Link spre comentariu
CBI Postat Septembrie 8, 2011 Partajează Postat Septembrie 8, 2011 un dif de sonorizare de 97-98 db in OB are basul la 40-50hz in general la cel putin -10db fara de cel peste 3-400hzcu cate 2 per panou ar fi ceva,dar care?un dif pro bun in general e optimizat pt br si costaemineceurile de 15 recomand ascultare inainte de achizitie Link spre comentariu
ahegyes Postat Septembrie 8, 2011 Partajează Postat Septembrie 8, 2011 pai cam asta a fost si sugestia mea.Un horn care sa redea 40hz este acceptabil si te poti limita la 8',2 cai,usor de implementat filtrul,eficienta suficientaun horn cu dif de 10-12' care sa redea 40hz ar cam iesi din comun privind dimensiunile,se trece la 3 cai si tot asavezi topicul lui sandugeorge cu hornul cu incarcare pe spate cu ciare de 8',sunteti din aceeasi localitate,poate schimbati niste impresii,1000 de vorbe nu fac cat o auditieeu am omis sa mai precizez ca de la niste difuri bune la o incinta acustica este un drum lung si anevoios fara experienta.Proiectarea este cea care face diferenta,nu doar calitatea materialelor folositeDaca tot a venit vorba de horn-uri. Aici e ceva interesant:http://www.troelsgravesen.dk/DTQWT-12.htm2x12" - si totusi am vazut pe diyaudio.com unele pareri cum ca nu ar cobora prea mult in frecventa !!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum