Vizitator tau_xxx Postat Septembrie 7, 2011 Partajează Postat Septembrie 7, 2011 Salutare tuturor, Sunt programator de ceva vreme si m-am gandit sa invat si putin embedded. Dupa cateva zile de documentatie, am zis ca prima placa sa fie un PICKit 2, are un pret accesibil si am inteles ca ar fi bunicica pt un incepator, desi prima data ma gandeam la un Atmel sau chiar o solutie gen NerdKits (mi se pare scumpa pt inceput). Cum majoritatea firmelor de pe la noi lucreaza cu Microchip, am zis sa raman la PIC-uri. Voiam sa va cer parerea cu privire la acest kit, deoarece am inteles ca ar fi urmatoarele probleme: 1. Un prieten mi-a spus ca: "Daca programatorul e extern (pickit2) trebuie sa construiesti tu o aplicatie electronica in care se va monta microcontrolerul, apoi, vei conecta programatorul la acea aplicatie care va fi programata.Bineinteles, va trebui ca acea aplicatie sa aiba mufa de conectare la programator.Deci munca in plus la constructia acelei aplicatii, care implica si cunostinte de electronica." Care nu stiu cat e de adevarat, dar nu ma tenteaza crearea acestei aplicatii pt inceput. 2. Am inteles ca ar fi limitat de memorie, deci pentru ceva "serios" trebuie lucrat in ASM. Desi am lucrat cu ea putin in trecut, nu ma incanta deloc programarea ASM, prefer C. Dar din cate am vazut in pdf-urile de pe site-ul Microchip sau tutorialele de pe net, exemplele doar sunt in ASM, ceea ce ar fi un mare minus pt mine. Sunt deschis si la alte kit-uri, bugetul ar fi cam 300ron maxim. As prefera ceva cu multa documentatie, deoarece o iau de la zero. Astept sfaturi si pareri, mersi anticipat. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Septembrie 7, 2011 Partajează Postat Septembrie 7, 2011 Salut ! Ce firme folosesc PICuri ?-Cea mai ieftina platforma este MSP430 - Texas Instruments-Urmatoarea platforma ieftina este STM8 - ST-Sangrino si Arduino...si fratii lui-Placa de dezvoltare EVB 4.3 Link spre comentariu
Liviu M Postat Septembrie 7, 2011 Partajează Postat Septembrie 7, 2011 Eu ma intreb cam care-i utilitatea/finalitatea unui astfel de demers in conditiile in care nu te intereseaza dezvoltatea partii electronice a unui proiect: Voiam sa va cer parerea cu privire la acest kit, deoarece am inteles ca ar fi urmatoarele probleme: 1. Un prieten mi-a spus ca: "Daca programatorul e extern (pickit2) trebuie sa construiesti tu o aplicatie electronica in care se va monta microcontrolerul, apoi, vei conecta programatorul la acea aplicatie care va fi programata.Bineinteles, va trebui ca acea aplicatie sa aiba mufa de conectare la programator.Deci munca in plus la constructia acelei aplicatii, care implica si cunostinte de electronica." Care nu stiu cat e de adevarat, dar nu ma tenteaza crearea acestei aplicatii pt inceput. Link spre comentariu
Vizitator tau_xxx Postat Septembrie 7, 2011 Partajează Postat Septembrie 7, 2011 Mersi de raspunsuri in primul rand. @yo9hnf Texas Instruments ma tenta la inceput, dar documentatia mi s-a parut mai saraca fata de Atmel/Microchip. Ce-i drept MSP430 mi-a mai fost recomandat, are un pret imbatabil. Iar Sangrino si Arduino am inteles ca nu folosesc standardul C, ci mai degraba un limbaj foarte asemanator. @Liviu M Utilitatea este aceea ca vreau sa studiez aceasta ramura a programarii C/C++ (poate si ASM), poate in viitor ajung sa lucrez pe ea. Asa cum am precizat, pentru inceput vreau sa ma familiarizez mai bine cu partea software ale proiectelor embedded, desi stiu si ceva electronica (la nivel de baza). Astept in continuare sfaturi. Criteriul financiar nu e cel mai important (desi vreau sa ma limitez in 300ron pt inceput), ci documentatia/usurinta in utilizare si folosirea limbajului C/C++ (cat mai putin ASM si in niciun caz alte limbaje). Numai bine. Link spre comentariu
Liviu M Postat Septembrie 7, 2011 Partajează Postat Septembrie 7, 2011 Ma rog, daca chiar vrei si ai si ceva notiuni de electronica, atunci e OK. Vezi ca pentru Launchpad (kitul ala de dezvoltare de la TI) exista un (zic ei) workshop cu care sa incepi. Eu zic ca la cat costa si ce ofera merita o incercare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum