Vizitator darkm4n Postat Septembrie 7, 2011 Partajează Postat Septembrie 7, 2011 Ce proiect sa aleg pentru niste incinte cu un sunet calitativ , ma intereseaza in special sa coboare foarte mult , un bass profund . Bugetul alocat pentru difuzoare este aproximativ 2000 ron . Ma uitat la proiectul Visaton Experience V20 dar nu sunt foarte sigur de performantele incintelor . Amplificator este un PP cu 2 x GU50 pe canal .Difuzoare am posibilitatea sa aduc si de afara in cazul in care nu se gasesc in ro .Multumesc . Link spre comentariu
Shambala Postat Septembrie 7, 2011 Partajează Postat Septembrie 7, 2011 Hm, iarasi un proiect destul de scump - favoritele mele Chiar si cu GU-uri 50 tot este nevoie de spl [cat mai] mare, asa ca o solutie ar fi folosirea a 2 woofere pe incinta, fie in 3 cai, fie macar in 2,5 cai. Eu prefer 3 cai pt ca ofera un sunet mai bun, dar proiectul este mai scump si mai ales - mai complicat.Acum in fct. de cata experienta ai, poti incerca fie varianta DIY, fie sa cauti ceva sh de f buna calitate - stai "la panda" pana apare ceva bun.Cu wooferele Visaton nu se scot peste 90dB, dar ar putea fi suficient. Link spre comentariu
Vizitator darkm4n Postat Septembrie 7, 2011 Partajează Postat Septembrie 7, 2011 Varianta DIY nu este o problema , dispun de toate sculele necesare , singura problema este timpul .Momentan nu stiu spre ce sa ma indrept , si eu as prefera tot 3 cai dar nu am nici cea mai mica idee ce proiect/difuzoare sa folosesc . Pana acum am lucrat numai cu scule profesionale , hifi nu prea e domeniu meu . Link spre comentariu
Shambala Postat Septembrie 7, 2011 Partajează Postat Septembrie 7, 2011 Daca ai nevoie de spl mai mare, sunt variantele Open Baffle sau VTP. Acum depinde ce fel de sunet preferi - crede-ma, este foarte important sa iti placa tie ! OB-urile impun volum fizic mare pt a scoate ceva bas, vtp-urile au un sunet specific. Daca ai deja incinte pro, poti incerca pe ele GU-urile. Link spre comentariu
Toader Postat Septembrie 7, 2011 Partajează Postat Septembrie 7, 2011 Daca zici ca ai lucrat cu scule profesionale(audio profesional?), poate cunosti produsele firmei Ciare.Eu folosesc difuri de la ei si sant multumit.Poate asa ceva e ok ptr tine. http://www.ciare.com/pdf/Progetti/MyPer ... /H05.2.pdf http://www.ciare.com/pdf/Progetti/MyPer ... /H04.4.pdf http://www.ciare.com/pdf/Progetti/MyPer ... /H05.3.pdf Link spre comentariu
bucegi Postat Septembrie 7, 2011 Partajează Postat Septembrie 7, 2011 Pentru a face sa cante cu adevarat boxele Visaton Experience V20 ai nevoie de un amplificator cu cojones,daca vrei poti veni la mine cu ampul tau sa le asculti. Link spre comentariu
Vizitator darkm4n Postat Septembrie 7, 2011 Partajează Postat Septembrie 7, 2011 Am inteles , multumesc pentru sfat .O varianta ar fi proiectul cu difuzoare Ciare , ultimul link . Vad ca este destul de eficient , peste 90db/w/m . Trebuie sa ma apuc sa vad de unde pot sa cumpar difuzoarele si la ce preturi pentru a face o estimare .Alte propuneri ? Link spre comentariu
CBI Postat Septembrie 7, 2011 Partajează Postat Septembrie 7, 2011 bas adanc si spl mare...hmm ,cam greu daca te decizi la ciare importatorul in Ro este din oras cu mine,pot vorbi cu el,cam dureaza pana vine marfa si trebuie insistat la greu.Preturi pe site la ei,versiunea italiana.Daca iei tot gramada,cred ca se pot face si niste chitibusuri (nu pt beneficiul meu personal..).Gasesti si restul maruntzisurilor pe-acolo(tub,conzi,mufe etc) Link spre comentariu
Shambala Postat Septembrie 7, 2011 Partajează Postat Septembrie 7, 2011 Depinde acum cat de bun va fi amplificatorul. Daca va fi la nivelul unora de 2-3k euro, poate merita marit putin bugetul pt difuzoare si gasit ceva mai de soi.Revenind insa in buget, o alta varianta ar fi Tonsil GDN 30/100/11 sau GDN 30/120/1 (~ 65 eu); ceva mai scumpe Peerless SLS 830669 (~85eu); iar si mai sus ca pret - ceva de la SB Acoustics din seria SB29NRX (~100eu). Link spre comentariu
Vizitator darkm4n Postat Septembrie 7, 2011 Partajează Postat Septembrie 7, 2011 Inca ma gandesc ce boxe sa aleg , momentan mai am in jur de 2 sapt sa ma decid pana o sa termin amplificatorul , azi am comandat majoritatea pieselor .Difuzoarele de la SB se gasesc si in romania ? Link spre comentariu
CBI Postat Septembrie 7, 2011 Partajează Postat Septembrie 7, 2011 nu te pripi,alege bine daca vei fi limitat de putere830669 are 87db si este potrivit pt incinta inchisa iar sba are cam 88 db ,cam putin deci,dar macar respecta unul din criterii,bas adanc :Dtonsil ar fi ceva mai eficient,dar are nevoie de cutie mare pt bas adanc (care nu este punctul lor forte)cam greu cu cerintele :(ar trebui sa te gandesti si la varianta cu 2 wofere in paralel si sa cada impedanta la 4 ohmi(daca este acceptabil) sau sa te orientezi spre wofere pro(sau derivate pt uzul de casa) si sa mai lasi si de la tine cu basul adanc(<40hz) ca oricum nu acolo este concentrata muzica Link spre comentariu
Vizitator darkm4n Postat Septembrie 7, 2011 Partajează Postat Septembrie 7, 2011 Nu ma deranjeaza sa folosesc doua woofere / incinta . Traful de iesire se poate face pentru 4 ohm . Link spre comentariu
Shambala Postat Septembrie 7, 2011 Partajează Postat Septembrie 7, 2011 Am sugerat varianta cu 2 woofere in paralel tocmai pentru ca trafurile de iesire se fac SI pt 4 ohmi SI pt 8 ohmi.Eu zic ca un tonsil de 12" intr-o cuite suficient de mare scoate un bas destul de adanc, in orice caz mai "adanc" decat variantele cu Ciare.Problema la Tonsil este supensia din spuma care trebuie schimbata cam la 10-12 ani.Totusi, daca inca nu ai terminat amplificatorul, poate ar fi bine sa te axezi pe el, si abia dupa ce il dai gata sa treci la incinte. Link spre comentariu
CBI Postat Septembrie 7, 2011 Partajează Postat Septembrie 7, 2011 darkm4n,o sa ma uit si eu maine dupa niste variante in bugetul propusSBA se pot aduce si in Ro,da,prin tipul din cluj,dar daca poti comanda de afara si iei mai multe,s-ar putea sa iesi putin mai bine cu pretul final,ramane sa socotesti personal.Depinde si ce vrei de la sunet,pt ca sensibilitatea ca sensibilitatea(pui mai multe etc),dar multi nu se multumesc nici cu sunetul lor,fiind prea ,citez "lesinate" (adica suna f cald(moale,politicos) ,fara atac tranzient suficient).Fiind invatat cu sunetul pro,sa nu te lovesti de aceeasi problema Eu zic ca un tonsil de 12" intr-o cuite suficient de mare scoate un bas destul de adanc, in orice caz mai "adanc" decat variantele cu Ciare.care variante ,cea inchisa de mai sus?exista sigur (cel putin o varianta) la ciare pt bas reflex care mananca pe paine orice tonsil,vorbesc in conditiile in care stiu personal ambele tabere,deci sa nu ne pripimparerea mea,tonsil sunt ok la pretul lor,tinand cont ca ,de ex,un ciare hw321 costa dublu,dar, atat lucratura cat si sunetul sunt altceva,de departe chiar.Sa nu mai zic de twetere...(dar sa revenim si la pret... ) Link spre comentariu
ahegyes Postat Septembrie 8, 2011 Partajează Postat Septembrie 8, 2011 E posibil si bas adanc si spl mare, dar totul are un pret. Varianta propusa de mine ar fi asa ceva: 2 difuri PRO de 15" cu un Fs cat mai mic si un Qts cat mai mare in open baffle rezolva problema instantaneu. In cazul asta dezavantajul e volumul mare al incintelor. Pe medii inalte se poate opta pe mai multe variante hi-fi. SBA ar fi una din variante. Drept comparatie, in incinta de mai sus Jamo a folosit pe inalte un TW Scanspeak 9700 iar pe Medii un dif Seas - custom made. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum